|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Τάκη καλημέρα. Στον Σπακούρη θα πάω να τα πάρω και θα ζητήσω να μου τα κόψουνε.
Τώρα για το πάχος φοβάμαι λίγο το 3αρι και σκεφτόμουν για 5αρι. Δεν ξέρω. ποια είναι η γνώμη σου? Παρεπιπτόντως τα ανεμιστηράκια θα πρέπει να είναι πάνω από την επιφάνεια του πλέξι ή μέσα από την επιφάνεια (δηλαδή προς τη μεριά του νερού)? Θα χρειαστώ και προστατευτικό διχτάκι για την σκόνη στα ανεμιστηράκια ή όχι ? |
|
||||
|
||||
![]()
Ενδιαφέρον κατι τετοιο παω να φτιάξω κι εγω για το rehau 400 που εχω.... για 5αρι κοιτουσα εγω για ναμην εχει ταλάντωση αν και τα δικα του φλαπς ειναι πολυ λεπτά αλλα δεν ειναι πλεξιγκλας...
Το διχτακι νομιζω ειναι άχρηστο
|
|||
|
|||
![]()
Irakles, τα ίδια είναι το 300 και το 400 (τι βλακεία έκανα και δεν πήρα από την αρχή το 600..τεσπα).
Με το καπάκι αυτό αντί να το περνάς στην υποδοχή που έχει αριστερά και δεξιά το κανονικό "φλαπ", απλά το ακουμπάς σαν τελαράκι από πάνω. Για αυτό θέλω να το δεσω περιμετρικά για να είναι στιβαρό. Απλά θέλω να μάθω αν τα ανεμιστηράκια που βρήκα κάνουν (αν τα έχει βάλει κάποιος και τα ξέρει) και αν θα χρειαστώ περισσότερα ? Μετασχηματιστές και τα λοιπά είναι εύκολο να βρεις μεταβλητής τάσης στον κατουμα. |
|
||||
|
||||
![]()
Για τα ανεμιστηράκια δεν ξέρω αλλά θα ήθελα να μάθω τι δουλειά κάνουν.
Στο δικό μου (130 λίτρα) έχω 2 ανεμιστηράκια, εσύ Λάμπρο δεν θα πρέπει να βάλεις 4 ; Βάζεις και τον μετασχηματιστή στα 9v ή στα 6v να μη κάνει θόρυβο και με τις μεγάλες ζέστες τον ανεβάζεις στα 12v
|
||||
|
||||
![]()
Στο σπίτι μου που εχω σχετικά καλη μόνωση με ενα 12αρι ανεμηστηρακι κραταω την θερμοκρασία γυρω στους 26 το καλοκαίρι.. αλλα θελω να βαλω και το συγκεκριμένο το εχω απο εξω με ανοιχτό το ενα φλαπ οποτε λεω να βαλω δυο να φησανε μεσα και ενα εξω και θα ειμαι κομπλέ.. θα βαλω και λεντ αντι τις τ5 που βγαζουν θερμοκρασία οταν ολα τα καπακια ειναι κλειστά οποτε δεν νομιζω να χρειάζεσαι κι εσυ κατι παραπανω, εκτος και αν γίνεται φουρνος εκει που εχεις υο ενυδριο
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
¶φήστε που ακούω και την κλασική ατάκα: “Μακάρι να ανησυχούσες και για εμάς όσο ανησυχείς για τα «ψάρια» σου”. ![]() ![]() Οπότε μετά εμφανίζετε και το συννεφάκι πάνω από το κεφάλι μου που γράφει μέσα «..Ναι, αλλά τα ψαράκια μου δεν γκρινιάζουν τόσο». χαχαχαχαχαχα.... Τέλος πάντων, θα πάω μάλλον την άλλη εβδομάδα για την αγορά (πλεξι & ανεμιστήρων) και θα ξεκινήσω την ετοιμασία. Στη μέση του "Φλαπ" σκέφτομαι να κάνω και μια τρύπα για να μπαίνει η αυτόματη ταίστρα. Θα το δω και αυτό... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Αυτό θέλει προσοχή !!
|
||||
|
||||
![]()
Λάμπρο αν γίνουν κυψέλες δεν νομίζω πως είναι απαραίτητο να είναι 5αρι το πλεξι, και ειδικά αν το πλάτος των κάθετων να είναι 5 εκατοστά, θα έλεγα πως το 5αρι βάρος θα προσθέσει που κάποια στιγμή θα στραβώσει και αυτό αν δεν έχει το σωστό σχήμα. Σκέψου μόνο πως το δικό μου το καπάκι στη ταράτσα είναι 120 Χ 50 3αρι και το έχεις δει πως στέκεται, το περιφερειακό τελάρο μαζί με τα ενδιάμεσα το κρατάνε πολύ καλά.
Τα ανεμιστηράκια για λόγους αισθητικής θα τα έβαζα από μέσα, στην απόδοση δεν έχουν διαφορά, ίσως και από μέσα να χαλάσουν πιο γρήγορα αλλά οπτικά δεν θα ήθελα να τα βλέπω και ειδικά αν το ενυδρείο είναι σε σαλόνι. Τα φιλτράκια για σκόνη κόβουν απόδοση, για αυτό προτιμώ για αισθητικούς λόγους αλλά και για προστασία να μη βάλεις κανείς κανα δάχτυλο ή να μη μπει κανα αντικείμενο κάτι σαν και αυτό αλλά χωρίς τα σφουγγάρια ![]() ή σαν και αυτά τα μεταλικά αλλά σκουριάζουν και το χρώμα ξεχωρίζει, αν είναι μαυρα καλύτερα ![]() στο φυτεμένο έχω τα πρώτα, στα συννεφάκια έχω τα μεταλλικά
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Κατασκευή καπακιού | soymaki | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 11 | 17-10-14 14:12 |
συμβουλές για κατασκευή καπακιού | tzetzos | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 20 | 18-02-14 20:59 |
Ανεμιστήρες για controller. | Michalis... | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 41 | 27-05-13 22:23 |
κατασκευή καπακιού για χελωνιέρα | giotiss | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 0 | 11-04-10 13:10 |