|
Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού Μισό νερό, μισό γη και αέρας, σε όλους τους συνδυασμούς! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ ωραία κατασκευη!
Ανυπομονώ να δω την συνέχεια! ![]() Οι πέτρες απο aquascape?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αρχίζει και παίρνει μορφή. ![]() ![]() Μήπως κανείς ξέρει για το αν χρειάζονται τα φυτά να βάλω χώμα λιμνών ή να προσθέσω βαλσάτη στο ράφι; ------------------------- Τελικά το σιντριβάνι-ξύλο θα τοποθετηθεί από την δεξιά μεριά. Έτσι ίσως βάλω την έξοδο του φίλτρου να είναι το σιντριβάνι. Κάποια συμβουλή και για το αν βάλω χώμα ή κι άλλο χαλίκι στο ράφι, για να τελειώνω και από αυτό. ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Anna10 : 03-04-16 στις 17:41 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Το "ραφι" θα εχει νερο? και τι φυτα σκέφτεσαι να βαλεις?? αν κρατας νερο εκει σαν λιμνουλα και βαλεις καποιο υδροβιο π.χ. λευκοκεφαλα, δε θα τη νοιαξει αν υπαρχει υποστρωμα. Καπου να στερεωθεί μονο μεσα στο νερο (στο χαλικι στην προκειμενη περιπτωση) και θα μεγαλωνει εκτος. αν όμως θελεις χερσαια φυτα που τοποθετουνται σε παλουνταρια λογω της αυξημένης υγρασίας τοτε θα χρειαστείς και υπόστρωμα εφόσον όμως δε σκοπευεις το ραφι να κραταει νερο. Αν θελεις πες μας ακριβως πως εχεις σκοπο να αξιοποιήσεις το συγκεκριμενο χωρο.
Καλη επιτυχια!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μιλάω για το ράφι το αριστερό το οποίο θα ψεκάζετε πολύ συχνά αλλά θα είναι εκτός νερού. Έχω βάλει βαλσάτη αλλά θέλω να έχω υδρόφιλα φυτά πχ. πεπερόμιες, φτέρες κά. Κάνει το χώμα για φυτά λιμνών που έχω ή χρειάζετε κάποιο άλλο; Να βγάλω τον βαλσάτη ή να τον έχω από κάτω για να φεύγει πιο εύκολα το νερό; |
|
||||
|
||||
![]()
Άννα το χώμα που έχεις για Λίμνες έχει πολύ αργιλο ή περισσότερη άμμο ??
|
||||
|
||||
![]()
Με άμμο είναι περισσότερο νομίζω Αρτεμησία μου.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ωραία βάλε το μια χαρά θα είναι
![]() ![]() Πάνω απο τον βαλσάτη Άννα .
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το νερο που θα ποτιζονται τα συγκεκριμένα φυτα θα καταληγει στο ενυδρειο κατω με τα ψαρακια ή θα είναι "απομονωμένοι" οι χωροι? εχει αποστραγγιση το ραφι αυτό?
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Η καινούρια μας λίμνη! | tanale | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 12 | 08-03-14 14:07 |
Καινούρια Γκάπυ | Sandrea | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 16 | 27-11-11 23:42 |
Ήρθε η καινούρια γυάλα!!! | frits | Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού | 11 | 05-09-10 11:35 |
καινούρια με απορίες! | maria1983 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 22 | 08-12-09 15:24 |
Καινούρια αρχή... | John T | Γλυκό νερό - Γενικά | 18 | 16-07-06 10:55 |