|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Kαλό Πάσχα Μπάμπη
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Καλο πασχα Μπαμπη , μπραβο συγχαρητηρια ,πολυ ωραια η λιμνη σου και πανεμορφος χωρος .......,καλα που ειχες τους βοηθους αλλιως δουλεια δεν θα εκανες
|
||||
|
||||
![]()
Κατα πασα πιθανοτητα Μπαμπη θα περασετε το Πασχα στην ξενιτια καλυτερα απο εδω..Στην πενα ολα τα χεις..Περιμενω προτασεις για μπυρες εν οψει Πασχα
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Artemisia
μια σήμερα μην ξεχνιόμαστε . panos70 ευχαριστώ φίλε μου . Bill-Samos μένω Eschweiler ( δίπλα στα σύνορα Γερμανίας -Ολλανδίας-Βέλγιο ) όσο για την μπύρα ένα "γνωστό" που ρώτησα πια είναι η αγαπημένη σου μου απάντησε μια ανοιχτή ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
σήμερα προστέθηκαν 3 φυτά , έβαλα 2 μακρόστενες πέτρες από την μια όχθη στην άλλη ώστε τα φυτά να είναι στο κέντρο και μακριά από το σκυλάκι.
νούφαρο ( Nuphar Lutea ) για βάθος νερού από 40 έως 120 cm ,προς το παρόν στους 40 πόντους μια και είναι μικρή και όταν μεγαλώσει μάλλον πέταμα γιατί απλώνει μέχρι 2.5 μέτρα (κόστος 9.49¤) ![]() καλάμια (Acorus Calamus "Variegatus" ) για βάθος νερού έως 40 cm μεγαλώνη περιπου 60/80 cm,θα μεταφερθούν δίπλα στο δέντρο όταν θα είναι ασφαλές το μέρος (κόστος 2.49¤) . ![]() λουλούδι (Schizostylis coccinea "Mrs. Hegarty") για βάθος νερού από 0 έως 15 cm ,αυτό θα κάνει παρέα το βάτραχο ,μεγαλώνη περιπου 40/60 cm (κόστος 2.49¤) . ![]() Ζουζου (labrador retriever ) για βάθος νερού από 0 έως όπου φτάνει τρώει τα πάντα , ανυπομονώ να ηρεμήσει για να γεμίσω την μικρή λίμνη με φυτά. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
A βρε Μπάμπη με την Ζουζού σου
![]() ![]() ![]() ![]() Πολύ ωραία τα φυτά σου να τα χαρείς ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
είναι στο πρόγραμμα να αλλάξουν γλάστρες (μεγαλύτερες και πιο βαριές ) όχι στο νούφαρο παντός
|
|
||||
|
||||
![]()
99% αλλαγή νερού
η σκυλίτσα μας έκανε την ζημιά ξανά . Δεν φταίει ,εγώ φταίω που έχω στο γραφείο μου το ελεγκτή στάθμης και όχι στην λίμνη (φοβόμουν ότι θα τον καταστρέψει εκεί που ήθελα να τον βάλω). τέλος πάντων έφαγε ξανά ένα σωλήνα σκεπασμένο με πέτρες για να μην τον φάει ( είναι ο μοναδικός εμφανής) . τα ψάρια είναι καλά ευτυχώς . ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Δηλαδή άδειασε όλο το νερό ;
|
|||
|
|||
![]()
Συγχαρητήρια αδερφέ δεν έχω λόγια!!! Τόσο νοικοκύρης και φαντάζομαι αυτή η χαρά της δημιουργίας δεν αγοράζεται με χρήματα! Τώρα καταλαβαίνω την ύπαρξη μετρητή στην παροχή της βρύσης για να μπορείς να υπολογίζεις τα λίτρα στην αρχή. Αχ αυτά τα σκυλάκια τι να τα κάνεις που είναι ζημιάρικα...
|
||||
|
||||
![]()
ευχαριστώ, όντος δεν αγοράζεται.
παιδάκι είναι θα κάνει την ζημιά (έλα μου που η ζημιές είναι αυτές που δεν περιμένεις ,δεν μπορούσε να φάει ένα λουλούδι ακόμα τον σωλήνα βρήκε !) |
|
||||
|
||||
![]()
update
η λίμνη απόκτησε καινούριο φίλτρο ,αντλία και uv μιας και ξεκινά η άνοιξη (όχι ακόμα σε εμάς ,σήμερα χιόνιζε ) . το φίλτρο sunsun CBF-350B ,αντλία sunsun NEO 10000L 80 Watt και το UV sunsun CUV-218 18W. Κόστος 262 ευρώ χωρίς μεταφορικά μιας και το μαγαζί είναι στην πόλη μου Set: Teichfilter 60000l 18W UVC Teichklarer 80W Pumpe Φυσικά έπρεπε να μεγαλώσει το υπόγειο με τα φίλτρα για να χωρέσουν ολα ,κάτι που εγινε εχτές με καλό αποτέλεσμα . και το βίντεο |
|
||||
|
||||
![]()
Μπράβο Μπάμπη
![]() ![]() Να την χαίρεσαι !!!
|
||||
|
||||
![]()
να κρατήσω τι ?
|
|
||||
|
||||
![]()
Πριν απο αυτη την κατασκευη δεν είχες βιολογική φίλτρανση με μια λιμνούλα ?
Λάθος θυμάμαι ? Πάντα μηχανική είχες ?
|
||||
|
||||
![]()
την λιμνούλα έχει από πέρσι που την έβγαλα
|
|
||||
|
||||
![]()
Μπράβο βρε Μπάμπη, χαίρομαι τους ανθρώπους που μαστορεύουν
![]() Όλα υπέροχα, καλό Πάσχα ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Η Λίμνη μου 7000 λίτρα | Artemisia | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 545 | 22-07-17 02:05 |
Απόπειρα Κατασκευής Ενυδρείου !! | gkontos | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 8 | 11-06-13 11:59 |
Επίδειξη κατασκευής ενυδρείου | dimitrig | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 9 | 17-05-06 08:44 |