|
|
|||
|
|||
![]()
Πριν λίγο έστεισα το ενυδρείο, θα ακολουθησουν φωτογραφίες μετά το σχετικό συμμάζεμα
![]() Μου περίσσεψε Seachem Flourite αφού δεν το χρησιμοποίησα όλο. Το θέμα είναι οτι το έχω πλύνει και το έχω σε ένα δοχείο με νερό. Μπορώ να το στεγνώσω και να το φυλάξω ή πάει για πέταμα τώρα? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Το αφήνεις στον Ήλιο για 2-3 ημέρες να στεγνώσει πολύ καλά και το φυλάς
|
|||
|
|||
![]()
Ωραία, το έβγαλα το πρωί στον Ήλιο, θα το μαζέψω όταν στεγνώσει.
Παρακάτω φαίνεται το ενυδρείο την πρώτη μέρα στησίματος. Τελικά πέρασα χρώμα τα τελαράκια γιατί μόνο με το συντηρητικό το ξύλο είχε βγει πολύ κίτρινο και δε μου άρεσε. Έστρωσα 3cm seachem flourite και από πάνω έβαλα το χαλίκι που είχα, μου βγήκε 6-7cm συνολικά ο βυθός. Κάπου αναμίχθηκαν τα υλικά στο φύτεμα αλλά είναι ωραίο, σπάει η μαυρίλα. Έβαλα δυο ανοιχτόχρωμες πέτρες για αντίθεση και μια ρίζα (την πλάκωσα γιατί επιπλέει) και έδεσα πάνω της java fern να αρχίσει να πιάνει σιγά σιγά. Μέχρι στιγμής έχω μόνο εύκολα φυτά (vallisneria, echinodorus, egeria densa, hygrophila corymbosa και άλλα) και τα σαλιγκάρια του Τάκη, έτσι θα το πάω για ένα διάστημα. Επόμενη δουλειά είναι να φτιάξω τα φώτα και μάλλον θα βάλω και ένα ανεμιστηράκι να ρίχνει τη θερμοκρασία. |
|
||||
|
||||
![]()
Ωραίο φαίνεται και είμαι σίγουρος ότι θα γίνει ακόμα πιο ωραίο
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Το έπιπλο που έχω για βάση είναι μικρότερο από τον πάτο του ενυδρείου και γι' αυτό το έβαλα να πατάει σε κόντρα πλακέ θαλάσσης 12mm την οποία έντυσα περιμετρικά με πηχάκι 4cm. Έτσι δημιούργησα μια "φωλιά" για το ενυδρείο το οποίο έκατσε ίσα ίσα. Πριν το βάλω έβαλα ένα αφρώδες στρώμα το οποίο μάλλον δε χρειαζόταν, αλλά μπήκε για το φόβο των ιουδαίων.
Από πάνω έκανα αντίστοιχο τελαράκι και στερεώνω plexiglass 3mm. Από φωτισμό έχω βάλει πρόχειρα 2 σποτάκια, θα κάνω κάτι καλύτερο. |
|
|||
|
|||
![]()
Τέταρτη μέρα στο νερό και βούλιαξε η ρίζα, σταμάτησε να επιπλέει. Έβγαλε και ένα άσπρο μύκητα, φυσιολογική εξέλιξη.
Έκανα τη σκέψη να βάζω νερό από τα χρυσόψαρα στο ενυδρείο με τα φυτά. Θα τα βοηθάει αυτό ή δεν έχει νόημα? Θυμίζω οτι στα φυτά υπάρχουν σαλιγκάρια αλλά οι μετρήσεις στο νερό από τα χρυσόψαρα είναι καλές πριν τις αλλαγές. |
|
|||
|
|||
![]()
Για να ολοκληρωθεί το ενυδρείο έφτιαξα ένα φωτιστικό από ξύλο. Τελαράκι που βάφτηκε στο ίδιο χρώμα με τα ξύλα του ενυδρείου, αλουμινοταινία εσωτερικά σαν ανακλαστήρας και 2 λάμπες led Τ5, 4w η κάθε μία. Έχω προβλέψει χώρο να μπει και 3η αν χρειαστεί.
Στο άνω μέρος του ενυδρείου υπάρχει plexiglass 3mm, το έβγαλα για να γίνουν τα κοψίματα για το φωτιστικό. Θα συγκρατεί την περισσότερη υγρασία ώστε να μην πηγαίνει στο πολύπριζο και τις λάμπες αλλά θα αποτρέψει και το φωτιστικό να κάνει καμιά βουτιά μέσα στο ενυδρείο... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
180 lt φυτεμένο | maskaras | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 2 | 20-11-13 21:49 |
Νέο φυτεμένο | marambou | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 6 | 26-09-13 16:57 |
Rio 125 φυτεμένο | Prokroustis | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 34 | 13-04-11 11:31 |
φυτεμένο 160 λ. | theokyr1 | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 11 | 19-05-08 22:51 |
Ich σε φυτεμένο! | binational | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 13 | 17-11-06 10:28 |