|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Έχω δυο ίδια 60lt με μονομάχους μέσα από δική μου γέννα.
Μόλις βρω χρόνο θα τα κάνω παρουσίαση. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παντως δεν θα επιχειρησω πειραμα με δυο αρσενικα γιατι ειμαι ασχετος. Απο θυληκες φιλε ποσες προτεινεις εσυ οτι ειναι καλα να ξεκινησω;
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
μετά πρόσθεσα άλλον ένα αρσενικό και άλλες τρεις θηλυκές (ο νέος αρσενικός από την ίδια γέννα με τις πρώτες θηλυκές) όλα μαζί αδελφάκια εκτός από τον πρώτο αρσενικό και τις τρεις νέες θηλυκές του pet shop. στο δεύτερο ενυδρείο είναι όλα αδελφάκια και η μαμά. και στα δύο δεν έχω παρατηρήσει καμία επιθετική συμπεριφορά. Η γνώμη μου είναι να βάλεις ένα αρσενικό με αρκετές θηλυκές. τα λίτρα σου είναι αρκετά αλλά μην ξεχνάς πως τα συγκεκριμένα ψάρια θέλουν και οξυγόνο. θα ανεβαίνουν στην επιφάνεια για να παίρνουν οξυγόνο οπότε δεν ξέρω αν θα είναι κουραστικό να ανεβαίνει τόσο μεγάλη απόσταση. τι ύψος έχει το ενυδρείο? θα συμφωνήσω με τον alex. και εγώ θα έβαζα πρώτα τα θηλυκά και μετά από λίγες μέρες τον αρσενικό. |
|
||||
|
||||
![]()
Το ενυδρειο εχει 50 ποντους υψος και η σταθμη ειναι γυρω στους 40. Οπως ειναι η υπερχειλιση αυτη τι στιγμη ειναι στανταρ, δεν μπορω να παιξω ουτε πανω ουτε κατω.
Σκεφτομαι να παρω τα ψαρακια οχι απο ενυδρειακο καταστημα που τα εχουν σε υποφερτα λιτρα αλλα απο εκει που ειναι σε ποτηρια και σακουλακια τουλαχιστον να σωσω οτι μπορω. Τι λες; Τι πρεπει να προσεξω;
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δεν έχω πετύχει ούτε ένα ψάρι που να μην είχε κάποια αρρώστια. Αν επιλέξεις από μαγαζί να είσαι προετοιμασμένος για καραντίνα για ένα διάστημα. Όταν είναι μέσα στα κυπελάκια είναι καθαρή τύχη τι θα σου πέσει γιατί δεν μπορείς να δεις ούτε πως κολυμπάει ούτε πως αναπνέει ούτε γενικά πως συμπεριφέρεται το καημένο. |
|
||||
|
||||
![]()
Καταλαβα....
![]() Μαλλον ομως θα το παρω το ρισκο... Απο τα 200ml στα 200 λιτρα καθαρα, θα παθει "πλακα" το ψαρακι!!!! Ποσο κριμα ειναι!
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
προσωπική μου άποψη είναι όλο αυτό κ στο μεταφέρω εντελώς φιλικά κ χωρίς παρεξήγηση ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ακριβώς έτσι είναι συμφωνώ απόλυτα.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Πάμε τώρα και σε κάποιες άλλες λεπτομέρειες από αυτή την επίσκεψη! Καταρχήν πήγα με τη γυναίκα μου μαζί και μόλις είδε ποια είναι τα περιβόητα Bettas που τις περιέγραφα ότι θα φιλοξενήσουμε στο ενυδρείο γυρίζει και μου λέει... Μα τι κοιτάς, αυτό το μπλε που μου δείχνεις πρέπει να είναι ψόφιο... Τι ψόφιο, της λέω, τι θες να κάνει σε μια γουλιά νερό... Τι στιχομυθία μας διέκοψε ο υπάλληλος ο οποίος είπε πραγματικά κάτι Θεϊκό! Όχι, λέει, αυτά τα ψάρια δεν κινούνται πολύ. Πρέπει να πάνε σε ενυδρείο πάνω από 100 λίτρα για να είναι κινητικά... ![]() ![]()
![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη AntoniosR : 12-04-16 στις 22:06 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Και θα σας φέρω ένα παράδειγμα , αν πάμε σε ένα πετσοπ όλοι και αγοράσουμε όλους τους μονομάχους από τα ποτηράκια, την επόμενη θα δούμε τα διπλάσια, αν δεν πάει κανείς όμως, ναι τα ψαράκια αυτά θα ψοφήσουν αλλά αυτός ο επαγγελματίας αν μάθει πως ο άλλος που τα έχει σε πιο καλές συνθήκες πουλάει πιο πολλά θα επιλέξει και αυτός τον ίδιο ή παρόμοιο τρόπο για να πουλάει. Προσφορά και ζήτηση παιδιά.
|
||||
|
||||
![]()
Το ότι προέρχονται από την ίδια γέννα παίζει μεγάλο ρόλο. Συνήθως τα αδερφάκια είναι λιγότερο επιθετικά μεταξύ τους (ειδικά τα θηλυκά αλλά και τα αρσενικά δεν "σκοτώνονται" στο ξύλο όπως δυο άγνωστα ψάρια). Εγώ αν δοκίμαζα κάτι τέτοιο (και με μεγάλη προσοχή στη συμπεριφορά τον πρώτο καιρό) θα δοκίμαζα με ψάρια από ίδια γέννα που να μην έχουν χωριστεί τα αρσενικά και όχι από πετσοπ. Επίσης θα τα έβαζα όλα μαζί στο νέο ενυδρείο προσπαθώντας να διατηρήσω την "ιεραρχία" που υπάρχει.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μονομάχος σε 10 λίτρα φυτεμένο δοχειο | Νικολέτα | Bettas | 11 | 12-04-16 14:53 |
180 lt φυτεμένο | maskaras | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 2 | 20-11-13 21:49 |
Το 1ο φυτεμένο μου | GiWrGoS198 | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 28 | 20-03-12 21:57 |
Rio 125 φυτεμένο | Prokroustis | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 34 | 13-04-11 11:31 |
νέο φυτεμένο με μονομάχο | skyros | Bettas | 2 | 23-01-07 21:13 |