|
Επί παντός επιστητού Εδώ μπορείτε να συζητήσετε τα πάντα εκτός ενυδρειακών. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Θα το λύσουμε και αυτό χααχαχχα
![]()
|
||||
|
||||
![]()
By the way εχει δουλεψει κανεις τιτανιο αξιζει?
Ειναι σαν το νικελιο? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αυτό που με χαλάει στο τιτάνιο είναι ότι έχει μια συμπεριφορά κάπως "ελαστική" θα την έλεγα και σε παιδεύει λίγο στο στήσιμο. Κατά τα άλλα φοβερό σύρμα. Νικέλιο δεν έχω δουλέψει μόνο και μόνο από φόβο, λόγω του ότι έχω μεγάλη αλλεργία στο νικέλιο σαν μέταλλο. Πολύ θα αναρωτηθείτε, και πως το διαπίστωσα αυτό. Το διαπίστωσα από κόσμημα το οποίο ήταν επινικελωμένο αλλά και από έπιπλο το οποίο είχε επινικελωμένα μεταλλικά μέρη τα οποία όταν έρχονταν σε επαφή με το δέρμα μου, μου δημιουργούσαν φοβερά μεγάλο πρόβλημα... Έχω ταλαιπωρηθεί αρκετά με αυτή την ιστορία και δεν θα ήθελα να έχω κάτι ανάλογο στους πνεύμονές μου. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα ήθελα καν να σκεφτώ τι μπορεί να μου συμβεί. Τα σύρματα που δουλεύω είναι Kanthal, ατσάλι και τώρα τελευταία νικέλιο.
|
||||
|
||||
![]()
Να συμπληρωσω πως το τιτανιο εκτος απο πολυ springy και δυσκολοδουλευτο - κανει μονο για θερμοκρασιακο ελεγχο. Αν ειναι να το παρεις για να παιζεις σε power mode, μην το παρεις. Γευση δεν θα δεις. Ατμο δεν θα δεις. Επισης σε μεγαλες θερμοκρασιες ( λενε ) γινεται τοξικο και σε power mode δεν θα τις αποφυγεις τις μεγαλες θερμοκρασιες.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Έχω να προτείνω σε όσους δεν ικανοποιούνται στο άτμισμα με έλεγχο θερμοκρασίας να ατμίζουν με Kanthal το οποίο και αυτό πυρώνει φυσικά αλλά πολύ πιο μετά. Θέλει δηλαδή περισσότερο χρόνο. Όχι όμως ότι και αυτό με παρατεταμένες και συνεχείς εισπνοές δεν θα πυρώσει. Γι' αυτό ξαναλέω, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, το πιο ασφαλές είναι το άτμισμα με μέταλλα που δουλεύουν με έλεγχο θερμοκρασίας, αρκεί να τα δουλεύουμε και εμείς με αυτό τον τρόπο ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() ![]() Τελευταιο πρηξιμο τα ohm με το τιτανιο ειναι σαν το kanthal δηλαδη πχ 1.2 και παει λεγοντας....ή 0.007 0,020 Thanks |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Λοιπόν, μια αντίσταση του 1 Ohm μπορεί να φτιαχτεί με όλα τα μέταλλα (kanthal, νικέλιο, τιτάνιο, ατσάλι), απλά θα χρειαστεί να κάνεις διαφορετικές σπείρες (σε αριθμό αλλά μέγεθος στεφάνης) ώστε να σου βγάλει τα επιθυμητά ohm. Επίσης ρόλο παίζει και σε τι μέγεθος θα είναι το σύρμα που θα χρησιμοποιήσεις. Για να πάρεις μια ιδέα, δες εδώ και πειραματίσου. Πιστεύω θα πάρεις μια ιδέα στο τι ρόλο παίζει το κάθε σύρμα (είδος μετάλλου, πάχος, διάμετρος στεφάνης κτλ) ώστε να βγάλεις μια αντίσταση σε επιθυμητά ohm. Κάτι που πρέπει να προσέξεις επίσης είναι και η θερμοκρασία του ατμού. Καλό θα είναι να κινείσαι στο πράσινο άντε λίγο προς το κίτρινο ή ελαφρύ γαλάζιο. Το ιδανικό βέβαια είναι να είσαι στο πράσινο. Τέλος θα ήθελα να σου επισημάνω πως πρέπει να έχεις και κάποια όρια αναλόγως τον ατμοποιητή που χρησιμοποιείς. Για παράδειγμα, ένας απ' όλους του ατμοποιητές που έχω είναι ο Golbin Mini της UD. Αυτός ο ατμοποιητής έχει ιδιαίτερα μικρό deck. Αποτέλεσμα αυτού είναι να μην μπορώ να κάνω μεγάλες αντιστάσεις. Δεν μπορώ δηλαδή να ξεπεράσω τις 6 σπείρες (άντε εντελώς οριακά και με ψιλοστραβωμένη την αντίσταση - είναι λάθος όμως αυτό) να χωρέσουν 7 (μιλάω πάντα για ανοιχτές σπείρες, όχι micro coil), καθώς επίσης δεν μπορώ να φτιάξω μεγαλύτερη στεφάνη των 2mm. Ότι άλλο θες, εδώ είμαστε! ![]() Ενδεικτικά ένα στήσιμο σε Golbin Mini για να καταλάβεις τι εννοώ ![]() ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Συζήτηση για τα log | \/ag | Greek Aquarist's Boards | 23 | 25-09-12 19:14 |
Συζήτηση για τις συνθήκες διαβίωσης μονομάχων | Nick74 | Bettas | 27 | 26-05-12 18:07 |
Θέμα για συζήτηση | Ioanna.bar | Γλυκό νερό - Γενικά | 41 | 20-11-11 15:53 |
Συζήτηση για βακτήρια και στρώσιμο | george | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 18 | 30-10-10 17:14 |