|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
εχει κανεις ιδεα ποσο ζυγιζει ενα τζακι ανα τετραγωνικο?φανταζομαι παραπανω απο ενα ενυδρειο.
επισης επειδη εχω μιλησει με μηχανικο οι μετρησεις πανε αλλιως..δηλαδη,ενα ενυδρειο 1.50 μηκος επι 0.50 πλατος δεν ειναι 0.75 τετραγωνικα αλλα 1.5 τετραγωνικο.κι αυτο γιατι παταει σε 1.5 τετραγωνικο και ας μην το πιανει ολο λογο μικροτερου πλατους. αρα το βαρος πηγαινει ανα τετραγωνικο μετρο και ας μην ειναι 1 επι 1. εμενα το ενυδρειο θα ειναι τελικο μηκος 3.05 και πλατος 50.5 αλλα θα παταει σε 3 τετραγωνικα μετρα πλακας και ας εχει μισο πλατος.. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι τι θα γίνει σε έναν σεισμό. Πρακτικά σε κατάσταση ηρεμίας, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Όπως ειπώθηκε για το τζάκι, για την βιβλιοθήκη σε άλλο post κοκ. Στο σεισμό όμως η πλάκα θα δεχτεί (ανάλογα την ισχύ) πολλές ακόμη δυνάμεις από ότι δέχεται σε καθημερινή βάση. Και αν αυτές οι δυνάμεις που δέχεται καθημερινά έχουν φθείρει την δύναμη της πλάκας, τότε στο σεισμό δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα γίνει.
Όμως κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Από σπίτι σε σπίτι, από τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί. από την ύπαρξη δοκαριών κοντά στο ενυδρείο. Γι΄ αυτό τη μόνη σίγουρη απάντηση θα την δώσει ένα μηχανικός.
|
|||
|
|||
![]()
Η μόνη λύση να φύγουμε από Αφρική και Πετρες κτλ..
και να βάλουμε φυτά ![]() Εγώ πάντως θα το ψάξω από αύριο περισσότερο. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
χαχαχαχαχαχα..........
Μην πυροβολείς φιλαράκι. Λέμε και καμιά "λαλακία" να περνάει η ώρα. χαχαχαχαχα.... Όταν είπα ότι τα ψάξω εννοώ ότι θα ρωτήσω μηχανικό. όχι για να φτιάξω φυτεμένο. Αν και για να πω την αλήθεια μου αρέσουν τα φυτεμένα, αλλά ούτε χρόνο έχω για να αφιερώσω ούτε και την απαραίτητη προσοχή. |
|
|||
|
|||
![]()
Μην ξεχνάς οτι οι πέτρες και οτι άλλο βάζουμε στο ενυδρείο εκτοπίζουν νερό. Δηλαδή αν βάλεις μια πέτρα π.χ. 3 κιλά το ενυδρείο σου θα έχει +2 κιλά. Γιατί από τα τρια κιλά της πέτρας θα αφαιρέσεις και 1 κιλό εκτοπισμένου νερού (κατά προσέγγιση τα παραπάνω...).
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αυτό μας ενδιαφέρει, το συνολικό βάρος
|
|||
|
|||
![]()
Ναί. Το βάρος του νερού που μένει στο ενυδρείο μετά όμως την τοποθέτηση των πετρών. Εγώ το είπα γιατί πολλά παιδιά λένε το ενυδρείο μου είναι 150Χ50Χ50 άρα 375 λίτρα + τα τζάμια 50 κιλά σύνολο 425. Βάζω και 200 κιλά πέτρες τελικό σύνολο 625. Όμως δεν είναι τόσα. Γιατί τα 200 κιλά πέτρες θα εκτοπίσουν 65 κιλά νερό οπότε τελικά το βάρος θα είναι 560.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αντοχη Ενυδρειου!! | andy1976 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 17 | 03-12-12 21:36 |
Αντοχή DIY ενυδρειων | alex_s | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 6 | 01-08-10 10:30 |
ερωτηση για αντοχη | dr.geo | Bettas | 3 | 28-05-08 21:34 |
αντοχή ψαριών | GIAN_NIKOLA | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 17-05-08 16:03 |
αντοχη σιλικονης?? | dinos99 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 13 | 17-11-07 14:09 |