|
|
||||
|
||||
![]()
Μιας και εχεις προβλημα αμμωνιας...
Το pH σου τι λεει? Αν το ph ειναι ελαφρα οξινο τοτε η αμμωνια μετατρεπεται σε αμμωνιο που ειναι πολυ λιγοτερο τοξικο απο την αμμωνια. Το εχω δοκιμασει με επιτυχια σε παρομοιες καταστασεις με χρηση ph-minus της seachem. Προσοχη ομως.. Η αποτομη μεταβολή του ph μπορει να σκοτωσει τα μικρα ευκολα. Δεν σου το συνιστω αν δεν εχεις ηλεκτρονικο ph μετρο... (η τουλαχιστον υγρο που να δειχνει δεκατα..) |
|
||||
|
||||
![]()
To Ph είναι στο 7,2 και το μετράω με υγρό τεστ της aquarium δυστυχώς δεν έχω ηλεκτρονικό όργανο και στην παρούσα φάση δεν είμαι για αγορά. Αν τα μικρά καταφέρουν να την βγάλουν μέχρι και την άλλη εβδομάδα θα δοκιμάσω να μεταφέρω κάποια σε άλλο ενυδρείο ελπίζοντας πάντα.
Τώρα να προσπαθήσω να κατεβάσω λίγο το ph! Τι λες δεν ξέρω.
|
||||
|
||||
![]()
τοτε αστο,μη μπλεξεις με χημικα καλυτερα....απλα κανε τις καθημερινες αλλαγες νερου και ας ελπισουμε οτι ολα θα πανε καλα και τουλαχιστον καποια μωρα θα επιβιωσουν....γι'αυτο ειναι καλυτερα σε τετοιες περιπτωσεις τα μεγαλυτερα ενυδρεια
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Καλή Χρονιά σε όλους!!!
Σκούρα τα πράγματα! Δυστυχώς τα μικρά χάνονται ένα ένα, κάνω ότι μπορώ με καθημερινές αλλαγές αλλά τα πράγματα είναι δύσκολα. Όσο και αν ακούγετε βάρβαρο την επόμενη φορά θα έχω καλύτερες συνθήκες και ελπίζω ότι θα μπορέσω να σώσω αρκετά μωρά. Ήδη ετοιμάζω το δεύτερο ζευγάρι που έχω και από το οποίο θα ανεβάσω και φωτογραφίες σύντομα σε ένα ενυδρείο 70 λίτρων, υπολογίζω ότι το νερό στην αρχή μέχρι να ανεβάσω τη στάθμη (μετά την γέννα) θα είναι στα 25 λίτρα πράγμα που μου δίνει την ελπίδα ότι θα τα καταφέρω καλύτερα γιατί τώρα με θεωρώ και λίγο (έως πολύ) δολοφόνο.
|
||||
|
||||
![]()
καλη χρονια!
στεναχωρηθηκα για τα μωρα....απο μετρησεις πως πας? σκεψου ομως οτι στις πρωτες γεννες ολοι κανουμε λαθη.το θεμα ειναι να μαθαινουμε απο αυτα για να μην τα επαναλαβουμε στις επομενες... εσυ κανε ο,τι μπορεις για να σωσεις εστω και ενα μικρο και απλα προετοιμασου τωρα που ξερεις καλυτερα για την επομενη φορα ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Κάνω συνεχώς μετρήσεις και η αμωνία και τα Νο3 φαίνεται να διατηρούνται πλέον χαμηλά, τις μετρήσεις τις κάνω πρίν την αλλαγή του νερού κάθε πρωί. Σήμερα το πρωί λοιπόν που προσπάθησα να τα δω και να δω αν έχει νόημα να ταίσω με αρτέμια μέτρησα περίπου 7 τώρα δεν ξέρω αν είναι περισσότερα.
Ελπίζω και εγώ να καταφέρω να σώσω έστω ένα μικρό και σίγουρα την επόμενη φορά πιστεύω πως θα τα καταφέρω καλύτερα. Παραυτά ετοιμάζω τη νέα γεννήστρα αν και μάλλον πρέπει να ανοίξω νέο πόστ γι'αυτό θέλω τα φώτα σας.
|
||||
|
||||
![]()
για ο,τι θες ανοιξε νεο ποστ κι εμεις εδω ειμαστε
![]()
|
|