|
|
|||
|
|||
![]()
Για να ολοκληρωθεί το ενυδρείο έφτιαξα ένα φωτιστικό από ξύλο. Τελαράκι που βάφτηκε στο ίδιο χρώμα με τα ξύλα του ενυδρείου, αλουμινοταινία εσωτερικά σαν ανακλαστήρας και 2 λάμπες led Τ5, 4w η κάθε μία. Έχω προβλέψει χώρο να μπει και 3η αν χρειαστεί.
Στο άνω μέρος του ενυδρείου υπάρχει plexiglass 3mm, το έβγαλα για να γίνουν τα κοψίματα για το φωτιστικό. Θα συγκρατεί την περισσότερη υγρασία ώστε να μην πηγαίνει στο πολύπριζο και τις λάμπες αλλά θα αποτρέψει και το φωτιστικό να κάνει καμιά βουτιά μέσα στο ενυδρείο... |
|
||||
|
||||
![]()
Παρα πολυ ωραια δουλεια, φιλε Μανο, μπραβο!!!
![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Στο ενυδρείο όπως έχω αναφέρει έχω ramshorns και melanoides turbeculata. Μέχρι στιγμής τους δίνω φυλλαράκια από την τροφή των χρυσόψαρων (όποτε το θυμηθώ...) αλλά κυρίως τρέφονται με κομμένα μέρη από τα φυτά. Θέλουν κάποια ειδική τροφή που θα πρέπει να πάρω?
|
|
|||
|
|||
![]()
Ένατη μέρα που έχει βγάλει μύκητα το ξύλο και δε λέει να υποχωρήσει. Έχει ενδιαφέρον πάντως που στα σημεία που έχω δέσει java fern δεν έχει πιάσει και το ξύλο είναι καθαρό. Στις πόσες μέρες να περιμένω ότι φεύγει ο μύκητας?
Χθες έκανα αλλαγή νερού στα ενυδρεία, και μιας και είναι δίπλα δίπλα, σκέφτηκα και έβαλα νερό από τα χρυσόψαρα στο μικρό με τα φυτά. Η λογική ήταν να βάλω νερό το οποίο έχει ποσότητα νιτρικών μέσα, κάτι που διαβάζω ότι χρειάζονται τα φυτά. Εκτός αυτού με βολεύει πρακτικά αφού δεν χρειάζεται να ετοιμάσω νερό σε δοχείο και δεν κουβαλάω εξοπλισμό, με μια μικρή αντλία και ένα λάστιχο κάνω τη μεταφορά. Να συνεχίσω να το κάνω έτσι ή τα σαλιγκάρια και τα φυτά χρειάζονται φρέσκο νερό? Να σημειώσω ότι αλλαγές στα χρυσόψαρα κάνω κάθε βδομάδα και τα νιτρικά όσες φορές έχω μετρήσει δεν ξεπερνάνε το 10. |
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα
Αν σε ενοχλεί ο μύκητης, τράβηξε τον με σκούπα βυθού Προτίμησε το φρέσκο νερό στις αλλαγές σου |
|
|||
|
|||
![]()
Δεν με ενοχλεί, απλά να φύγει κάποια στιγμή...
|
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα και καλό Πάσχα σε όλους.
Περιμένω moss από ένα φίλο και πιθανότατα θα έχει γόνο red cherry μαζί. Είχα σκοπό να βάλω σε 1-2 μήνες για να έχει ωριμάσει λίγο το ενυδρείο αλλά αναγκαστικά θα μπουν νωρίτερα. Έχω δει οτι οι γαρίδες γενικά είναι ευαίσθητες και θα ήθελα κάποια μαζεμένα στοιχεία για αυτές για να διαβάσω λίγο. Μία πρώτη ερώτηση, συνεχίζω να βάζω λιπάσματα (seachem flourish και seachem pottasium) στο ενυδρείο ή θα τις σκοτώσουν; Το flourish από ότι βλέπω δεν έχει σίδηρο και ο χαλκός είναι στο 0.0001%. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
180 lt φυτεμένο | maskaras | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 2 | 20-11-13 21:49 |
Νέο φυτεμένο | marambou | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 6 | 26-09-13 16:57 |
Rio 125 φυτεμένο | Prokroustis | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 34 | 13-04-11 11:31 |
φυτεμένο 160 λ. | theokyr1 | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 11 | 19-05-08 22:51 |
Ich σε φυτεμένο! | binational | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 13 | 17-11-06 10:28 |