|
Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής Παρουσιάσεις ενυδρείων Ν. Αμερικής, συζητήσεις για διακόσμηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Παιδιά μένει πολλή τύρφη στην καλτσα, δεν είναι να.την αφήσω έτσι. Ενυδρειακό βαμβάκι στους 2,5 μήνες ακόμα δεν άλλαξα. Το πλένω μέχρι στιγμής. Την κάλτσα την πλένω γιατί φοβάμαι μήπως κατά την αποθήκευση, η τυρφη που έχει μείνει πάνω, όπως είναι και βρεγμένη, πιάσει καμιά μουχλα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Σιγά μη πιάσει και σκουλήκια,
αλλά αφού κάθεσαι και με ακούς και βάζεις τύρφη κηπουρικής καλά να πάθεις ![]() ενώ αν έβαζες ενυδρειακή τύρφη δεν θα συζητάγαμε τώρα. Χωρίς πλάκα τώρα, μη παιδεύεσαι , τελειώνεις την αλλαγή, αδειάζεις τη τύρφη από τη κάλτσα στα σκουπίδια ή σε καμιά γλάστρα , ξεπλένεις ελαφρά τη κάλτσα, καθαρίζει εύκολα , και την απλώνεις, ειδικά τώρα το καλοκαίρι στεγνώνει σε λεπτά, και αυτό ήταν
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Λάμπρο χωρίς επιχειρήματα πολλά μπορούμε να ακούσουμε.
![]() Πάντως τύρφη δεν μου έχει μουχλιάσει, και ίσως υπάρχει εξήγηση. Από όσα διαβάζουμε και συζητάμε, αναφέρουμε για τις ιδιότητες που έχουν κάποιες ουσίες που ρίχνουν το PH, όπως οι τανίνες από Catapa , alder cones κλπ, ότι αυτές οι τανίνες προστατεύουν τα ψάρια από μυκητιάσεις, ίσως αυτό να είναι η αιτία που δεν μουχλιάζει εύκολα η ενεργή ή λίγο ενεργή τύρφη, γιατί και η μούχλα ως γνωστό είναι μύκητας, και προφανώς οι τανίνες της τύρφης εμποδίζουν την ανάπτυξη από μύκητες
|
||||
|
||||
![]()
Ουτε σε μενα εχει μουχλιασει..
Αφησε οτι μεινει μεσα στην καλτσα και αφησε την να στεγνωσει. Μην παιδευεσαι. Και παρε εναν κουβα με καπακι , αν δεν εχεις κανεναν απο καμια μπογια κλπ , να αποθηκευεις την τυρφη και να την αλλαζεις εκει , να μην λερωνεις και το μπαλκονι. |
|
|||
|
|||
![]()
Ρε παίδες, τώρα το καλοκαίρι που θα έχω εξάτμιση κανα 5άρι λίτρα κάθε μέρα, πως θα το αναπληρώνω που δεν υπάρχει Α/Ο; Θυμίζω:
Βρύση: ph:8,2 GH:20 KH:14 ενυδρείου αυτή τη στιγμή: ph:7,5 GH:14 KH:9 σκέφτομαι να βάζω απιονισμένο νερό του εμπορίου αλλά κάθε εβδομάδα θα χρειάζομαι αρκετά δοχεία. Αν αναπληρώνω με βρύσης δε θα είναι οκ δεδομένων των συνολικών λίτρων του ενυδρείου (340); θα μεταβληθούν τόσο πολύ πια οι σκληρότητες; (θα πέφτουν συνολικά ~25 λίτρα νερού βρύσης την εβδομάδα αν αφαιρέσω την προηγούμενη και την ημέρα της αλλαγής νερού που δε θα αναπληρώνω). Τι θα κάνατε στη θέση μου; Ακόμα βρίσκομαι σε διαδικασία πτώσης των σκληροτήτων μέχρι να φτάσω το ph στο 6,8 περίπου. Προσωπικά θεωρώ οτι τα λίτρα που θα συμπληρώνω καθημερινά, αν τα βάζω από τη βρύση, θα είναι λίγα για να μου μεταβάλουν τιμές. |
|
||||
|
||||
![]()
Για το καλοκαιρι κανε μεγαλυτερες αλλαγες (πχ 70%)..
Αν δεν σε παιρνει κανε 2 φορες μεσα στην βδομαδα την αλλαγη που κανεις ηδη. Αλλη λυση ειναι να αφησεις ενα βαρελι να τρεχει ολη την εβδομαδα με τυρφη, για να αναπληρωνεις με αυτο. Να βαλεις πχ 30 λιτρα με διπλη τυρφη (αναλογικα για το 30λιτρο) και να το αφησεις μια βδομαδα να το μαλακωσει οσο παει.. Θα εχει ελαχιστες σκληροτητες στο τελος της βδομαδας. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Βοήθεια για Ν.Αμερικάνικο | stanlee | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής | 18 | 18-07-13 15:57 |