|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τα CFM ή το m3/h είναι το καλύτερο κριτήριο, μπορεί να έχεις πολλές στροφές αλλά έλικες με μικρή επιφάνεια και άρα χαμηλότερη ροή από έναν αντίστοιχο με χαμηλές στροφές και μεγάλους έλικες
|
||||
|
||||
![]()
Για φίλτρα κοιτά και για της Sharkoon τα αλουμινένια φίλτρα που έχει. Δεν ξέρω αν θα τα βρεις άλλα ίσως με λίγο ψάξιμο να βρεθούν. Εγώ στο www.e-shop.gr τα είχα βρει κάποτε. Κάθονται και όμορφα πάνω στο ενυδρείο αν τα ανεμιστηρακια τα βάλεις από μέσα.
![]() |
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Είχα βάλει δύο f8 8άρια σε 120λ ενυδρείο,έχουν πολύ καλή απόδοση και είναι αρκετά ήσυχα!
|
|
||||
|
||||
![]()
Τα φιλτρα κοβουν πολυ ψυξη.
|
||||
|
||||
![]()
Κόβουν και πολύ μάλιστα, για αυτό στα δικά μου έβγαλα τα σφουγγαράκια και είδα ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά
|
|||
|
|||
![]()
πολυ μεγαλο ρολο στον θορυβο παιζει και η στηριξη, χρησιμοποιησε τις βιδες που υπαρχουν για αυτα τα ανεμιστηρακια και τις ροδελες που δινουν για αυτα παλι.
Ειναι πολυ ευκολο να βαλεις ενα ρυθμιστικο (ποντεσιομετρο) ωστε να ρυθμιζεις ευκολα τις στροφες και να το φερεις ακριβως στα μετρα σου. Φιλτρο μην βαλεις καθολου, κοβει απιστευτα πολυ. Στο δικο μου κατι αλλο που βοηθησε πολυ, ειχα βαλει ανεμιστηρακι μικρο στο κουτι που ηταν ο μετασχηματιστης των λαμπων και το κρυωνε γιατι το καλοκαρι ανεβαζε πολυ θερμοκρασια. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
Δεν θα βάλω τελικά φίλτρα. Θα τα βάλω εξωτερικά τα ανεμιστηράκια και θα βάλω μετοπίδα από πλέξι μπροστά τους (στο ύψος των ανεμιστήρων) για να μην φαίνονται.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ισχύει αυτό. ¶λλα και πάλι ποιος δεν καθαρίζει το σπίτι του που και που? Μαζί με την σκόνη που κάθεται κάθε βδομάδα πάνω στο ενυδρείο, καθαρίζω και τα αλουμινένια φίλτρα μαζί. Κάνω και την καθιερωμένη αλλαγή νερού. Οπτικά όμως αν τα βάλεις μέσα τα ανεμιστηρακια και τα φίλτρα αυτά πάνω, είναι ότι καλύτερο.
|
|
|||
|
|||
![]()
Παρέλαβα και το κοπίδι για το πλέξι και ανταλακτικά μαχαιράκια από Θεσ/κη.
