|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Είναι μύκητας που εμφανίζεται σχεδόν πάντα σε φρέσκα ενυδρεία ή φρέσκα ξύλα σε ενυδρείο, όπως ήρθε θα φύγει
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Τον ξέρω τον μύκητα που βγάζουν τα ξύλα, δεν μοιάζει με αυτόν που λέω.
|
|
||||
|
||||
![]()
Τι να κάνω για το bacterial bloom; Έκανα αλλαγή σήμερα πάνω από 50% αλλά έχω κρατήσει παλιό νερό για να μετρήσω αμμωνία και νιτρώδη πριν και μετά την αλλαγή.
Δεν ξεθόλωσε όμως καθόλου. |
|
||||
|
||||
![]()
Το bacterial bloom δεν καθαρίζει με μία αλλαγή νερού, ούτε με πολλές, μάλλον υπάρχουν πολλοί οργανικοί ρύποι και προκάλεσαν αύξηση των ετερότροφων βακτηρίων. Θέλει υπομονή και θα φύγει μόνο του
|
||||
|
||||
![]()
Και μάλλον η υπερβολική αμμωνία το ξεκίνησε αυτό σε συνδυασμό με υπερβολικά νιτρώδη.
Μέτρησα την αμμωνία στο νερό πριν την αλλαγή και μετά: Πριν: λίγο κάτω από 8ppm (πέρασαν 24 ώρες από τότε που ήταν 8ppm και ζήτημα να κατέβηκε μισό ppm).Επαλήθευση ότι χρειαζόταν αλλαγή νερού, είχε μπουκώσει. Μετά: 3-4ppm Δεν έριξα αμμωνία. Θα ξαναμετρήσω αύριο πάλι να δω αν πάρει μπροστά το σύστημα και θα συμπληρώσω αν χρειαστεί. ------------------------- Επιτέλους, μικρή μείωση στα νιτρώδη και αύξηση στα νιτρικά! Πιστεύω ότι σε μια 'βδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη AgMa : 21-03-16 στις 13:36 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ παρατήρησα ότι στις μεγάλες αλλαγές νερού σα να πήγαινε "πίσω" η διαδικασία. Επίσης τα νιτρώδη έκαναν αρκετές διακυμάνσεις μέχρι να γίνουν μηδέν. Δεν γνωρίζω το γιατί (ακόμα και όταν είχα σταθερή αμμωνία) και το αναφέρω σαν εμπειρία και όχι σαν κανόνα κτλ.
¶ντε με το καλό λοιπόν να βάλεις ψαράκια! |
|
||||
|
||||
![]()
Μεγάλες αλλαγές μόνο στο τέλος που ανεβαίνουν πολύ τα νιτρικά, όχι συνέχεια, εκτός και αν δούμε μια στασιμότητα για να κάνουμε ένα είδος επανεκκίνησης, στις μικρές αλλαγές δεν έχω παρατηρήσει πρόβλημα, το αντίθετο θα έλεγα.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Στρώσιμο. Όταν η αμμωνία γίνει μηδέν... | ΧΑΡΗΣ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 13-07-14 07:35 |
Στρώσιμο με αμμωνία... | Esprit | Αρχάριοι γλυκού νερού | 1 | 03-01-11 11:55 |
Στρώσιμο με αμμωνία βοήθεια | agapanthos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 18 | 28-09-10 22:05 |
Eρώτηση για στρώσιμο ενυδρείου με αμμωνία | GoRanZi | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 29-11-09 19:25 |
Στρώσιμο του ενυδρείου μου χωρίς ψάρια. | george | Γλυκό νερό - Γενικά | 16 | 18-12-02 19:36 |