|
Συστήματα - Εξοπλισμός και DIY κατασκευές Το σύνολο του τεχνητού εξοπλισμού και υλικών που θα υποστηρίξουν τη δεξαμενή μας, μετατρέποντας την σε ένα υγειές κύκλωμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Σημαντική η διαφορά ανάμεσα στις δύο λίμνες.
Πιστεύω ότι κάθε λίμνη έχει την διαφορετικότητα της και τις δικές τις ανάγκες. Παίζουν ρόλο τα λίτρα, η θέση, η ηλιοφάνεια, οι θερμοκρασίες της περιοχής και φυσικά η ιχθυοφόρτιση. Στην δική μου έβγαλα τις αντλίες (2χ1.200λτ/ω) και την αεραντλία και έβαλα μια αντλία 4.500λτ/ω. UV δεν έχω... Μέχρι στιγμής η άλγη είναι σε ανεκτά επίπεδα. Θα δούμε το καλοκαίρι τι θα γίνει ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Εγώ στη δικιά μου λίμνη έβγαλα το νερό κ πλέον δεν έχω ούτε εγώ άλγη!!!!
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Εγω που έχω μαύρη άλγη στα τοιχώματα , κάτι τέτοιο θα κάνει δουλειά ;
Μακάρι να είχα πράσινη , το νερό όμως είναι κρύσταλλο
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Οχι, μια χαρά είναι, το πάνω μέρος απο τα πλαϊνά και το φίλτρο τα έχουν καθαρίσει, βλέπω άσπρο πλέον, στα χαμηλά γίνεται ακόμα χαμός. Χαμηλά δεν τα πολυβλέπω να κατεβαίνουν τα σαλιγκάρια, αλλά θα μου πεις έχει τόση άλγη ψηλά, στα χαμηλά θα κατέβουν ;
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Χαχαχαχαχα Τάκη μην τα δικαιολογείς τα τεμπελοσαλίγκαρα
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Εχουν καλό αφεντικό τώρα και δουλευουν συνέχεια
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Η ιχθυοφόρτιση όμως δεν επηρεάζει και τους "ρύπους"; Αν στην λιμνούλα μου βάλω τα διπλάσια ψάρια χωρίς να αλλάξω τίποτα άλλο, θα έχω τα ίδια αποτελέσματα στην "συμπεριφορά" της άλγης; |
|
||||
|
||||
![]()
Θεωρό ότι παίζει ρόλο η ιχθυοφόρτιση.
Όσο μεγαλύτερη ιχθυοφόρτιση , τόσο περισσότερους ρύπους θα έχουμε, τόσο ποιο δύσκολο θα είναι το νερό να φιλτρανθεί σωστά, τόσο ποιο πολύ "τροφή" θα βρει η άλγη για να μεγαλώσει... Η uv clarifier επηρεάζει μόνο την αιωρούμενη άλγη (και παθογόνους οργανισμούς). Δεν πρέπει να παίζει κανένα ρόλο (θεωρητικά) στα άλλα είδη άλγης όπως η τριχοειδή και η μαύρη. Από αυτά που διαβάζω τώρα στο ίντερνετ φαίνεται ότι η uv steriliser "αποστειρώνει" πολύ περισσότερο το νερό με αποτέλεσμα να μπορεί να επηρεάσει τα υπόλοιπα είδη άλγης όπως και μεγαλύτερη γκάμα παθογόνων οργανισμών !!! Είναι καλό να έχουμε τόσο μεγάλη "αποστειρωση"? |
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά το uv φίλτρο είναι απαραίτητο; Σε νεα λίμνη 4500 λίτρα (1μήνας λειτουργίας) έχω αρκετά πράσινο νερό. Θα κάνει τον κύκλο της ή άδικα περιμένω; Θα χρειαστώ οπωσδήποτε uv ή υπάρχει κάποιο κολπάκι φυσικό. Για φίλτρανση έχω ένα βαρέλι 80 λίτρα με ελαφρόπετρα και ενυδρειακό βαμβάκι με 5000λ/ω (ξέρω είναι λίγο) και στο πρόφιλτρο έχω μπλε σφουγγάρι. Φυτά έχω πάπυρο και καλάμια προς το παρόν. Και κάτι ακόμα. Αυτο το φίλτρο είναι ακριβό;
Να προσθέσω ότι η λιμνούλα είναι στο σχολείο που διδάσκω και την Παρασκευή κάναμε τεστάκια με τα παιδιά και όλα ήταν 0. Έχουμε 7 χρυσόψαρα μέσα.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Η φιλτρανσή σου είναι μια χαρά . 7 χρυσόψαρα έχω και εγω σε 2500λίτρα ![]() ![]() Δεν νομίζω να χρειαστείς UV αλλά για αυτα τα λίτρα και την ροή αν το σκεφτείς θα κάνει 100 - 150 ευρω περίπου . Υ.Γ. Κάνε μας μια παρουσιάση της Λιμνούλας ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Έκανα και αλλαγή αλλά δεν είδα αλλαγή!
|
|