|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ ωραία η σκέψη σας
![]() ![]() ![]() Θα πρότεινα να μην βάλετε πέτρες μέσα και μειωθεί ο όγκος του νερού και το ύψος της δεξαμενής . Κατα τα άλλα μια χαρά μου φαίνεται το σχέδιο για τον καταράκτη και την φίλτρανση αλλά πρίν γίνει οποιαδήποτε εργασία τα ψάρια θα πρέπει να μεταφερθούν για να μην κινδυνέψουν απο τα υλικά δόμησης ![]() Θα χρειστείτε πάντως κάποιο budget για υλικά , τσιμέντα πέτρες σωλήνες ..... Εγω είμαι πρόθυμη να σας στείλω και φυτά για την Λιμνούλα (δωρεάν) . Αν μπορέις βάλε μια φωτο του χώρου γιατι σκέφτομαι κάποια πιο οικονομική λύση για φίλτρανση και με λιγότερη δυσκολία (κατασκευαστικά ) ![]() ![]() Καλή επιτυχία στο όλο εγχείρημα ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Artemisia σ ευχαριστω για οσα λες. Χαιρομαι που παμε σε σωστη κατευθυνση. Εχω διαβασει αρκετα αρθρα σου εδω και θεωρω βαρυνουσα την αποψη σου. Με την πρωτη ευκαιρια θα ανεβασω φωτογραφιες να εχετε ολοι καλυτερη γνωμη.
Εχω παρακολουθησει καποια βιντεο στο youtube γαι DIY φιλτρα με διαφορες λογικες αλλα εχω μπερδευτει ποια απ ολες μας κανει. Το φιλρο σκεφτομαι να το εχω κατα το ημισυ θαμενο και το υπολοιπο κρυμμενο με πετρες κλπ. Μεχρι το σταδιο των φυτων θα δουεμ τι θα κανουμε. Ευχαριστω για την προσφορα σου παντως. Εννοειται τα ψαρια θα βγουν και θα μπουν σε ενυδρειο ή δεξαμενη ΙΚΕΑ με φιλτρο κλπ προσωρινα. |
|
||||
|
||||
![]()
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια
![]() ![]() ![]() Περιμένω φωτό για να βρούμε Λύσεις όλοι μάζι ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
σημερα μετρησα εγω την λιμνουλα οποτε οι σωστες διαστασεις ειναι
170 Χ 135 Χ 45 --- το περιπου 1000 λιτρα δηλαδη ισχυει και καποιες φωτογραφιες ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ------------------------- ο παπυρος στη γωνια ηταν προσπαθεια που δεν επιασε ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Albatros : 30-03-16 στις 11:34 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Κατσε να ερθουν οι ζέστες και να δεις πως θα γίνει ο πάπυρος, δεν θα μπορείς να τον μαζέψεις, είναι ικανός να σου πιάσει όλη τη λίμνη, μη τον βγάλεις, αν χρειαστεί τον κόβεις στη μέση και φυτεύεις και αλλού
|
||||
|
||||
![]()
Καλώς τον , οργανωμένος με τις φωτο τα σχεδια
![]() ![]() ![]() Έχω μία ερώτηση : Η σκέψη είναι να υψωθεί περιμετρικά ?? Αν ναι , θα σου πώ τις ανησυχίες μου , αν θα γίνει με τσιμεντόλιθους και τύπου "σοβά" θα έχεις στανταρ διαρροή τον πρώτο χρόνο . Αν τρυπηθεί το υπάρχον μπετό και μπουνε μπετόβεργες και καλουπωθεί και πέσει ενιαίο το μπετό το φοβάμαι ότι δεν θα κολλήσει το νέο με το παλιό τσιμέντο . Έκτός και αν υπάρχει κάποιος εργολάβος πολύ "γατόνι" και σου βρεί ειδικές ριτίνες που κάνουν αυτη την δουλεια . (Κολλάνε παλιό με νέο μπετό ) Τι θα έκανα εγω ?? Θα το έχτιζα με όποιον τρόπο μπορούσα και θα έβαζα απο μέσα ένα liner να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. ![]() ![]() Εξωτερικά μετα απο όλα αυτα μπορείς να βάλεις ότι πέτρα θέλεις χτιστή . Για τον καταράκτη πολύ ωραία το σκέφτεσαι αλλά και εκεί θα χρειαστείς liner στην διαδρομή που θα κάνει το νερό και θα μπορεί ταυτόχρονα και να φιλτράρεται αν έχει μια μικρή "γκιόλα" με βιολογικό υλικό πριν να καταλήξει το νερό στην Λίμνη . Με χρυσόψαρα θα παραμείνει ??
|
||||
|
||||
![]()
σου απαντω με κοκκινα
Παράθεση:
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
λιμνη με κοί | GIANNHS KOI | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 92 | 20-04-16 11:09 |
νεα λιμνη | giorgos344 | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 128 | 23-05-11 08:37 |
τι ψαρια θα εμπαιναν σε συντριβανι | chris129 | Ψάρια για δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 14 | 01-06-09 21:14 |
Λιμνη | Θεοδωρος | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 16-09-07 13:13 |
Η λιμνη μου.. | kingelvis | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 12 | 06-06-07 12:40 |