|
Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων Παρουσιάστε το κοινωνικό σας ενυδρείο! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Update του ενυδρείου μιας και λίγο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα μου άνοιξε το ενυδρείο και αναγκαστικά το πήγα για επισκευή. Τα ψάρια έζησαν για ακριβώς 8 ημέρες σε κουτί του ΙΚΕΑ 40λιτρο που είχα πάρει πέρυσι για μεταστέγαση αυθημερόν για αλλαγή βυθού και τελικά φάνηκε για 2η φορά χρήσιμο. Η ρίζα πλέον μπήκε στη μέση και ξαλαφρώθηκε απ τη java fern που την είχε καλύψει, έφυγαν και τα 4 lemon tetra σε ενυδρείο με άλλα 15 να ζήσουν καλύτερα κι έτσι έμειναν μόνα τους τα cherry barb να κολυμπάνε ενώ προστέθηκαν και άλλα 12 οπότε συνολικά πλέον είναι 25, το ενυδρείο συμπληρώνουν 7 κορύδορας μπρονζέ, 3 μικρά ανκιστράκια και μία γαρίδα που ακόμα δεν ξέρω αν είναι caridina babaulti. Προστέθηκαν δύο φυτά, Alternanthera Reineckii Mini και leykokefala, πλέον το ενυδρείο είναι πιο μίνιμαλ όμως απ την άλλη έχω περισσότερη κίνηση και πλέον βλέπω όλα τα ψάρια που υπάρχουν μέσα.
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Αχ αυτά τα Samla του ΙΚΕΑ έχουν βοηθήσει πολλά παιδιά εδώ. Με το κάλο το restart του ενυδρείου. Όλα καλά να πάνε τώρα εύχομαι. Η ρίζα η μεγάλη που φαίνεται εδώ στη μέση, δεν μπαίνει αλλιώς? Το λέω έτσι ώστε να μην φαίνεται το κόψιμο. Πιο όμορφο στο μάτι.
|
|
||||
|
||||
![]()
Σ ευχαριστώ φίλε μου, λοιπόν update του ενυδρείου, καταρχήν να σημειώσω πως δεν είχα ΟΥΤΕ ΜΙΑ απώλεια, ακόμα κι η μοναδική γαρίδα που έχω έχει επιζήσει το 8ήμερο παραμονής στο κουτί του ΙΚΕΑ. Τα φυτά αναπτύσονται τρελλά σήμερα κλάδεψα και πρόσθεσα καινούριο φωτιστικό glo 2x39 watt T5 όπου η μία είναι grolux κι η άλλη Osram lumilux 865. Επίσης προστέθηκε καινούριο εξωτερικό φίλτρο της Eheim το Eco pro200 το οποίο τρέχει παράλληλα με το εσωτερικό ώστε να μπολιαστεί και την επόμενη Κυριακή με την προγραμματισμένη ρουτίνα να βγει εκτός το εσωτερικό και να μπορέσω να τακτοποιήσω καλύτερα και τα μπαστουνάκια εισόδου - εξόδου. Το μόνο που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί έπεσε το ph παραπάνω, ενώ δεν άλλαξα κάτι στην παροχή, πρώτη φορά μετράω κάτω απ το 6.8 που μέτραγα συνήθως και τώρα παίρνω τιμές 6.5 μετρημένα με το ηλεκτρονικό, η αυξημένη κυκλοφορία είναι υπεύθυνη για αυτό το αποτέλεσμα;
![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Κώστα μου αρέσει το ενυδρειο σου και τα φυτά σου δείχνουν πολύ όμορφα και υγιή.απλά δεν έχει φυσικότητα η άμμος κάτω φαίνεται σαν βιομηχανικό δάπεδο, αν μπορείς δώσε κάπου ύψος να δώσει μια αίσθηση βάθους.και η πλάτη είναι κοντή με αποτέλεσμα να φαίνεται λες και έχει βάλει σορτς το ενυδρειο,ένα χαρτόνι μαύρο θα έδειχνε καλύτερά,ολα αυτα βεβαια ειναι και προσωπικό γούστο..πάντως από άποψη εξοπλισμού και φροντίδας νομίζω είσαι υποδειγματικός!!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Κώστα πολύ ωραίο το ενυδρείο σου και πεντακάθαρο
Θα συμφωνήσω με την πλάτη που είναι λίγο κοντή και φαίνεται κάπως αλλά αυτό είναι γούστο. ΥΓ την άμμο με άλφαδι την εστρωσες? ![]() ![]() όλο ίσια είναι
|
||||
|
||||
![]()
Κωστα καλησπερα
καλο θα ηταν για να δειχνει πιο φυσικο το ενυδρειο ,να στρεψεις την κεντρικη ριζα με τετοιο τροπο ωστε να μην φαινεται το κοψιμο.....Αυτα τα ξυλα ειναι ομορφα αν τα κρεμασεις απο καπου ψηλα ωστε να φαινονται σαν ελευθερες ριζες δεντρου ( σε μια γωνια ισως για να κρυψεις και τα μπαστουνια απο πισω......
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Εγιναν κάποιες αλλαγές όπως η ρίζα που είχατε δίκιο φαινόταν άσχημα, επίσης λίγο ανακατανομή φυτών, η ceratopteris thalictroides έφυγε απ την επιφάνεια και φυτεύτηκε και μάλιστα πάει πολύ καλά, προστέθηκε και lobelia cardinalis και stayrogyne repens για δοκιμή. Εχω και μία γαρίδα που δεν ξέρω τι είναι, στη φωτό που ακολουθεί κανιβαλλίζει ένα ramshorn, ξέρετε ποιο είδος είναι;
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
πολύ καλύτερο τώρα
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
H γαριδα ειναι η αγρια μορφη της red cherry.
|
||||
|
||||
![]()
Δεν νομιζω.
Απλη red cherry ειναι. Απλα εχει βγαλει την γνωστη ασπρη "αγωνιστικη" ![]() Η αγρια μορφη ειναι αυτη http://www.theshrimptank.com/wild-type-neocaridina/ Και το βρισκω απιθανο να εχει καποιος στην Ελλαδα wild neocaridina davidi. Ποιος (καταστημα) να τις φερει και γιατι?
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Κοινωνικό 100lt | panvar | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 2 | 05-09-15 16:32 |
Το πρώτο μου ενυδρείο... 100lt. | NICKMAN | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 5 | 08-04-11 08:21 |
Φωτισμος ενυδρειου 100lt | Konstantin79 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 10 | 29-10-10 00:20 |
Το Juwel Rio 180 High-Lite Κοινωνικο Φυτεμενο | delta66 | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 26 | 04-10-09 17:07 |
ΝΕΟ 100lt ενυδρειο | loizos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 21 | 04-12-08 12:04 |