Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Ασία > Bettas

Bettas Μονομάχοι, όλων των μορφών.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 12-04-16, 11:13
Το avatar του χρήστη ChocolatePuma
ChocolatePuma Ο χρήστης ChocolatePuma δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Μαρκόπουλο Αττικής
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από isidor Εμφάνιση μηνυμάτων
Εγώ εδώ και ένα χρόνο έχω στο 60lt δύο αρσενικούς και 8 θηλυκές χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.
Όποτε συναντιούνται αλλάζουν πλευρά και οι δύο.
Δεν έχουν χτυπηθεί ποτέ.
Δεν είναι απόλυτο αυτό ότι θα επιβιώσει ο ένας από τους δύο.
Πότε θα μας κάνεις μια παρουσίαση????
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-04-16, 11:17
Το avatar του χρήστη isidor
isidor Ο χρήστης isidor δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Μαρουσι
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ChocolatePuma Εμφάνιση μηνυμάτων
Πότε θα μας κάνεις μια παρουσίαση????
Έχω δυο ίδια 60lt με μονομάχους μέσα από δική μου γέννα.
Μόλις βρω χρόνο θα τα κάνω παρουσίαση.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-04-16, 12:19
Το avatar του χρήστη AntoniosR
AntoniosR Ο χρήστης AntoniosR δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Σε αυτα που ειναι απο δικη σου γεννα ισχυει οτι ειναι πιο ομαλες οι συνθηκες απο το να ειχες ασχετα ψαρια μεταξυ τους;

Παντως δεν θα επιχειρησω πειραμα με δυο αρσενικα γιατι ειμαι ασχετος. Απο θυληκες φιλε ποσες προτεινεις εσυ οτι ειναι καλα να ξεκινησω;
Παλιά 12-04-16, 13:01
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από AntoniosR Εμφάνιση μηνυμάτων
Σε αυτα που ειναι απο δικη σου γεννα ισχυει οτι ειναι πιο ομαλες οι συνθηκες απο το να ειχες ασχετα ψαρια μεταξυ τους;

Παντως δεν θα επιχειρησω πειραμα με δυο αρσενικα γιατι ειμαι ασχετος. Απο θυληκες φιλε ποσες προτεινεις εσυ οτι ειναι καλα να ξεκινησω;
Στο ένα ενυδρείο είχα για τρεις μήνες περίπου έναν αρσενικό μονομάχο αγορασμένο από pet shop και 5 θηλυκές από την γέννα που είχα.
μετά πρόσθεσα άλλον ένα αρσενικό και άλλες τρεις θηλυκές (ο νέος αρσενικός από την ίδια γέννα με τις πρώτες θηλυκές)
όλα μαζί αδελφάκια εκτός από τον πρώτο αρσενικό και τις τρεις νέες θηλυκές του pet shop.
στο δεύτερο ενυδρείο είναι όλα αδελφάκια και η μαμά.
και στα δύο δεν έχω παρατηρήσει καμία επιθετική συμπεριφορά.
Η γνώμη μου είναι να βάλεις ένα αρσενικό με αρκετές θηλυκές.
τα λίτρα σου είναι αρκετά αλλά μην ξεχνάς πως τα συγκεκριμένα ψάρια θέλουν και οξυγόνο. θα ανεβαίνουν στην επιφάνεια για να παίρνουν οξυγόνο οπότε δεν ξέρω αν θα είναι κουραστικό να ανεβαίνει τόσο μεγάλη απόσταση. τι ύψος έχει το ενυδρείο?
θα συμφωνήσω με τον alex. και εγώ θα έβαζα πρώτα τα θηλυκά και μετά από λίγες μέρες τον αρσενικό.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-04-16, 13:55
Member

Προεπιλογή

Το ενυδρειο εχει 50 ποντους υψος και η σταθμη ειναι γυρω στους 40. Οπως ειναι η υπερχειλιση αυτη τι στιγμη ειναι στανταρ, δεν μπορω να παιξω ουτε πανω ουτε κατω.

Σκεφτομαι να παρω τα ψαρακια οχι απο ενυδρειακο καταστημα που τα εχουν σε υποφερτα λιτρα αλλα απο εκει που ειναι σε ποτηρια και σακουλακια τουλαχιστον να σωσω οτι μπορω. Τι λες; Τι πρεπει να προσεξω;
Παλιά 12-04-16, 14:59
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Το ενυδρειο εχει 50 ποντους υψος και η σταθμη ειναι γυρω στους 40. Οπως ειναι η υπερχειλιση αυτη τι στιγμη ειναι στανταρ, δεν μπορω να παιξω ουτε πανω ουτε κατω.

