|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Έχω κάποιες απορίες όμως... Τα "melanoides turbeculata", καθαρίζουν την άλγη και από τα τζάμια ή κάθονται μόνο στο βυθό ? Σε εσένα κάνουν αυτή τη δουλειά ? Τις λάμπες να τις αλλάξω. Οκ. Να βγάλω τις 2 ροζ και να αφήσω ζευγάρια τις λευκές που έχει από τη μαμά του και τις "κιτρινιάρες" που λες εσύ να βάλω? Ποιες λες "κιτρινιάρες" ? πως να τις ψάξω ? Μου έχουν πει να βάλω daylight λάμπες. Κάνουν αυτές? Αν πάω σε έναν πχ.. Κάυκα και ζητήσω λάμπα 39 watt daylight, θα ξέρει τι να μου δώσει ? Τις "κιτρινιάρες" πως τις ζητάω ? Στις λάμπες τώρα δεν έχω βάλει ανακλαστήρες (δεν είχε από τη μαμά του) και δεν έβαλα για να μην έχω περισσότερο φως στο ενυδρείο. Το αλουμινόχαρτο που γράφεις πως να το βάλω? Να το τυλίξω γύρω από τη λάμπα σε κάποια σημεία ? |
|
||||
|
||||
![]()
Λάμπρο κιτρινιάρες εννοεί τις warm white!Το πιο πιθανό είναι να φταίνε οι ροζ λάμπες,όποτε έχω χρησιμοποιήσει ροζ πάντα είχα άλγη.
|
|
|||
|
|||
![]()
Γιώργο πως τις ζητάω από μαγαζί με ηλεκτρολογικά υλικα (πχ.. Καυκά) ?
|
|
||||
|
||||
![]()
Όπως σου τις γράφω warm white και το μήκος που θες.
------------------------- Παίζει ρόλο και η κυκλοφορία όμως που έχεις! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tanganyiκας : 13-04-16 στις 09:12 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Όταν λές ότι παίζει ρόλο η κυκλοφορία τι εννοείς? έχω ήδη 2 φίλτρα μέσα να τρέχουν (σύνολο ονομαστικής ροής 2600 Lt/h.) Τι άλλο να κάνω ? |
|
||||
|
||||
![]()
Στο δικό μου το 400άρι έχω 2 wavemaker 3000l/h,όταν σταμάτησα τον έναν λόγω προβλήματος ξεκίνησε να πιάνει πάλι άλγη(έκανα κάνα μήνα να τον αλλάξω λόγω "μαϊντανού")μόλις πήρα καινούργιο άρχισε να εξαφανίζεται!
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Έτσι ανάβω 4 ώρες το μπροστά φωτιστικό που έχει τη λευκή προς την μεριά του μποστά τζαμιού και 4 ώρες το πίσω φωτιστικό που έχει τη λευκή προς τη μεριά του πίσω τζαμιού. Δηλαδή οι ροζ λάμπες είναι στη μέση. Άλγη έχω παντού στο μπροστά (απλά το καθαρίζω πιο εύκολα σε σχέση με το πίσω) και στο πίσω τζάμι άλλά και στη μέση στις πέτρες. Αυτό που περιγράφεις με το αλουμινόχαρτο ακόμη δεν έχω καταλάβει πως θα το στερεώσω στη λάμπα. να τυλίξω την λάμπα με αυτό? Δεν πειράζει που θα ακουμπάει το αλουμινόχαρτο στη λάμπα? |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι τυλίγεις την λάμπα δεν υπάρχει πρόβλημα!
|
|
|||
|
|||
![]()
Σβησε για αρχη τελειως τις ροζ οπως λεει και ο Tanganyiκας και εγω αυτη την εντυπωση εχω και αναβε μονο τις λευκες για κανα 6ωρο.Το αλουμινοχαρτο θα το φτιαξεις σαν μια μακρια λουριδα διπλη-τετραπλη που θα καλυπτει τη μιση λαμπα κατα μηκος και θα το πιασεις σε 2-3 σημεια με tire up πανω στην λαμπα,οπως δηλαδη βαζεις τον ανακλαστηρα αλλα αναποδα να φωτιζει το νταβανι,δεν εχουν αναγκη να καουν ουτε το αλουμινοχαρτο ουτε το tire up
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Θα κάνω αυτά που μου είπατε. Συνοψίζοντας: 1. Αλλαγή τις ροζ λάμπες με "warm white". 2. Βάζω αλουμινόχαρτο κάτω από την λευκή που ήδη έχει για να μην ρίχνει φως (θα πέφτει το φως μονο από την warm white), και ουσιαστικά θα ρίχνει φως μόνο η 1 λάμπα από κάθε φωτιστικό. 3. μειώνω φωτοπερίοδο από 8 σε 6 ώρες. 4. βάζω μερικά turbeculata μέσα 5. βρίσκω wavemaker "αθόρυβο" και τον προσθέτω για να βοηθάει στην κυκλοφορία. Δεν νομίζω να ξέχασα κάτι. Λοιπόν κάνω όλα αυτά και θα σας ενημερώσω. |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν θα έβαζα ακόμα σαλιγκάρια μέσα!Αθόρυβοι είναι οι jebao από ότι έχω ακούσει,μόλις μπορέσω τέτοιους θα πάρω.Τώρα έχω sun sun.
|
|
||||
|
||||
![]()
Δυστυχώς ότι πληρώνεις παίρνεις.
Και εγώ sun sun έχω και κάνει σαν να περνάει τρένο. Οι sun sun ξεκινούν από 20€ και οι jebao από 60€ και πάνω. |
|
|||
|
|||
![]()
Μην αγορασεις ακομα λαμπες,σβησε τις ροζ και κρατα μονο τις λευκες καλυμμενες και κανε και καμια αλλαγη νερου λιγο ποιο συχνα και με τον κυκλοφορητη που θα βαλεις θα δεις σιγουρα αλλαγη.Αλεξανδρος
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Καφέ άλγη | giotiss | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 26-08-13 11:44 |
Καφέ άλγη | greeknick | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 14-09-12 19:32 |
Καφέ άλγη???? | ΠΕΤΡΟΣ Κ. | Γλυκό νερό - Γενικά | 8 | 11-01-12 13:06 |
Καφέ άλγη | ioannis_79 | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 12-04-11 16:23 |
Καφέ άλγη | pepe72 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 09-06-07 12:52 |