|
Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής Παρουσιάσεις ενυδρείων Ν. Αμερικής, συζητήσεις για διακόσμηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Βρε Πάνο τα φίλτρα με τη τύρφη εννοείς ;
Τι καθάρισμα να κάνεις ; Αδειάζεις τις κάλτσες σε καμιά γλάστρα, τις ξεπλένεις ελαφρά , και τις ξαναγεμίζεις
|
|||
|
|||
![]()
Όχι φίλε. Αδειάζω την τύρφη σε σακούλα από σούπερ μάρκετ στο μπαλκόνι. Η καλτσα έχει μεγάλη διάμετρο και κάθε φορά πετάγεται στο μπαλκόνι και αναγκάζομαι να καθαρίσω κι αυτό μετα. Οι κάλτσες για να καθαρίσουν θέλουν καλό πλυσιμο από την καλή κι απ' την ανάποδη. Σκυμμένος στη βρυση της μπανιέρας με τη μέση να παραπονιέται. Στον νιπτήρα δε μπορώ γιατί η βρύση έρχεται αρκετά έξω και το πάτωμα γίνεται πισίνα (κάνε σφουγγάριασμα μετα). Καθαρίζω το ενυδρειακό βαμβάκι που βάζω στα φίλτρα και φυσικά τα φίλτρα. Όσο.κι αν φαίνεται απλή διαδικασία, επειδή έχω πρόβλημα με τη μέση μου, είναι αρκετά επίπονη και χρονοβόρα. Τα βαρέλια δε τα καθαρίζω.
|
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Βρε Πάνο δεν χρειάζεται αυτό που κάνεις, κάθε 5-6 μήνες αλλάζω βαμβάκι και πλένω στο σφουγγάρι, ουτε τη κάλτσα δεν πλένω
|
||||
|
||||
![]()
Την καλτσα μονο απο την καλη πλενε την , για να μην λερωνει το νερο
|
|
|||
|
|||
![]()
Παιδιά μένει πολλή τύρφη στην καλτσα, δεν είναι να.την αφήσω έτσι. Ενυδρειακό βαμβάκι στους 2,5 μήνες ακόμα δεν άλλαξα. Το πλένω μέχρι στιγμής. Την κάλτσα την πλένω γιατί φοβάμαι μήπως κατά την αποθήκευση, η τυρφη που έχει μείνει πάνω, όπως είναι και βρεγμένη, πιάσει καμιά μουχλα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Σιγά μη πιάσει και σκουλήκια,
αλλά αφού κάθεσαι και με ακούς και βάζεις τύρφη κηπουρικής καλά να πάθεις ![]() ενώ αν έβαζες ενυδρειακή τύρφη δεν θα συζητάγαμε τώρα. Χωρίς πλάκα τώρα, μη παιδεύεσαι , τελειώνεις την αλλαγή, αδειάζεις τη τύρφη από τη κάλτσα στα σκουπίδια ή σε καμιά γλάστρα , ξεπλένεις ελαφρά τη κάλτσα, καθαρίζει εύκολα , και την απλώνεις, ειδικά τώρα το καλοκαίρι στεγνώνει σε λεπτά, και αυτό ήταν
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Βοήθεια για Ν.Αμερικάνικο | stanlee | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής | 18 | 18-07-13 15:57 |