Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Χρυσόψαρα > Χρυσόψαρα: Ασθένειες - Θεραπείες

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 18-12-05, 13:22
bluetiger Ο χρήστης bluetiger δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: Αθήνα - Ν.Ηράκλειο
Προεπιλογή

Να συμπληρώσω στη συζήτηση σχετικά με το NO3 δύο σημεία:

- Σε αυτή τη συγκριτική δοκιμή ΝΟ3 test, δημοσιεύεται ότι το kit της sera δείχνει σχεδόν δύο φορές περισσότερο από το κανονικό. Οπότε μια διασταύρωση με μέτρηση ενός άλλου τεστ ίσως να ήταν διαφωτιστική.

- Έχω τρία χρυσόψαρα 6-7cm σε 100 λίτρα φυτεμένο. Θερμοκρασίες δωματίου, πάντα πάνω από 19 C. Κάνοντας αλλαγές 15 λίτρων κάθε 2 εβδομάδες, τα νιτρικά δεν ξεπερνούν τα 5ppm στο τεστ της A.P. ή τα 20ppm στο τεστ της Tetra. Ξέρω ότι αυτό είναι άξιο απορίας και περιμένω να το επαληθεύσω σε βάθος χρόνου αλλά θέλω να καταθέσω ότι η "τσπατσουλία" των χρυσόψαρων με κάποιο τρόπο είναι διαχειρίσιμη.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη bluetiger : 18-12-05 στις 15:11
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-12-05, 13:58
Το avatar του χρήστη netblues
netblues Ο χρήστης netblues δεν είναι συνδεδεμένος
Nada

Περιοχή: ΧΟΛΑΡΓΟΣ
Προεπιλογή

πολυ σημαντικο ρολο παιζει ρολο η θερμοκρασια, που τωρα το χειμωνα αν ειναι χαμηλη, κανει τα χρυσοψαρα να εχουν χαμηλο μεταβολισμό, άρα και κατ επεκταση λιγα νιτρικα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-12-05, 15:10
Junior Member

Προεπιλογή

Επίσης, επειδή είναι πιθανό να αυξηθούν και τα NO2 (νιτρώδη/nitrites), η προσθήκη 1-2 κουταλιές αλατιού ενυδρείου (ή καθαρού NaCl) θα προστατεύσει τα ψάρια από δυσάρεστες επιπτώσεις.

Πολύ σωστά τα περί θερμοκρασίας! (προσθέτω το δεδομένο στο προηγούμενο ποστ).
Παλιά 18-12-05, 15:21
Nada

Προεπιλογή

εχει αναφερθει στο παρελθον εκτενως οτι το αλατι εχει καποιες θεραπευτικες ιδιοτητες λογω της αφυδατωσης που προκαλει, αλλα επειδη θα ανεβουν τα νιτρωδη να βαλουμε αλατι ειναι μαλλον ασκοπο, τη στιγμη που ηδη υπαρχει συνδιασμος φαρμακων στο ενυδρειο.. (αντιβιοτικο & αντιπαρασιτικο).
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-12-05, 16:03
Junior Member

Προεπιλογή

Το αλάτι θα βοηθήσει όχι στη θεραπεία αλλά στην πρόληψη των επικίνδυνων επιπτώσεων των νιτρωδών στο κυκλοφορικό σύστημα των ψαριών.

Δυστυχώς δεν είμαι γιατρός/βιολόγος/χημικός για να εξηγήσω διεξοδικά το μηχανισμό. Όταν αντιμετώπισα πρόβλημα με τα νιτρώδη, βρήκα την σχετική πληροφόρηση στο δίκτυο*, χρησιμοποίησα αλάτι και δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα με δηλητηρίαση από NO2. Για αύτο και το προτείνω.

*πηγές:
http://www.aquascienceresearch.com/APInfo/Salt.htm
http://www.algone.com/fish_poisoning.htm (εκεί που λέει Nitrite poisoning)
http://www.kokosgoldfish.com/Nitrite...tQuestion.html
http://www.fishtanksandponds.net/car..._poisoning.htm
...και άλλα πολλά αν ψάξει κανείς στο google για "nitrite poisoning"
Παλιά 18-12-05, 16:33
Nada

Προεπιλογή

δεν πηγε το μυαλο μου σε υψηλα νο2 καθοτι σκεφτομουν τις συχνες αλλαγες για την αμμωνια.. οντως εκει θα βοηθησει..
εξαλλου μιλαμε για πολυ λιγο αλατι 1 με 2 κουταλακια του γλυκου σε 100 λιτρα νερό.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-12-05, 00:44
Το avatar του χρήστη sakis1976
sakis1976 Ο χρήστης sakis1976 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Προεπιλογή

Και μιας και το έφερε η συζήτηση για το αλάτι θυμήθηκα να σας πω και μια βλακεία από ότι φαίνεται που έκανα πριν 3 εβδομάδες.Αφού έψαχνα σε όλα τα super market για αλάτι που να μπορώ να βάλω στο ενυδρείο σύμφωνα με τα συστατικά τους και τελίκα δεν βρήκα κάτι που να μου φανεί κατάλληλο,κατεληξα να αγοράσω ένα το οποίο έγραφε οτι είναι ακατέργαστο .Πάω και εγώ και κοπανάω 1 μεγαααάλη κουταλιά μεσα στο ενυδρείο .Μετα από μία εβδομάδα που έκανα αλλαγη νερού πάω και ξανακοπανάω μια άλλη μεγαααάλη κουταλιά αλάτι .Μήπως τελικά έπρεπε να κοπανήσω το κεφάλι μου.
Και έρχομαι τώρα και υποψιάζομαι μήπως η αρχή του κακού ήταν το ακατέργαστο που έριξα μέσα?Σχεδόν μετά από μιάμιση εβδομάδα εμφανίστηκαν τα συμπτώματα.
Τώρα όσο για τα ψαράκια μου,το μεγάλο που παρουσίασε πρωτο το πρόβλημα τώρα είναι τελείως καλά (τουλάχιστον οπτικά),το δεύτερο έχει λίγη πληγή ακόμη,ενώ το τρίτο και πιο μικρό εχει φύγει η πληγή στο στόμα αλλά το ταλαιπωρεί η άλλη στο πτερύγιο που δείχνει σα να χειροτέρεψε.
Μέτρηση αμμωνίας σήμερα 0 και η πρατήρηση συνεχίζεται,
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές