|
|
||||
|
||||
![]()
Γιάννη καλησπέρα ,
Πότε αναπτύσσονται τα πτερύγια οριστικά ?? Τώρα είναι 5 μηνών .
|
||||
|
||||
![]()
Η ανάπτυξη των μικρών (και των πτερυγίων τους) έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες, θερμοκρασία, ταΐσματα, αλλαγές νερού, μέγεθος πληθυσμού κλπ. Επαγγελματίες εκτροφείς που πουλάνε ψάρια ή στέλνουν σε διαγωνισμούς τα φτάνουν σε - σχεδόν - τελικά μεγέθη γύρω στους 4 μήνες για παράδειγμα. Θα έλεγα ότι στο 6μηνο θα έχεις μια καλή ιδέα για τον τύπο ουράς που έχουν...
|
|
||||
|
||||
![]()
Ωραία σε ευχαριστώ πολύ
![]() ![]() Ίσως σε αυτό το βίντεο μπορείτε να καταλάβετε https://www.youtube.com/watch?v=frkxsrS80bY .
|
||||
|
||||
![]()
Θα βαλω αυριο φωτο να δειτε εχω 2 διαφορετικους αρσενικους απο αυτα τα ψαρια.
Εχω και 2 απο τα 28 που ειναι μισα απο τα υπολοιπα.δλδ πολυ μικρα. Τι φταιει?
|
||||
|
||||
![]()
Πάντα υπάρχουν διαφορές στο μέγεθος των μικρών, αλλά μπορεί να προκύψουν μεγαλύτερες διαφορές όσο μεγαλύτερος ο πληθυσμός (σε μικρότερο χώρο). Πιθανολογείται (δε γνωρίζω αν έχει αποδειχθεί επιστημονικά) ότι τα μικρά εκκρίνουν ουσίες που καθυστερούν την ανάπτυξη, με αποτέλεσμα τα ήδη μικρά σε μέγεθος να μένουν αρκετα πίσω. Γι'αυτό πολλοί εκτροφείς κάνουν συχνές και μεγάλες αλλαγές νερού ώστε να μειώνεται η συγκέντρωση αυτών των ουσιών και να μην υπάρχουν δραματικές διαφορές στα μεγέθη των μικρών. Θα κοιτάξω να δω αν υπάρχει κάποια μελέτη πάνω σε αυτό...
|
|
||||
|
||||
![]()
κάπου το είχα διαβάσει αυτό που λες σε ξένο όμως σαιτ.
εγώ έκανα 60 % αλλαγή κάθε βδομάδα άσχετα αν όλα ήταν μηδενικά. το ενυδρείο που γένηθηκαν ήταν 75 λίτρα και ήταν μόνο τα 28 μικρά μεσα χωρίς τους γονείς. Μετά τις 12 εβδομάδες που φάνηκε το φύλο τους άρχισα να τα αραιώνω και τώρα έχω 6 μέσα για κάνα μήνα μέχρι να φύγουν και αυτά. ήταν παντός ωραία. εμπειρία τα μικρά αν και είχε πολύ δουλειά 4 φορές την μέρα φαΐ διαφορετικό ετοίμασια το νερό 2 μέρες πριν με ίδια θερμοκρασία αντίχλωρια και γενικά προσωχη για ρεύματα αέρα κτλ.
|
|||
|
|||
![]()
Για να μην διαβάζω 10 σελίδες.... ποσα λιτρα είναι η δεξαμενή και τι φίλτρο έβαλες Αρτεμησία ??
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
This is the one I feel is the most paramount in importance - water quality. Most new breeders do not change the water nearly as often as they should to maximize fry growth. A common reason for this is that many conscientious breeders only feel it is necessary to change the water once or twice a week, enough to maintain healthy ammonia and nitrate/nitrite levels in the growout tank. While this is commendable and goes a long way towards making sure your betta fry remain healthy, twice a week water changes are not sufficient for coaxing the best growth out of your fry. The explanations for this are far from simple. Scientific studies have proven that most fish, including bettas, excrete a hormone that acts as an inhibitor to growth. In the betta community it has widely been said that this growth hormone stifles the potential of smaller fish in the spawn, giving the advantage to the larger, healthier fry. While this goes a long way to explaining the sometimes dramatic size differences between fry from the same spawn, it is my personal belief based on what I have read that this hormone actually works to limit the growth of the fish so that it does not outgrow its environment. In nature this would be a handy tool, ensuring that there is enough space and resources for all. In the spawn tank, it's just inconvenient. A couple of hundred young fish in a ten gallon tank will soon produce enough hormone to severely limit growth unless the water is changed, and changed often. I change the water in my growout tanks at least 50% every single day. Other successful breeders have reported changing as much as 80-100% per day, with excellent results. http://www.bettysplendens.com/power-...-your-fry.html |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
DIY λιμνούλα στο μπαλκόνι | gouts0unin | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 4 | 18-06-12 16:14 |
Η μικρή μου λιμνούλα! | lucy | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 90 | 14-08-10 09:53 |
Η λιμνούλα μου | eon123 | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 13 | 19-04-08 14:40 |
Εσωτερική αιμοραγία σε γκάπι | Celda | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 3 | 02-06-06 22:10 |
BETTA IMPELLIS vs BETTA SPLENDENS | newfish | Bettas | 0 | 22-12-02 19:20 |