|
Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής Παρουσιάσεις ενυδρείων Ν. Αμερικής, συζητήσεις για διακόσμηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Σπύρο με Α/Ο είχα δοκιμάσει όταν είχα το φυτεμένο. Έκανα αλλαγή 35 λίτρα τότε. Έβαζα 25 λίτρα Α/Ο το οποίο μάζευα σε περίπου 4-5 ώρες!!!!! Τώρα πρέπει να κάνω αλλαγή 100 λίτρα (χοντρικά, 80 λίτρα νερό Α/Ο μη πω παραπάνω) όποτε καταλαβαίνεις ότι η ταλαιπωρία θα είναι μεγαλύτερη. Η πίεση του δικτύου στην περιοχή μου είναι για τα μπάζα. Όλοι (και εμείς) στα σπίτια μας έχουμε πιεστικά αλλά η πίεση δεν είναι ικανοποιητικη. Δε νομίζω ότι θα ρισκάρω να πάρω μια συσκευή και να δώσω κάνα 100αρι ευρώ ίσως και παραπάνω και να την ξεφορτωθώ στο καπάκι γιατί θα έχω πάλι τα ίδια προβλήματα. Μου είχες πει σε αλλο θέμα να πάρω μια με booster αλλά και αυτό πόσο δουλειά θα κάνει; Φοβάμαι ότι θα την πατήσω πάλι. Από την άλλη, λυπάμαι και το νερό που πάει χαμένο. Θα πετάω 350-400 λίτρα νερό για πλακα. Καλά θα ήταν αλλά.......
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εγω εκανα 200 λιτρα αλλαγη 100 οσμωση 100 βρυση με 50αρα μεμβρανη. Η πιο μικρη που υπαρχει. Πως? Εβαζα να μαζευει νερο απο την προηγουμενη. Απλα ανοιγα μια βρυση. Τοση ταλαιπωρια. Αν δεν ειχα καλη πιεση? Θα την ανοιγα δυο μερες πριν. Στο βαρελι ειχα βαλει shut off valve (ενα φλοτερ και μια 4οδη βαλβιδα) και σταματαγε την οσμωση αυτοματα οταν γεμιζε το βαρελι. Το Booster απλα σκοτωνει, αλλα δεν το χρειαστηκα. Τεσπα, κανε τα κολπα σου με την τυρφη και αν κουραστεις (ή θελεις να δεις και τα ψαρια καποια στιγμη ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ομορφο το ψάρι Πάνο
![]() Βρε συ Πάνο , δεν μπορείς με κανα ταπερ και μια αντλία να φτιάξεις ένα DIY φιλτράκι και να βάζεις πιο πολύ τυρφη μέσα ;
|
|||
|
|||
![]()
Σπύρο, όταν λες το booster σκοτώνει τι εννοείς; Ότι κάνει τρομερή δουλειά; Τα ψάρια τα βλέπω μια χαρά ρε συ, μόνο τους L204 πρέπει να κάνω έρευνα με φακό στις τρύπες από τα ξύλα για να τα δω αλλά με τα συγκεκριμένα.ψαρια είναι φυσιολογικό κατι τέτοιο. Ταλαιπωρία εγώ εννοώ να έχω το βαρέλι στο μπάνιο (που χωράει τσίμα.τσιμα δύο ανθρώπους όρθιους) με τις ωρες. Έβαλα βαρέλι στο μπανιο; Θα κάνω την ανάγκη μου στο πάρκο για τις επόμενες 12 ώρες. Αλλού βρύση δεν έχω εκτός απ' την κουζίνα. Έβαλα βαρέλι στην κουζίνα;..... Πόσο κοστίζει ένα διαζύγιο;
Τάκη και Γιάννη παρακάτω έχω φωτογραφία το ένα από τα δύο φίλτρα που βάζω στο 65λίτρο ενυδρείο. Είναι ταπερ από τα LIDL (....τώρα αυτό καλό είναι;....μηπως φταίει αυτό που δε πεφτει παρακάτω το ph; ). Την αντλία την έχω όπως βλέπετε στον πάτο με το στόμιό να βγαίνει έξω με τη βοήθεια ενός κομματιού από λαστιχο. Μπορώ άνετα να βάλω περισσότερη τύρφη στο δίχτυ (το οποίο βλέπετε σε άλλη φωτογραφία) αν αφαιρέσω τη σχάρα που έχω βάλει ώστε να μένει η αντλία μόνη της στον πάτο και πάνω από τη σχάρα να είναι η καλτσα με την τύρφη. Ο χώρος που μένει για την τύρφη δηλαδή είναι ουσιαστικά το 1/3 του κάδου. Αν βγει η σχάρα, η καλτσα μπορεί να ακουμπήσει πάνω στην αντλία και να πέσει και γύρω από αυτή. Εξοικονόμηση χώρου με λιγα λογια, οπότε χωράει περισσότερη. Από την άλλη σκέφτηκα και το εξής. Η αντλία τραβάει νερό από στόμιο. Μπορώ να βγάλω την αντλία έξω από τον κάδο και να βάλω το λάστιχο που προσαρμωσα στο στόμιό της, μέσα στον κάδο. Να ρουφάει δηλαδή νερό μέσα από τον κάδο και να το βγάζει στο βαρέλι. Εξοικονόμηση περισσότερου χώρου...... Το αλλο φιλτρο που βάζω στο 35λιτρο δε σας το βάζω φωτογραφία....ντρέπομαι! Χαχαχαχαχαχαχα. |
|
|||
|
|||
![]()
Το χτύπημα στο κάσωμα της πόρτας, που φαίνεται στην 2η φωτό, εσύ το έκανες βρε???
Πέρα από την πλάκα, γιατί δεν φτιάχνεις μεγαλύτερο "κάδο" (τάπερ) να χωράει περισσότερη ? |
|
|||
|
|||
![]()
Το φίλτρο το έκανα όπως φαίνεται στη φώτο, οπότε τώρα χωράει τουλάχιστον αλλα 300 γραμμάρια (πέρα από τα 400 που εβαζα). Έκανα την αντλία εξωτερική με λιγα λογια. Θα δοκιμάσω να αυξήσω την ποσότητα και θα δούμε τι σόι διάφορα θα έχω στην πτώση του pH.
|
|
||||
|
||||
![]()
Πάνο φοβάμαι πως είναι λίγη η τύρφη και μη με ρωτήσεις πόση πρέπει να βάζεις, την είχα ζυγίσει κάποτε και την είχα ογκομετρήσει , αλλά δεν θυμάμαι τώρα πόσο πρέπει να βάζεις.
Και όπως το έχω γράψει και σε άλλο θέμα, έχω 3 σακουλάκια τυρφη και καθε εβδομάδα αλλάζω το πιο παλιό
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Βοήθεια για Ν.Αμερικάνικο | stanlee | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής | 18 | 18-07-13 15:57 |