|
Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού Μισό νερό, μισό γη και αέρας, σε όλους τους συνδυασμούς! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
1-2 bar λέει η πίεση. Δεν κάνουν για αντλία ενυδρείου, έτσι δεν είναι; Χρειάζονται κάτι τέτοιο για να δουλέψουν σωστά;
http://www.ebay.de/itm/Druckpumpe-fu...7lm6YjPJwM8Flg Νερό μπορεί να τραβάει από το ενυδρείο; Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πάνος : 03-04-16 στις 19:34 |
|
|||
|
|||
![]()
Κ βέβαια ΔΕΝ θα σ προτείνουμε τίποτα.άψογα το πας.
|
|
||||
|
||||
![]()
Σε ευχαριστώ πολύ Δημήτρη. Αλλά πάντα θέλω την γνώμη σας και τις προτάσεις σας.
Και μερικά λινκ για τις πλάτες. http://www.ebay.de/sch/i.html?_odkw=...arien&_sacat=0 Και μία ακόμα ερωτησούλα. Στο πλαϊνό ράφι που θα μπουν φυτά, φτέρες και άλλα, να βάλω καλύτερα χώμα για λίμνες από πάνω από τον βαλσάτη ή μόνο με το χαλικάκι θα είναι εντάξει; |
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ ωραία κατασκευη!
Ανυπομονώ να δω την συνέχεια! ![]() Οι πέτρες απο aquascape?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αρχίζει και παίρνει μορφή. ![]() ![]() Μήπως κανείς ξέρει για το αν χρειάζονται τα φυτά να βάλω χώμα λιμνών ή να προσθέσω βαλσάτη στο ράφι; ------------------------- Τελικά το σιντριβάνι-ξύλο θα τοποθετηθεί από την δεξιά μεριά. Έτσι ίσως βάλω την έξοδο του φίλτρου να είναι το σιντριβάνι. Κάποια συμβουλή και για το αν βάλω χώμα ή κι άλλο χαλίκι στο ράφι, για να τελειώνω και από αυτό. ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Anna10 : 03-04-16 στις 17:41 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Το "ραφι" θα εχει νερο? και τι φυτα σκέφτεσαι να βαλεις?? αν κρατας νερο εκει σαν λιμνουλα και βαλεις καποιο υδροβιο π.χ. λευκοκεφαλα, δε θα τη νοιαξει αν υπαρχει υποστρωμα. Καπου να στερεωθεί μονο μεσα στο νερο (στο χαλικι στην προκειμενη περιπτωση) και θα μεγαλωνει εκτος. αν όμως θελεις χερσαια φυτα που τοποθετουνται σε παλουνταρια λογω της αυξημένης υγρασίας τοτε θα χρειαστείς και υπόστρωμα εφόσον όμως δε σκοπευεις το ραφι να κραταει νερο. Αν θελεις πες μας ακριβως πως εχεις σκοπο να αξιοποιήσεις το συγκεκριμενο χωρο.
Καλη επιτυχια!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μιλάω για το ράφι το αριστερό το οποίο θα ψεκάζετε πολύ συχνά αλλά θα είναι εκτός νερού. Έχω βάλει βαλσάτη αλλά θέλω να έχω υδρόφιλα φυτά πχ. πεπερόμιες, φτέρες κά. Κάνει το χώμα για φυτά λιμνών που έχω ή χρειάζετε κάποιο άλλο; Να βγάλω τον βαλσάτη ή να τον έχω από κάτω για να φεύγει πιο εύκολα το νερό; |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Τελικά θα προσπαθήσω με το χώμα για λίμνες και αν δεν πετύχει θα το αλλάξω.
![]() Έγινε και το κάτω ράφι με δυο αποχρώσεις που βρήκα πέτρες λάβας. ![]() Μπήκε ένα ξύλο που ευελπιστώ να το κάνω ώστε να τρέχει το νερό από πιο ψηλά και να φαίνεται πιο φυσικό αφού θα μπούνε φυτά και moss στα πλαϊνά του. Κόλλησα και μία πλάτη από κοκοφοίνικα στα δεξιά που θα την καλύψει ένας πόθος. Και μπήκε και μία ρίζα που είχα πριν στο ενυδρείο. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Βρε Αννούλα φτού φτού κορίτσι μου
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Άντε να μάθω και εγω να κάνω ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν περιγραφω αλλο.........
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ειναι αξιο παιδι η γειτονισα, μακαρι να ηξερα περισσοτερα για αυτα τα κολπα να βοηθουσα αλλα η Αρτεμις που εχει κανει πολλα και ωραια πραγματα θα επιληφθει του θεματος.
![]()
|
||||
|
||||
![]() ![]() ------------------------- Παράθεση:
![]() ------------------------- Παράθεση:
![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Anna10 : 06-04-16 στις 22:07 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Η καινούρια μας λίμνη! | tanale | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 12 | 08-03-14 14:07 |
Καινούρια Γκάπυ | Sandrea | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 16 | 27-11-11 23:42 |
Ήρθε η καινούρια γυάλα!!! | frits | Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού | 11 | 05-09-10 11:35 |
καινούρια με απορίες! | maria1983 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 22 | 08-12-09 15:24 |
Καινούρια αρχή... | John T | Γλυκό νερό - Γενικά | 18 | 16-07-06 10:55 |