|
|
||||
|
||||
![]()
Έλενα με κάνεις και κοκκινίζω
![]()
|
||||
|
||||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σας.
Καθώς αναφέρθηκε το θέμα του φίλτρου από τον φίλο kfg12345, έχετε κάτι να προτείνετε σχετικά με αντικατάσταση αυτού συνολικά ή του σπόγγου που έχει ως μέσο φιλτραρίσματος με κάτι οργανικό; Από εκεί και πέρα, αν προσπαθήσω να κρατήσω ένα χρυσόψαρο και πάλι η κατάσταση βραχυ-μεσοπρόθεσμα θα δυσκολέψει στα 35 λίτρα; Είναι δηλαδή μονόδρομος αν κρατήσω αυτό το ενυδρείο (που για διάφορους λόγους δεν μπορώ να πάω σε μεγαλύτερο) να αλλάξω ψαράκι(α). Και αν μία επιλογή είναι ο μονομάχος, υπάρχει και κάποια άλλη σε τροπικά πολύ μικρούλια; Το ερωτώ διότι θα προτιμούσα μια μικρή κοινωνία, αντί για ένα μοναχικό ψαράκι - αν βεβαίως το επιτρέπουν τα λίτρα. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δυστυχώς τα λίτρα ειναι απαγορευτικά για κάθε είδους χρυσόψαρο Το ένα που θέλεις να κρατήσεις θα την παλέψει λιγο καιρό και στο τέλος θα καταλήξει, αργά ή γρήγορα Ουτε αξίζει να ξοδευτείς για νέο φίλτρο, προκειμένου να κρατήσεις το χρυσόψαρο Δεν αρκεί μόνο το φίλτρο, χρειάζεσαι και τα σωστά λίτρα Αν υπάρχει δυνατότητα θα σου πρότεινα να πας απευθείας στα 60 λίτρα και πάνω, όπου εκεί έχεις πολλές παραπάνω επιλογές |
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ φίλε ChocolatePuma. Δυστυχώς δεν υπάρχει δυνατότητα για μεγαλύτερο ενυδρείο.
Κάτι που ξέχασα να αναφέρω είναι ότι, στο πρώτο ενυδρείο και πριν αυτό σπάσει, είχα βάλει 4-5 κελύφη κοχυλιών τα οποία είχα μαζέψει πριν 3-5 χρόνια. Μικρά στο μέγεθος. Εντούτοις, μου είπαν να τα βγάλω γιατί δεν πρέπει να βρίσκονται μέσα στο νερό με τα ψαράκια. Έτσι, στο δεύτερο ενυδρείο, δεν τα έβαλα καθόλου από την αρχή. Μπορεί να μην σημαίνει τπτ για την όλη υπόθεση αυτό με τα κοχύλια, μπορεί όμως και να σημαίνει κάτι; Δεν ξέρω... ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τα κοχύλια αν είναι καθαρά χωρίς χρώματα ή βερνίκια δεν πειράζει. Καλό είναι όμως να αποφεύγονται γιατί το ασβέστιο που περιέχουν κάνει πιο σκληρό το νερό, και δεν το θέλουμε αυτό σε αρκετά ψάρια, το νερό της βρύσης είναι εντάξει για τα χρυσόψαρα, και της Θεσσαλονίκης , που βλέπω πως είσαι, θα έλεγα πως είναι και λίγο σκληρό παραπάνω, χωρίς να είναι απαγορευτικό. Να ξέρεις πως όλα αυτά που σου λέμε είναι για να μη παιδεύεσαι εσύ αλλά και τα ζωντανά που θες να φιλοξενήσεις. Οι πετσοπάδες απλά θέλουν να πουλήσουν, υπάρχουν όμως και σωστοί επαγγελματίες
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πλεκο σε κίνδυνο | matthaios007 | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 8 | 14-03-07 01:08 |
'Εχω 2 χρυσόψαρα | Dimitris78 | Χρυσόψαρα | 2 | 15-03-05 13:56 |
Στρώσιμο με χρυσόψαρα, για...χρυσόψαρα! | soulmate | Χρυσόψαρα | 1 | 26-05-03 23:53 |