|
Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής Παρουσιάσεις ενυδρείων Λιμνών Ανατολικής Αφρικής, συζητήσεις για διακόσμηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ναι, ναι... σαν τον άλλο που τα έβλεπε που δαγκώνανε το ένα το άλλο, και αυτός έγραφε ότι φιλιούνται
![]() Τα γλυκούλια!!! |
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα σας,
Κλεόβουλε, δεν μου δίνεις και τα νούμερα του τζόκερ να τα παίξω να κονομίσω!!! (πέρα από την πλάκα, ότι μου είπες βγήκε..!!! Respect). ![]() Από παλιότερο post: ....Αυτό που παρατήρησα είναι βέβαια ότι από τα Demasoni έχουν μείνει ο Κυριάρχος Αρσενικός (που φαινότανε από την αρχή ποιός είναι) και το θηλυκό. και θα μείνει στο τέλος μόνος του Όντως και έτσι έγινε. Έμεινε μόνος του. Δεν ξαναβάζω Demasoni. Είναι "φονιάδες". απα..πα..πα....... Επίσης έκανα τα Labido 6 και επειδή αυτά κολυμπάνε συνέχεια σε όλο το ενυδρείο αρχίσανε πάλι να εμφανίζονται και τα υπόλοιπα πια. Το κόλπο δηλαδή με τα "Dither Fish" έπιασε κανονικά. Σε ευχαριστώ. |
|
||||
|
||||
![]()
Δυστυχώς Λάμπρο τα ντεμασόνι έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες και θέλει προσοχή στην αρχή μέχρι να φτιαχτεί σωστή αναλογία και ισορροπημένη ιεραρχία στην ομάδα τους (που πρέπει να είναι μεγάλη, 12+). Τα έχω πάθει και έχω μάθει. Πολύ όμορφα ψάρια, με χαρακτήρα και ταμπεραμέντο αλλά για δύσκολους λύτες
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
το καλυτερο για ενα ενυδρειο με ντεμασονι ειναι να ειναι μονα τους με παρα πολλες σπηλιες και σε μεγαλο αριθμο.πχ 15 ψαρια.φυσικα θα πρεπει για καποιο καιρο να εισαι απο πανω γιατι απο τα 15 θα εμφανιστουν 2-3 που θα ειναι δολοφονοι..μετα ομως ειναι χρμα οφθαλμων
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Παιδιά συμφωνώ και με τους δύο σας, ότι έχουν ταπεραμέντο, ωραία χρώματα, χαρακτήρα, αλλά.... είναι "δολοφόνοι".
Και φυσικά δεν μπορείς να είσαι συνέχεια από πάνω, καθώς επίσης το μόνο που δεν θέλεις σε ένα ενυδρείο τίγκα στην πέτρα να ψάχνεις να βρεις το θύμα ![]() ![]() ![]() Για αυτό λέω, ότι χίλια καλά να έχουν, αλλά μακριά από εμένα. Ποτέ ξανα. Μέχρι στιγμής από τα ψάρια που έχω μπορέσει να δώ έχω καταλήξει ότι: Τα Saulosi και τα Labido είναι από το πιο κοινωνικά και τα πιο κινητικά μέσα στο ενυδρείο. Τα Acei και τα Sprengerae κινούνται πιο πολύ στη μέση και στην επιφάνεια αλλά μεταξύ τους έχουν αρκετούς καβγάδες (όχι κάτι τραγικό) και επίσης είναι απίστευτοι κλέφτες (φαγητού, μωρών, κτλ...) Για τα Demasoni τα έχω γράψει. Τα Afra jalo, έχουν χαρακτήρα και τσαμπουκά. επίσης έχουν μια ιεραρχία (και ανάμεσα στα θηλυκά) και δεν σηκώνει από κανένα ψάρι να την παρακάμψει. επίσης έχω παρατηρήσει ότι οι περισσότερες φασαρίες γίνονται με ψάρια της ίδιας ομάδας και όχι με 'αλλα είδη. και τέλος αυτό που σίγουρα έχω παρατηρήσει είναι ότι είναι "ΟΛΑ" πανέμορφα. Να με συγχωρούν τα παιδιά με ψάρια από άλλες Ηπείρους ή περιοχές. ΥΓ, Όσο για σπηλιές, πιο πολλές δεν γίνεται να είχα κάνει. όταν θα δείτε τις νεότερες φωτό θα καταλάβετε. Περιμένω να μεγαλώσουν και λίγο τα φυτά και δεν θα το γνωρίσετε. Τώρα σκέφτομαι κατά πόσο θα χρειαστεί να βάλω κάποιον κυκλοφορητή μέσα στο ενυδρείο (έχω δει κάποιους με 2 εξόδους "wavemakers"), και σκέφτομαι να βάλω 1. Ποια είναι η δική σας γνώμη. Πρόβλημα δεν έχω εντοπίσει κάπου, απλά το σκέφτομαι σαν πρόληψη. Τι λετε? Επίσης τα σαλιγκάρια (apple) μου το έχουν κάνει λαμπίκο. Και τέλος ετοιμάζομαι να κάνω μια πατέντα καπάκι με ανεμιστηράκια για τις ζέστες που έρχονται (των φρονίμων τα παιδιά....). Μάστρο δάσκαλε, θα σε χρειαστώ σε λίγο καιρό (θα πάω στον Σπακούρη για τα υλικά και αφού πάρω και τα ανεμιστηράκια θα έρθω για καφέ) |
|
||||
|
||||
![]()
και που να δεις τι δολοφονοι ειναι τα melanochromis auratus..δε σηκωνουν μυγα στο σπαθι τους
![]() συνηθως τα πιο ησυχα ειναι τα acei... |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Για μένα, τα acei έπρεπε να τα κρατήσεις. Τα δικά μου δεν προκαλούν κανένα πρόβλημα (εκτός ότι έφαγαν τη βαλισνέρια) και είναι πανέμορφα. Ακόμα και τα λαμπιντο μπροστά τους φαίνονται διάολοι. ¶σε που τα έχω 25μέρες και ήδη γέμισα μια γεννήστρα με 60 μωρά. χιχιχιχι
|
|||
|
|||
![]()
-------------------------
Παράθεση:
![]() ![]() και τέλος εσύ είσαι μια κατηγορία μόνος σου ![]() και αν δεν παινέψω και το νταμάρι μου θα πέσει να με πλακώσει.χαχαχα Dex ωραία τα Acei δεν αντιλέγω και ήρεμα ψάρια, αλλά όπως εγραψα είναι μεγάλα κλεφτρόνια (παραφυλάγανε πότε θα ξεμπουκώσει η άλλη για της την πέσουν. και το ίδιο κάνανε στο φαγητό) και επίσης ήταν μεγάλα πειραχτήρια στα άλλα ψάρια. Όχι τσαμπουκάδες, απλά πηγαίνανε στα θαλάμια των αλλων για να βγουν να τα κυνηγήσουν. Είχα 5 και τα χαρισα και μάλιστα η μια ήταν και ψιλομπουκωμένη. Εδώ και καιρό τώρα ονειρεύομαι τα protomelas. οπότε δεν έχει χώρο άλλο το ενυδρείο μαζί μετα labido και τα afra. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Λάμπρος.Τ : 21-03-16 στις 19:34 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
στησιμο malawi(Labidochromis Caeruleus sp "Electric Yellow") | kikonec | Malawi | 19 | 24-01-12 13:34 |
O Raven "πρασινισε" και ο "θρονος" οπως και το gab κανει το γυρο του κοσμου!!! | Γιώργος Κ | Ιστοσελίδες στο Internet | 37 | 23-08-10 22:10 |