Σκεφτομαι να παρω τα ψαρακια οχι απο ενυδρειακο καταστημα που τα εχουν σε υποφερτα λιτρα αλλα απο εκει που ειναι σε ποτηρια και σακουλακια τουλαχιστον να σωσω οτι μπορω. Τι λες; Τι πρεπει να προσεξω;
Όσες φορές πήρα απο pet shop το μετάνιωσα.
Δεν έχω πετύχει ούτε ένα ψάρι που να μην είχε κάποια αρρώστια.
Αν επιλέξεις από μαγαζί να είσαι προετοιμασμένος για καραντίνα για ένα διάστημα.
Όταν είναι μέσα στα κυπελάκια είναι καθαρή τύχη τι θα σου πέσει γιατί δεν μπορείς να δεις ούτε πως κολυμπάει ούτε πως αναπνέει ούτε γενικά πως συμπεριφέρεται το καημένο.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-04-16, 15:45
Member

Προεπιλογή

Καταλαβα....
Μαλλον ομως θα το παρω το ρισκο... Απο τα 200ml στα 200 λιτρα καθαρα, θα παθει "πλακα" το ψαρακι!!!! Ποσο κριμα ειναι!
Παλιά 12-04-16, 17:22
GN_AZ Ο χρήστης GN_AZ δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Ξάνθη
Προεπιλογή

Παράθεση:
Σκεφτομαι να παρω τα ψαρακια οχι απο ενυδρειακο καταστημα που τα εχουν σε υποφερτα λιτρα αλλα απο εκει που ειναι σε ποτηρια και σακουλακια τουλαχιστον να σωσω οτι μπορω.
φίλε Αντώνη δυστυχώς έχει δύο πλευρές αυτή η "διάσωση". εσύ καλά το σκέφτηκες κ θέλεις να σώσεις ένα ψαράκι από την μιζέρια του αλλά μην ξεχνάς ότι δεν θα είναι ο τελευταίος μονομάχος. κάποιος άλλος θα πάρει την θέση του. κ όσο "σώζουμε" μονομάχους από ποτηράκια τόσο θα αυξάνονται οι πωλήσεις κ τόσο περισσότερους θα φέρνουν τα ακατάλληλα petshop.

προσωπική μου άποψη είναι όλο αυτό κ στο μεταφέρω εντελώς φιλικά κ χωρίς παρεξήγηση
το 60άρι #1
το 60άρι #2
το 40άρι
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-04-16, 18:01
Το avatar του χρήστη alexis cosmo
alexis cosmo Ο χρήστης alexis cosmo δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: θεσσαλονικη
Προεπιλογή

ακριβώς έτσι είναι συμφωνώ απόλυτα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-04-16, 22:06
Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από GN_AZ Εμφάνιση μηνυμάτων
φίλε Αντώνη δυστυχώς έχει δύο πλευρές αυτή η "διάσωση". εσύ καλά το σκέφτηκες κ θέλεις να σώσεις ένα ψαράκι από την μιζέρια του αλλά μην ξεχνάς ότι δεν θα είναι ο τελευταίος μονομάχος. κάποιος άλλος θα πάρει την θέση του. κ όσο "σώζουμε" μονομάχους από ποτηράκια τόσο θα αυξάνονται οι πωλήσεις κ τόσο περισσότερους θα φέρνουν τα ακατάλληλα petshop.

