|
|
||||
|
||||
![]()
τι να κανεις με το μελαφιξ? 5 ml για καθε 38 λιτρα νερου ειναι η δοσολογια του,εσυ βαζε 4 ml καθημερινα για μια εβδομαδα.(7 μερες)
ταισε μια φορα και ξαναμετρα σε 3-4 ωρες.μετρα και αμμωνια και νιτρωδη. θα πρεπει να ειναι μηδεν.αν δεν ειναι,θα κανεις αλλαγη νερου. |
|
|||
|
|||
![]()
Α να αρχίσω θεραπεία λοιπόν. Γιατί μου είπαν τα παιδιά πιο πάνω οτι αν έχω αμμωνία τσάμπα θα παει. Αρχίζω απο σημερα. Ευχαριστώ
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ναι αρχισε.μελαφιξ ειναι δεν ειναι φαρμακο.πιο πολυ επιδερμικα δουλευει και οχι εσωτερικα.βοηθαει τη βλενογονο του ψαριου να επουλωσει τις πληγες του και ειναι και αντισηπτικο.
αν δεν δεις βελτιωση με αυτο,τοτε κοιταμε για θεραπεια με φαρμακα. ειναι ομως σημαντικο να προσεχεις την αμμωνια (και το ταισμα )μεχρι να μπολιαστει το φιλτρο σου για να μην συνεχιζει να γινεται ζημια και πηγαινει χαμενη η "θεραπεια". δε θα πηγαινει χαμενη ακριβως,αλλα οτι επουλωση γινεται,αν γινεται και ζημια ταυτοχρονα δεν κανουμε τιποτα.αυτο ενοουσα πιο πανω.θελει προσοχη,αλλα ξεκινα. δυστυχως δεν εχω εγω ενυδρειο στημενο τωρα αλλιως θα σου εφερνα εγω μπολι. σου ξαναλεω ομως για το ενυδρειο.δες το χωρο σου και αν μπορεις να το βαλεις καπου ειναι πολυ καλο μεγεθος για μονομαχο.90χ40χ25(υψος). θα δεις αλλο ψαρι στην κυριολεξια αν το βαλεις εκει μεσα. κοιταξε και για το attisons betta spa μεχρι να βρεις φυλλα καταπα. εχω μονο πλατανοφυλα αυτη τη στιγμη αν θες να βαλεις. |
|
|||
|
|||
![]()
Σ΄ευχαριστω πολύ αλήθεια, αλλα μετα προκειπτουν αλλα. Δεν έχω φωτισμό ας πούμε και θέλω και άλλο φίλτρο για αυτα τα λίτρα. Ήδη τα τεστ δυσκολεύτηκα πολύ να τα αγοράσω. Δανείστηκα για την ακρίβεια. Όποτε μου ειναι αρκετά δύσκολο να ξοδέψω αλλα χρήματα. Τουλάχιστον για αυτούς τους μήνες...
|
|
||||
|
||||
![]()
δεν χρειαζεσαι ουτε φωτισμο ουτε αλλο φιλτρο.αυτο που εχεις αρκει για ενα ψαρι σε τοσα λιτρα.μην κοιτας τι γινεται τωρα στο 25λιτρο....
εκτος αυτου,ακομη κιαν δεν εφτανε,εχω φιλτρακι κρεμαστο που θα το παρεις μαζι με τη γυαλα.το μονο κακο που εχει ειναι πως επειδη ειναι κρεμαστο κανει πιο πολυ θορυβο το νερο που τρεχει.αλλα κιαυτο που εχεις κανει μια χαρα.βαζεις οποιο θες. για φωτισμο,ενα οποιοδηποτε φωτιστικο σου κανει.ακομα και αυτα με μανταλακι και μια λαμπα.ετσι κιαλλιως δεν κανεις χαιτεκ φυτεμενο,μονομαχοενυδρειο θαναι ![]() τεσπα,αν σε ενδιαφερει μου λες.δε θα χρειαστει να βαλω και αγγελια και θα σωσουμε κιενα ψαρι ισως ![]() αλλα θελω να το διωξω γιατι θα μου πιασει χωρο και θελω να παρω μεγαλο ενυδρειο. |
|
||||
|
||||
![]()
Φωτιστικό έχω εγώ ένα 11w από dennerle cube που κάθεται και πιάνει σκόνη...
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ και εδω στον Γιάννη και τον Γιώργο. Το ψάρι απο χθες το βράδυ μέχρι σημερα το πρωι έχει αισθητή διαφορά στην πληγή. Έβαλα μπόλι που μου έδωσε ο Γιάννης και θα αρχίσω να στήνω σιγά σιγά και την γυάλα που μου έδωσε ο Γιώργος. Ευχαριστώ πολύ παιδιά. Σε λιγο καιρό θα δείτε ένα ολοκαίνουργιο ενυδρείο και ελπίζω και ένα ολοκαίνουργιο ψάρι
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Άρρωστος μονομάχος | dimitrisrod | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 12 | 05-05-11 12:59 |
Άρρωστος μονομάχος | spiros06 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 6 | 16-12-10 17:11 |
Άρρωστος μονομάχος?? | george1995 | Bettas | 33 | 09-09-10 12:19 |
Άρρωστος μονομάχος | Antonisjk | Bettas | 11 | 15-05-09 18:18 |
Άρρωστος μονομάχος | nashty11 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 27 | 23-06-08 13:32 |