|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Σένσορες εννοείς τους αισθητήρες θερμοκρασίας που έχουν? Δεν έχω κόψει κανένα, λες να το δοκιμάσω?
Όπως και να 'χει παράγγειλα νωρίτερα 4 konig, καλύτερες προδιαγραφές έχουν από τους Arctic (2750 RPM αντί για 1800 RPM , 50 CFM αντί για 43 CFM). Λογίκα θα τους έχω Τετάρτη - Πέμπτη, αν δεν κάνω δουλειά ούτε με αυτούς τί να πω... θα βάλω το ενυδρείο στο ψυγείο ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Κοιτα ... αυτους (konig) δουλευουμε οι περισσοτεροι.
Σκυλια. Το μονο κακο ειναι οτι τωρα τελευταια πηρανε πολυ πανω οι τιμες τους. Οι 92αρηδες πχ ειχανε γυρω στα 2 ευρω.
|
|||
|
|||
![]()
Είχα ψάξει για αυτούς όταν μου τους είχες προτείνει. Ρώτησα σε 3-4 μαγαζιά, δε βρήκα πουθενά 4 που ήθελα και πήγα στους arctic. Τώρα που κοίταξα για Konig βρήκα με τη πρώτη. Ίσως να τέλειωσαν, να είχαν καινούργια παραλαβή με μεγαλύτερη τιμή. Ποιος ξέρει...
Χθες που δοκίμαζα τους arctic είδα οτι ο ένας δε γυρίζει (παίζει και να τον έκαψα), οπότε αν υποθέσουμε οτι πείραζα τα καλώδια και τελικά δούλευαν σωστά, το κόστος να τον αντικαθιστούσα βγαίνει 10-11¤ λίγότερο σε σχέση με το να πάρω τους 4 konig. Ας είναι. |
|
||||
|
||||
![]()
Μπα δεν καιγονται.
Χαλασμενος ηταν απο τη μανα του. Εχει ξανασυμβει Απο τη στιγμη που δεν τον εχεις κοψει πουθενα, σε καλυπτει η εγγυηση. Βαλτον στο κουτι του και δωστον πισω.
|
|||
|
|||
![]()
Και έτσι να είναι, δεν αξίζει. Θα πληρώσω μεταφορικά courier ή θα πρέπει να πάω Ηράκλειο να τον επιστρέψω, θα τον στείλουν Αθήνα να τον ελέγξουν και θα μου δώσουν πίστωση για την αξία του. Αν υποθέσουμε οτι πάρω κάτι άλλο, θα πρέπει να πληρώσω και 3¤ τα δικά τους μεταφορικά για να μου τον στείλουν. Απλά δεν αξίζει...
|
|
|||
|
|||
![]()
Λοιπόν Μάνο, κοίτα τις φωτογραφίες.
Στην 1η είναι το ανεμιστηράκι με το καλώδιο και τα φυσάκια του. Στην 2η είναι το καλωδιάκι που πήγαινε στον αισθητήρα και εγώ το έκοψα. Στην 3η είναι τα 2 ανεμιστηράκια δίπλα δίπλα για να δεις πως πάνε τα φισάκια όταν θέλεις να τα συνδέσεις μεταξύ τους. Στην 4η είναι και τα 2 συνδεδεμένακαι τέλος ... Στην 5η είναι το καλώδιο που έχω φτιάξει με το DC φις για να συνδέεται στο τροφοδοτικό μεταβλητής τάσης και στην άλλη άκρη έχω βάλει το ένα από τα αρσενικά φις του τελευταίου ανεμιστήρα που περίσευε. Για την ταχυτητα που λες, δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα με το ότι είναι λιγότερες στροφές από τα δικά μου γιατί έχεις μεγαλύτερα πτερύγια συνεπώς τα δικά σου σπρώχνουν ή βγάζουν περισσότερο αέρα. Εσύ πως κατάλαβες ότι "δεν" παίζουν σωστά? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
και τα 120άρια έχουν ακόμα λιγότερες στροφές
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Θα συμφωνήσω με τα παιδια εδω, ψόφιο φαίνεται το ανεμιστηρακι έτσι όπως είναι στο βίντεο ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Οπως ειπαμε κοψε στην ακρη τον σενσορα και ενωσε μεταξυ τους τα καλωδια του για να δουλεψουν φουλ.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Ο σένσοράς στην μητρική ελέγχεται από το bios και αυτό που κάνει είναι να οδηγεί περισσότερα ή λιγότερα volt στο ανεμιστηράκι. Αν λοιπόν του δίνεις εσύ κατ'ευθείαν 12v στην είσοδο και κάνεις bypass τον αισθητήρα τι πειράζει? |
|
||||
|
||||
![]()
Ειναι ιδιαιτερο ανεμηστηρι, με δικο του σενσορα.
Τεσπα ας δοκιμασει αυτο που του λεω Θα βγαλει εκτος κυκλωματος τον σενσορα ετσι, οτι κι αν γινεται.
|
|||
|
|||
![]()
Να πως δουλεύει το δικό μου.
Σίγουρα δείχνει πιο γρήγορο από το δικό σου, αλλά τι να σου πω.... |
|
||||
|
||||
![]()
Μάνο μήπως έδωσες κατά λάθος ρεύμα στο μπλε καλώδιο ;
Το κίτρινο είναι αισθητήρας επομένως δεν τίθεται θέμα, το μπλε όμως πάει σε ολοκληρωμένο που ρυθμίζει τις στροφές του κινητήρα, και πιθανώς αν έπαθε ζημιά να μειώνονται οι στροφές
|
|||
|
|||
![]()
Δεν εχω μπλε καλώδιο, συνδέω χωρίς τον αντάπτορα. Μαύρο με μαύρο και κόκκινο με κοκκινο.
Δοκίμασα και τη πρόταση του Σπύρου με τον σένσορα, το ίδιο... Θα έρθουν τα konig να γίνει η δουλειά. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
180 lit. χρυσόψαρα | manos3 | Ενυδρεία με χρυσόψαρα | 243 | 20-08-17 16:00 |
DIY Fan Flap Σύστημα ψύξης | Qbrain | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 27 | 01-03-13 14:07 |
Σύστημα ψύξης/θερμανσης σε rio 240 | Maverick | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 25 | 09-05-11 22:14 |
Σύστημα ψύξης σε (μελλοντικό) χρυσοψαροενυδρέιο! | Τηλέμαχος | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 75 | 22-08-10 19:04 |
Εξωτερικό σύστημα ψύξης | manolis1976 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 23-02-09 19:32 |