προσωπική μου άποψη είναι όλο αυτό κ στο μεταφέρω εντελώς φιλικά κ χωρίς παρεξήγηση
Λοιπόν άκου να δεις τι έγινε μιαμιση ωρα περιπου μετά από τη στιγμη που εγραφες αυτο το μήνυμα. Πήγα σε πολύ γνωστό πετ των Αθηνών για να ρίξω μια ματιά ξέροντας ότι εκεί οι μονομάχοι κάνουν παρελαση στα ποτηράκια. Τι να δω; Μόνο 4 ψαράκια!! Μου λέει εκεί ο υπάλληλος ότι πλέον δεν φέρνουν πολλά, αλλά μπορώ να περάσω τέλος της βδομαδας που θα εχουν κάνει νεα παραλαβή για να δω αν μου αρεσει κάποιο άλλο. Επιβεβαιώνεσαι λοιπόν 100% στη σκέψη σου! Το μποϊκοτάζ λοιπόν σε καταστήματα που δεν βαζουν έστω σε μικρό ενυδρείο με φίλτρανση αυτά τα ψαράκια, ίσως είναι πιο σημαντικό από το να γλυτώσουμε ενα ελάχιστο ποσοστό από το βασανιστήριο, πολύ απλά επειδη θα πάρει αλλό ψαρι τη θεση του. Το θεμα ειναι να σταματίσει το φαινομενο "ποτηρακι"!!!
-------------------------
Πάμε τώρα και σε κάποιες άλλες λεπτομέρειες από αυτή την επίσκεψη! Καταρχήν πήγα με τη γυναίκα μου μαζί και μόλις είδε ποια είναι τα περιβόητα Bettas που τις περιέγραφα ότι θα φιλοξενήσουμε στο ενυδρείο γυρίζει και μου λέει... Μα τι κοιτάς, αυτό το μπλε που μου δείχνεις πρέπει να είναι ψόφιο... Τι ψόφιο, της λέω, τι θες να κάνει σε μια γουλιά νερό... Τι στιχομυθία μας διέκοψε ο υπάλληλος ο οποίος είπε πραγματικά κάτι Θεϊκό! Όχι, λέει, αυτά τα ψάρια δεν κινούνται πολύ. Πρέπει να πάνε σε ενυδρείο πάνω από 100 λίτρα για να είναι κινητικά... Πραγματικά, πάγωσα! Ένιωσα σαν τα κινούμενα σχέδια... Το πιο ανησυχτικό που ακουσα από αυτό τον τύπο ήταν ότι "δεν φέρνουμε πολλά, μόνο κάποια ψαράκια και τα ...ανανεώνουμε!!! Δηλαδή τι σημαίνει αυτό;;; Τα παλιά τι γίνονται;

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη AntoniosR : 12-04-16 στις 22:06 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-04-16, 07:39
Το avatar του χρήστη Τάκης
Τάκης Ο χρήστης Τάκης δεν είναι συνδεδεμένος
Bob ο Μάστορας

Περιοχή: ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από GN_AZ Εμφάνιση μηνυμάτων
Συμφωνώ , όχι από ποτηράκια γιατί έτσι τα πετσοπ συνεχίζουν να τα πουλάνε σε ποτηράκια, αν αυξηθούν όμως οι πωλήσεις από κάπως πιο σωστές συνθήκες τότε και οι υπόλοιποι θα επιλέξουν αυτό το τρόπο διάθεσης.
Και θα σας φέρω ένα παράδειγμα , αν πάμε σε ένα πετσοπ όλοι και αγοράσουμε όλους τους μονομάχους από τα ποτηράκια, την επόμενη θα δούμε τα διπλάσια, αν δεν πάει κανείς όμως, ναι τα ψαράκια αυτά θα ψοφήσουν αλλά αυτός ο επαγγελματίας αν μάθει πως ο άλλος που τα έχει σε πιο καλές συνθήκες πουλάει πιο πολλά θα επιλέξει και αυτός τον ίδιο ή παρόμοιο τρόπο για να πουλάει.
Προσφορά και ζήτηση παιδιά.

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-04-16, 18:49
Το avatar του χρήστη Maverick
Maverick Ο χρήστης Maverick δεν είναι συνδεδεμένος
Shaman

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Το ότι προέρχονται από την ίδια γέννα παίζει μεγάλο ρόλο. Συνήθως τα αδερφάκια είναι λιγότερο επιθετικά μεταξύ τους (ειδικά τα θηλυκά αλλά και τα αρσενικά δεν "σκοτώνονται" στο ξύλο όπως δυο άγνωστα ψάρια). Εγώ αν δοκίμαζα κάτι τέτοιο (και με μεγάλη προσοχή στη συμπεριφορά τον πρώτο καιρό) θα δοκίμαζα με ψάρια από ίδια γέννα που να μην έχουν χωριστεί τα αρσενικά και όχι από πετσοπ. Επίσης θα τα έβαζα όλα μαζί στο νέο ενυδρείο προσπαθώντας να διατηρήσω την "ιεραρχία" που υπάρχει.

Φυλλάδιο πληροφοριών/φροντίδας μονομάχου από το GAB - Προωθήστε το!
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές