|
|
||||
|
||||
![]()
Το εχω δει σε διαφορα pet-shop. Κυκλοφορει ενα της sera, 6-7 ευρώ και χρειαζεσαι και μια αεραντλια.
Βεβαια οπως ολα τα φιλτρα πρεπει και να στρωσει. Θα ελεγα να σκουπιζες με τον σπογγο κανενα στρωμενο φιλτρο αν εχεις... http://www.aquaristic.net/app/detail...400+1135672166 |
|
||||
|
||||
![]()
Εγινε!!! Ευχαριστώ πολύ ελπίζω με τη βοήθειά σας ότι θα καταφέρω να σώσω και να μεγαλώσω τα μικρά.
Ψαχνω ήδη για το φίλτρο και θα το σκουπίσω και σε ένα φίλτρο από το άλλο ενυδρείο που έχω
|
||||
|
||||
![]()
...μολις επεστρεψα
![]() καταρχην συγχαρητηρια για τη γεννα!! οπως ειπε και ο γιαννης τον πατερα τον αφηνουμε μεχρι τα μωρα να κολυμπουν οριζοντια με το φως συνεχως αναμμενο.τοτε μπορουμε να προσθεσουμε και σαλιγκαρι. αρτεμια αρχιζουμε να ταιζουμε συνηθως 1-2 μερες αφου κολυμπουν οριζοντια.οσο ειναι καθετα τρεφονται ακομα απο τον λεκιθικο σακο του αυγου. η καλλιεργεια αρτεμια σου βγηκε?? 7-8 λιτρα ειναι πολυ λιγα...ποσα ειναι τα μωρα? καλο θα ηταν να μην κανεις αλλαγες νερου τις πρωτες 7-10 μερες,αλλα με τοσα λιγα αλλαζει το πραγμα...ξεκινα βγαζοντας το 10% και αντικαθιστωντας με διπλασια ποσοτητα νερου ιδιας θερμοκρασιας που εχεις αφησει με αντιχλωριο για τουλαχιστον 24 ωρες. επειδη τα μωρα ειναι ακομα σχεδον αορατα,στερεωσε στην ακρη ενος λεπτου σωληνα λιγο βαμβακι για ν'αποφυγεις να ρουφηξεις και μωρα μαζι.ακομα κι ετσι ομως,για να εισαι σιγουρος,μπορεις να κοιταξεις κατω απο φως το νερο που αφαιρεσες για να σιγουρευτεις οτι δε θα πεταξεις μαζι και μωρα ![]() φιλτρο μετα τις 15 μερες...ουσιαστικα αυτο που κανει το φιλτρο και μας ειναι χρησιμο ειναι να διασπα το στρωμα που σχηματιζεται στην επιφανεια του νερου και μπορει αργοτερα να εμποδισει τα μικρα να παρουν αναπνοη απο την επιφανεια.
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ Μάριελ για την βοήθεια έχω κάνει δύο φορές την αλλαγή και συμπληρώνω με διπλάσιο νερό και λίγο παραπάνω πρέπει ήδη να είμαι στα 10-11 λίτρα νερό με σκοπό να το φτάσω τουλάχιστον στα 20 και μετά να μπορώ να βάλω και το φίλτρο σπόγγου. Τα μικρά είναι αρκετά δεν έχω καταφέρει να τα μετρήσω και η αρτέμια βγήκε και τάισα εχθές. Σήμερα έκανα πάλι αλλαγή και πρόσθεσα νερό διότι χωρίς φίλτρο η αμωνία είναι μόνιμη αν και με τον τρόπο αυτό την κρατάω χαμηλά.
Ας ελπίσω ότι θα τα κατεφέρω πάντος προσπαθώ αρκετά.
|
||||
|
||||
![]()
trone ta mora artemia?
to shmantiko stis protes apopeires anapatagogis den einai na mas zhsoun ola ta mora(einai poli diskolo....emena stin proti genna ezhsan mono duo.... ![]() ![]() eksakoloutheis na kaneis metriseis?se ti epipeda einai?
|
||||
|
||||
![]()
Συγχαρητήρια για τα μωρά, καλή συνέχεια
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Τα μωρά τρώνε αρτέμια με αρκετή όρεξη, τώρα αυτό που με προβληματίζει είναι τα επίπεδα της αμωνίας, κάνω κάθε μέρα μετρήσεις και αλαγές η αμωνία είναι περίπου 0.8 κάτι που είναι θεωρώ ότι είναι άσχημο για τα μωρά.
(Εδώ είναι που χρησιμοποιώ και το ειδικό αντιχλώριο! που λέμε σε άλλο πόστ). Τώρα τα μωρά δεν είναι πολλά και ήδη έχω χάσει κάποια τα οποία ήταν από την αρχή ποιο καχεκτικά θα έλεγα. Εχθές μέτρησα γύρω στα 20 πρέπει λοιπόν να ήταν περίπου 30. Δεν πιστεύω ότι θα καταφέρω να τα μεγαλώσω όλα ελπίζω όμως να καταφέρω να σώσω έστω κάποια από αυτή την πρώτη γέννα.
|
|