|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() Δεν υπάρχουν "ανόητες ερωτήσεις" να ρωτάς ότι θέλεις ![]() Η λίμνη θα έχει διαστάσεις 3 χ 1.85 χ 0.85 δηλαδή 4717 λίτρα , βάζεις άνετα 5 Κόι για να τα διατηρήσεις ![]() Επειδή είσαι στην Κρήτη δεν θα επιμείνω για το βάθος , αν και καλό θα ήταν να έχεις τουλάχιστον 1 μέτρο . Μπορείς να την κάνεις τσιμέντο αλλά θα πρεπει να γίνει καλούπι με μπετόβεργες και να πέσει εννιαίο το μπετό για να μην έχεις προβλήματα και περνάς ένα μονωτικό για δεξαμενές πόσιμου νερού και γεμίζεις. Με Liner epdm , σκάβεις ότι σχέδιο θελεις να έχει η Λίμνη , στρώνεις προστατευτικο γεωύφασμα και μετά στρώνεις το liner και γεμίζεις ![]() Αντλία Λίμνης αν μείνεις σε αυτα τα λίτρα θα χρειαστείς μία 7500 λίτρα/ ώρα αλλά αν έχεις την δυνατότητα να πάρεις μεγαλύτερη να το κάνεις ![]() Φίλτρανση αν μπορέις να κάνεις μόνος σου έχει διάφορα bakki shower , bog filter , Βαρέλια με ελαφρόπετρα και "σφουγγάρια" και υπάρχουν και οι έτοιμες λύσεις αλλά δεν είναι φθηνές . Αυτά είναι τα βασικά που θα χρειαστείς απο εκεί και μετά βλέπεις ανάλογα με τις ανάγκες ![]() ![]() Ότι θέλεις εδω είμαστε ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Αρτεμισια σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου!Έχω δει την λίμνη σου και η αλήθεια είναι ότι είναι μια πηγή έμπνευσης για μένα! Το τσιμέντο θα το ρίξω μαζί αυτό είναι σίγουρο. Φωτογραφίες ευχαρίστως να ανεβάσω αλλά επειδή είμαι σε πολύ πρώιμο στάδιο ακόμα δεν φαίνεται κάτι! Μονο κήπος και ένα δεντρακι το οποίο θα φύγει! Οι απορίες μου βέβαια συνεχίζονται.για παράδειγμα το φίλτρο σε πιο επίπεδο θα πρέπει να είναι?γιατί από ότι ακούω θα πρέπει να είναι στο βάθος της λίμνης?
|
|
||||
|
||||
![]()
Xαρά μου είναι Μιχάλη
![]() ![]() ![]() Μιχάλη τα φίλτρα είναι εξωτερικά της Λίμνης πάντα , εσωτερικά είναι η αντλία μόνο εκτός και αν βάλεις ξερή (που δεν δουλεύουν μέσα στο νερό) ή αν κάνεις gravity με bottom drain και δεν βάλεις καθόλου αντλία (δεν σου το συνιστώ ) ![]() Θα σου βάλω σχέδια να καταλάβεις ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ωραία αυτό το καταλάβα..όμως η απορία μου είναι αν το φίλτρο θα πρέπει να είναι θαμμενο δίπλα στη λίμνη η άν μπορώ να το αφήσω εξωτερικά δηλαδή πάνω από το επίπεδο του νερού.άρα για την όλη κατασκευή τα μόνο υλικα που χρειάζομαι είναι ένα φίλτρο και μια αντλία σωστά? Η θα χρειαστώ και κτ ακόμα? Επισης λάβε υπόψη σου πως έχω σκοπό να φτιάξω έναν καταρράκτη για ομορφιά.αρτεμισια υπομονή μαζί μου!θα σε κούρασω! Χαχαχαχα. .
|
|
||||
|
||||
![]()
Τα φίλτρα μπορεί να είναι είτε θαμμένα είτε πάνω από την επιφάνεια της λίμνης. Εξαρτάτε ποια διάταξη θες να διαλέξεις. Στην 1η φώτο της Artemisias πρέπει να είναι θαμμένα και στο τέλος να είναι η αντλία. Στην 2η και 3η φώτο της Artemisias μπορούν να είναι πάνω από το επίπεδο του νερού και η αντλία στην αρχή. Και στις 2 περιπτώσεις στο τέλος μπορείς να έχεις καταρράκτη.
Ο ποιο εύκολος και απλός τρόπος κατασκευής είναι ο 2ος. |
|
||||
|
||||
![]()
Mιχάλη έχω υπομονη
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ότι σου είπε ο Παναγιώτης - aliens ισχύει ![]() Αργότερα αν δεν είσαι ευχαριστημένος με την ποιότητα του νερού μπορείς να κάνεις βελτιώσεις ![]() Τι ξεχάσαμε τι ξεχάσαμε ??? αεραντλία ![]() ![]() ![]() ![]() Επίσης μπορείς να κάνεις bakki shower για φίλτρανση και να το κρύβει ο καταράκτης ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ένα ένα γτ το χάνω!τι είναι το skimmer?τέντα ναι θα βάλω γτ έχω αρκετή ηλιοφανεια..uv θα έχει το φίλτρο που ενδιαφέρομαι να πάρω. Αεραντλία? ?τι είναι αυτό πάλι? Χ αχαχαχα και επίσης το bakki shower?ούτε αυτό το γνωρίζω! Παιδια σας ευχαριστώ πολύ όλους για την ανταπόκριση!
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Βοήθεια αρχάριος | MichalisDagk | Αρχάριοι γλυκού νερού | 13 | 22-10-14 22:54 |
Μονομάχος ζητάει τη βοήθεια σας | Αιμιλιος | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 09-03-13 11:59 |
βοήθεια, αρχάριος. | thalia25 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 20 | 28-01-09 10:30 |
Νέο ενυδρείο αρχάριος!Παρακαλώ βοήθεια! | kalagio | Αρχάριοι γλυκού νερού | 22 | 19-05-08 20:24 |
Αρχάριος ζητάει βοήθεια . | giagligian | Αρχάριοι γλυκού νερού | 25 | 21-03-08 20:15 |