|
|
|||
|
|||
![]()
καταρχήν σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια
το νερό από την βρύση έχει Ph:7.6 / Gh:11-12 / Kh:10 σε όσα άρθρα έχω διαβάσει γράφει ότι προτιμούν Gh>15. σε 10 μέρες με την προσθήκη αλατιού ανέβασα το 11-12 στο 14 (αρκετά σταδιακά νομίζω). αν θεωρείτε ότι το Gh της βρύσης είναι ικανοποιητικό δεν έχω κανένα πρόβλημα να σταματήσω το αλάτι, αλλά αν δεν φταίει το αλάτι, πραγματικά χαίρομαι που προσπαθώ να βελτιώσω τις συνθήκες τους. μιας κ έχω αρκετά μικροσκοπικά ramshorn, υπάρχει περίπτωση να κατάπιε κανένα ? Παράθεση:
------------------------- η μόνη αλλαγή που έκανα στα υλικά του ενυδρείου είναι ότι ενώ όταν τα έβαλα στη γυάλα είχα αντιχλώριο της Tetra στις αλλαγές άρχισα κ έβαζα Prime με αναλογία 0,25ml/10lt ------------------------- Livebearers prefer higher PH & harder water. In fact, if you notice listlessness or disinterest in food, it's likely pH and water hardness (dissolved minerals) are too low. από σελίδα αφιερωμένη στα endlers Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη GN_AZ : 25-04-16 στις 21:19 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε μου μην ανησυχείς για τις σκληρότητες και PH, δεν έχουν πρόβλημα. Εδώ στην Αθήνα που έχουμε όχι και τόσο σκληρό νερό μια χαρά ζουν σε νερό βρύσης, απλή ωρίμανση σε βαρέλι και τίποτα άλλο, χαλάρωσε
![]()
|
|||
|
|||
![]()
26% αλλαγή κ μόλις μέτρησα αμμωνία/νιτρώδη : 0, νιτρικά : 5.
συνεχίζω ελαφρύ τάισμα ανά 12 ώρες κ το παρακολουθώ. θα μετράω καθημερινά κ θα ξανακάνω αλλαγή όταν δω νιτρικά κοντά στο 25. αύριο, μεθαύριο παραλαμβάνω την αεραντλία οπότε θα ετοιμάζω το νερό 24ώρες πριν. να κάνω αλλαγές του 15% χωρίς αλάτι ώστε να πέσει σταδιακά η Gh ή να την κρατήσω σταθερή στο 14 που είναι τώρα ? |
|
||||
|
||||
![]()
τα νιτρικά σου όχι κοντά στο 25, αλλά κάτω από 20.
|
||||
|
||||
![]()
Αντε βρε , μια χαρα ειναι οι παραμετροι.. Μην παιδευεσαι αδικα..δεν εχουν θεμα τα συγκεκριμενα.
Νιτρικα πολλα εβαλες..15 με max 20.. Οσο λιγοτερα ,τοσο καλυτερα. |
|
||||
|
||||
![]()
Ωραια τα γαριδακια....
![]() πορτοκαλι ειναι ? |
|
|||
|
|||
![]()
αλλαγή ΧΩΡΙΣ αλάτι λοιπόν ???
10 λίτρα κάθε φορά που ανεβαίνουν τα νιτρικά πάνω από το 10 ? ------------------------- από χθες έχω αρχίσει να ψάχνω πληροφορίες κ σε site από άλλες χώρες κ είναι μεγάλο το μπέρδεμα. έχω βρει σελίδα από Ολλανδία να προτείνει Gh : 4-12, σελίδα από Ιταλία Gh : 15-30 κ σε γερμανική σελίδα είδα Gh : 0-30. το συμπέρασμα είναι ότι πρόκειται για ΠΟΛΥ ανθεκτικά ψαράκια εντελώς πληροφοριακά ρωτώντας, μια ασβεστολιθική πέτρα θα είχε το ίδιο αποτέλεσμα με το αλάτι ? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη GN_AZ : 26-04-16 στις 20:19 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Απώλεια δίσκου | BOUT | Δίσκοι | 6 | 19-12-12 10:31 |
Απώλεια | Aris50 | Ασθένειες - Θεραπείες θαλασσινού νερού | 12 | 30-11-08 22:03 |
Απώλεια | Elanir | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 28 | 04-10-07 18:54 |
Καινούργιο ενυδρείο, πρώτη απώλεια! | marilou | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 14 | 08-06-06 20:21 |