Θα πάω να πάρω και τις μεταλικές γωνιές από Leroy. Την Παρασκευή πάω για το κομμάτι του πλεξι και ξεκινάει το project. Τάκη, από που θα πάρω κόλλα για το πλέξι ? |
|
||||
|
||||
![]()
Ή από Σπακουρή 10-15 Ευρω τα 100 ml ή 30 Ευρω (τόσο το είχα πάρει πριν 3 χρόνια) το 1 λίτρο ή 12 Ευρω το λίτρο χλωροφόρμιο απο Καλογερόπουλο, αλλά δίνει μόνο με τιμολόγιο σε όνομα εταιρίας και συναφή δραστηριότητα
----------------------- ή αν βρεις χλωροφόρμιο σε φαρμακείο --------------------------- Σπάω το κεφάλι μου να θυμηθώ ποιος μου είχε πει πως δουλεύει ο αδελφός του σε φαρμακαποθήκη και μπορούσε να μας βρει (το αλτσχαϊμερ ή η γεροντική άνοια μου βαράει τη πόρτα ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
Τα CFM ή το m3/h είναι το καλύτερο κριτήριο, μπορεί να έχεις πολλές στροφές αλλά έλικες με μικρή επιφάνεια και άρα χαμηλότερη ροή από έναν αντίστοιχο με χαμηλές στροφές και μεγάλους έλικες[/QUOTE]
Τάκη, καλά τα λες αλλά επειδή εγώ ψάχνω για 80αρι αυστηρά, όλοι έχουν πάνω κάτω τους ίδιους έλικες σε επιφάνεια. Απλά κάποιοι χρησιμοποιούν άλλες τεχνικές στην επιφάνεια του έλικα. tsoui, Energy52, stanisalus18, Tanganyikas, delta66, σας ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις σας. Παρεπιπτόντως Konig σε 80αρι δεν βρήκα, αλλά δεν πειράζει γιατί νομίζω ότι βρήκα λύση. Ένας φίλος με παρόμοιο επαγγελματικό αντικείμενο, χρειάστηκε να στήσει πρόσφατα ένα σύστημα ψυξης σε κουτί με κάποια Router. Βασική παράμετρος και σε αυτόν ήταν να είναι αθόρυβο. Χρησιμοποίησε λοιπόν τα ίδια ανεμιστηράκια με αυτά που ήθελα αρχικά εγώ και έκανε τη δουλειά του. Οπότε μάλλον θα τα δοκιμάσω και εγώ και βλέπουμε. Αυτό που με προβληματίζει είναι το πως θα στερεωθεί η ταίστρα, αλλά αυτό θα το δω μετά. |
|
||||
|
||||
![]()
Λαμπρο καλημερα! Εγω εχω παρει τα artic απο το πρωτο link που εβαλες και εχω διαβασει πολυ καλες κριτικες αλλα για υπολογιστες.Για το ενυδρειο θα δειξει οταν ερθει το καλοκαιρι.Εγω δεν θα κανω μονιμη κατασκευη,θα την βγαζω τον χειμωνα.Να εχεις υπ'οψιν σου οτι στην συσκευασια τους σου δινει 4 παρα πολυ μικρες βιδες και δεν φτανουν για να πιασουν και τα πλεγματα(φιλτρα σκονης).Πλεγματα πηρα απο cosmodata πλαστικα και εβγαλα τα σφουγγαρακια.Εχει και μεταλλικα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Την εχει δει καπως η Κonig?
Ακους εκει 2.40 e το ενα !!! http://www.skroutz.gr/c/674/case-fan...hrase=konig+80 Ακομα και στο ebay εχουν κατι τιμες εξωφρενικες Τα περναμε 1.5 e.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Δεν έχω τόσο μεγάλο θέμα με την τιμή και όντως είναι πολύ δυνατά, αλλά όσοι τα έχουν δουλέψει μου είπανε ότι από τις μισές στροφές και πάνω αρχίζουν να κάνουν έντονο θόρυβο. Οπότε θα πάω στα Arctic. επειδή κάτω από το καπάκι σε λίγη απόσταση βρίσκεται λάμπα, θα τα βάλω εξωτερικά τα ανεμιστηράκια. Ε, εντάξει ας φαίνονται και λίγο δεν πειράζει το πολύ πολύ να βάλω κατά μήκος ένα πηχάκι με ύψος όσο αυτά και να τα κρύβει. ------------------------- Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Λάμπρος.Τ : 23-03-16 στις 11:45 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Λοιπόν επανέρχομαι στο θέμα, μιας και τελείωσα με τις συνδεσμολογίες και τα ανεμιστηράκια.
Τα "Arctic F8 PWM PST 80mm" που πήρα είναι όντως "Α Θ Ο Ρ Υ Β Α" και από δύναμη πάρα πολύ καλά. Έχω συνδέσει 4 στην σειρά και τα παίζει το τροφοδοτικό στα 12v του σκοτωμού και δεν ακούς τίποτε. |
|
|||
|
|||
![]()
Είναι εύκολο να βάλεις ένα βίντεο όταν είναι σε λειτουργία να δω πως δουλεύουν? Έχω πάρει τα f9, τα δοκίμασα και σέρνονται. Κάτι κάνω λάθος...
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Κατασκευή καπακιού | soymaki | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 11 | 17-10-14 14:12 |
συμβουλές για κατασκευή καπακιού | tzetzos | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 20 | 18-02-14 20:59 |
Ανεμιστήρες για controller. | Michalis... | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 41 | 27-05-13 22:23 |
κατασκευή καπακιού για χελωνιέρα | giotiss | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 0 | 11-04-10 13:10 |