|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
μιας κ η rotala έχει εξελιχθεί στο ψηλότερο κ πιο πυκνό φυτό του ενυδρείου μου σκεφτόμουν να της αλλάξω θέση κ να τη βάλω μπροστά από το φίλτρο.
θα πρέπει λοιπόν να ξηλώσω όλες τις ρίζες rotala κ egeria κ να τους αλλάξω θέση. αξίζει να κάνω τέτοια αλλαγή ή τζάμπα θα ταλαιπωρήσω βυθό κ ψάρια ? |
|
||||
|
||||
![]()
Θέλουν λίγο προσοχή αυτά, μπορείς να το κάνεις συνδυάζοντας με μια καλή αλλαγή νερού.
Ότι θα ταλαιπωρηθούν τα ψάρια είναι σίγουρο, αν όμως είναι αναγκαίο γιατί θα σου κλείσουν όλο το ενυδρείο μάλλον χρειάζεται να το κάνεις, εκτός και αν κλαδεύεις συνέχεια. Με τη rotala και την egeria έχω παρόμοιο θέμα στα συννεφάκια, κλαδεύω συνέχεια και εχω γεμίσει το χρυσοψαράδικο με egeria και με τη rotala έχω γεμίσει άλλα 2 ενυδρεία φίλων ![]()
|
|||
|
|||
![]()
πάντα κατεβάζω την στάθμη όταν είναι να κάνω αλλαγές στα φυτά.
δεν με πειράζει το συχνό κλάδεμα. το φίλτρο θέλω να καλύψω κ φαίνεται πως η rotala είναι καλύτερη γι'αυτό το λόγο. αν όμως υπάρχει περίπτωση να κινδυνέψουν τα ψαράκια τ' αφήνω κ όπως είναι κ περιμένω να φουντώσει η egeria. η δεύτερη επιλογή είναι να ξηλώνω σιγά σιγά την egeria κ να την αντικαθιστώ με τα κλαδέματα της rotala. θα πάρει αρκετό καιρό βέβαια κ δεν ξέρω πως θα καταλήξει. |
|
||||
|
||||
![]()
Οταν είναι να κάνω εργασίες που θα ανακινήσουν βυθό, έχω προετοιμάσει ένα βαρέλι νερό , έχω μια αντλία που βγάζει συνέχεια νερό, και την πάω εκεί που θα κάνω δουλειά να τραβάει ότι χώμα σηκώνεται , και από το βαρέλι προσθέτω συνέχεια νερό
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
γι'αυτό κ είσαι "Ο Μάστορας" άλλωστε ![]() ![]() ![]() η egeria όσο περνάει ο καιρός μου αρέσει κ λιγότερο, οπότε ίσως απλά την αντικαταστήσω με τα κλαδέματα της rotala να γλιτώσουμε κ εγώ κ τα ψάρια ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ουτε εμενα μ αρεσει η egeria... Διωξτην και βαλε κατι της προκοπης!
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
κάνει κακό στα χρυσόψαρα να τρώνε τα φυτά ? τελικά νομίζω πως είναι καλύτερα να "διώξω" σιγά σιγά την egeria κ να την αντικαθιστώ με κλαδέματα rotala. θα είναι δύσκολο κ για μένα κ για τα ψάρια η απότομη μετακίνηση. αν προσθέσω ένα μικρό σποτάκι πάνω από την γωνία του φίλτρου, θα καταφέρω να κάνω την rotala να μεγαλώσει κάθετα ? υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί πρόβλημα με άλγη ? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αλλαγή στο φυτεμένο μου 60lt | giannisaek | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 23 | 12-12-10 12:51 |
Παρουσίαση jewel 60lt κοινωνικό φυτεμένο | dizio | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 35 | 10-03-09 19:08 |
ΞΑΝΑΠαρουσίαση jewel 60lt κοινωνικό φυτεμένο | dizio | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 20 | 03-07-08 14:21 |
Ανθεκτικά γατόψαρα | bessy | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 4 | 17-01-08 13:44 |
Ανθεκτικά ψάρια | Λιβέρης Σταύρος | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 05-12-07 10:40 |