|
|
|||
|
|||
![]()
Στο ενυδρείο που ήδη έχω , το φως που είχε το ενυδρείο κάηκε σε μία εβδομάδα .
Χρησιμοποίησα την θήκη του και έβαλα led ταινία αδιάβροχη . Περίπου στον χρόνο δεν έχει πάθει " τίποτα " . Δηλαδή δεν έχει καεί κανένα led . Όμως κάποια led έχουν χάσει τον λευκό τους φωτισμό και έχει γίνει κίτρινος . Δεν φαίνεται και πολύ καλά στην φωτογραφία αλλά νομίζω καταλαβαίνεις τι λέω .. ![]() ![]() Σκέφτομαι και τα led σαν λύση , που επίσης βολεύουν πολύ λόγω μικρού όγκου . |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι , κατάλαβα τι λες.
Φοβάμαι πως οι αδιάβροχες λεντοταινίες χαλάνε πιο εύκολα, και για αυτό βλέπεις αυτό το κίτρινο χρώμα, είναι ένδειξη πως έπεσε η απόδοση τους. Επειδή όμως το φωτιστικό που έχω φτιάξει είναι από πλακέτες πλαφονιέρας αυτοκινήτου, έχουν τα ίδια led με τις λεντοταινίες, δεν είναι όμως αδιάβροχα , μου έχουν κρατήσει χωρίς κανένα πρόβλημα για χρόνια, σκέφτηκα να δοκιμάσω πάλι με απλές λεντοταινίες αλλά κολλημένες επάνω σε αλουμίνιο να δω πως θα πάνε. Δες το φωτιστικό μου http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=80766 και εδώ με την αλουμινένια μπάρα με τη λεντοταινία www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=80766&page=2/#45
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
¶σε θα πάω να πάρω μία έτοιμη του εμπορίου.. ![]() Είσαι μερακλής!!!!!!! ![]() Θα σκεφτώ κάτι τέτοιο σε καμιά 10αριά χρόνια!!!!!!! |
|
|||
|
|||
![]() ![]() Οι τρεις φίλοι μπήκαν στο νέο τους σπίτι . Για φωτισμό πήρα ένα έτοιμο του εμπορίου τελικά . Έβαλα πρώτα τα ψάρια γιατί υπήρχε πρόβλημα χώρου . Χρησιμοποίησα το μακαρόνι απο το προηγούμενο φίλτρο και το νεράκι απο το προηγούμενο ενυδρείο . Απο τεστ έχω αγοράσει μόνο της αμμωνίας προς το παρόν και τώρα είμαι σε επίπεδα 0,5mg/l . Σκοπεύω να περιμένω μέχρι να μηδενιστεί η αμμωνία και μετά να κάνω οποιαδήποτε αλλαγή . Λίγα λόγια για την συμπεριφορά των ψαριών . Με που τα έβαλα μέσα , ήταν τρομαγμένα και σοκαρισμένα απο την μεταφορά τους και δεν εξερευνούσαν τον χώρο . Τα πάνω πτερύγια τους ήταν κατεβασμένα . Τα είχα ταίσει πριν τα βάλω στο νέο σπίτι και την πρώτη μέρα δεν ξανατάισα . Τις επόμενες μέρες εξοικειώθηκαν περισσότερο και σήμερα παρατηρώ ορισμένες φορές κολυμβητικές εκρήξεις . Σφαίρα πάνε !!! ![]() Το Σάββατο θα τους κάνω και την πρώτη αλλαγή νερού . ( 60 λίτρα ) Για το φίλτρο , είχατε δίκιο μιας και αποδεικνύεται ανεπαρκές για το ενυδρείο .Στο νερό υπάρχουν αιωρούμενα σωματίδια . Δεν ξέρω αν φαίνεται στην φωτογραφία . Και κάτι τελευταίο . Το χαρτόνι στο φόντο είναι γυαλιστερό και αντανακλούν τα φώτα του χώρου . Σκέφτομαι μήπως βάλω κάτι εσωτερικά για πλάτη , όπως ένα κομμάτι πλαστικού , μαύρου χρώματος και πάχους 2-3mm και με κάποιο τρόπο να το σφηνώσω . Διακόσμηση και φυτά αργότερα..... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εκτος απο την αμμωνια και τα νιτρωδη σκοτωνουν πανευκολα. Προσωπικα αν δεν ειχα και τεστ νιτρωδων, θα ανεβαζα την οξυγονωση, θα εκανα αλλαγη νερου συχνα (μερα παρα μερα για κανα μηνα αναγκαστικα αφου παμε στα τυφλα, ισως και παραπανω) και θα εβαζα καθημερινα εξτρα seachem prime μεχρι 5πλη δοση για ολα τα λιτρα του νερου του ενυδρειου.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Αν τηρήσω την αλλαγή κάθε εβδομάδα να βάζω αντιχλώριο έστω και λίγο καθημερινά ?? |
|
||||
|
||||
![]()
Η "προστασια" του prime (για αμμωνια νιτρωδη) διαρκει 24 ωρες.
Αλλαγη αναλογα τις μετρησεις ... που δεν εχεις ![]() Στα τυφλα. ξερωγω? 50%? στην αρχη και μετα να μειωνεται σταδιακα Κρινεις και αναλογα με την κατασταση του νερου αν μπορεις με το ματι να διακρινεις (ενδειξεις) και με την συμπεριφορα των ψαριων ------------------------- Δεν παιρνεις και ενα τεστ νιτρωδων καλυτερα? ή ακομα καλυτερα, γιατι δεν μπολιαζεις παλι, να ξεμπερδευεις σιγουρα κι ανεξοδα?
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 14-04-16 στις 12:19 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|