|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
ειναι της aquily το KH
της περιοχής μου λέει 13-14 οπότε είμαι κομπλέ στην δεύτερη σταγόνα έγινε μπλε.
|
||||
|
||||
![]()
Και εγω τα έχω Αλέξη έτσι μετρας σταγόνα - σταγόνα μεχρι να γίνει πορτοκαλί . Με κάθε σταγόνα κουνάς και λίγο εεε .
|
||||
|
||||
![]()
Ναι ακριβώς όπως λέει τα κουνάω λίγο μετά από κάθε σταγόνα.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Ψιλομπερδευτήκαμε με το ΚΗ & GH ![]() είναι 2 διαφορετικές μετρήσεις το ένα από το άλλο
|
||||
|
||||
![]()
Επειδή το drop checker που πήρα της aquily λέει ότι από σκληρότητα 2-7 το νορμάλ είναι ph 6,8 και χρώμα πράσινο σκούρο.
από 8-15 σκληροτητα το νορμάλ είναι 6,5ph και χρώμα πράσινο ανοιχτό. εγώ έχω σκληρότητα 13 οπότε ph 6,5 και χρώμα πράσινο ανοιχτό. το KH το πήρα γιαυτό το λόγο. το έγραψα και στο άλλο θέμα.
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=Τάκης;930447]Σταύρο αυτές οι μετρήσεις είναι GH , σωστά ;
Τακη ολικη σκληροτητα GH.
|
||||
|
||||
![]()
Αρα αυτοί οι πίνακες δεν κάνουν για τον Αλέξη γιατί θέλει να δει τη ΚΗ
|
||||
|
||||
![]()
Σωστα και εγω μπερδευτηκα.
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα και εγώ της Aquily είχα τεστ kh και gh και προσφατα πηρα της sera που υποτιθεται ήταν επονυμης εταιριάς και πιο ακριβη . Της sera κοστίζουν γύρω στα 7 ευρω ενώ της aquili γύρω στα 3-4 ευρω εαν δεν κανω λαθος . Σήμερα μέτρησα συγκριτικά το ίδιο νερό σε δύο διαφορετικά ενυδρεια με guppies και απο τις δύο εταιριες τόσο την Kh όσο και την Gh .
Οι μετρήσεις που πήρα ήταν οι εξής : Α. Τεστ Sera 1ο ενυδρειο : PH : 8,2 , Kh : 10 , Gh : 11 2o ενυδρειο : PH : 8,2 , Kh : 10 , Gh : 10 B. Tεστ Aquili 1ο ενυδρειο : PH : 8,2 , Kh : 10 , Gh : 10-11 2o ενυδρειο : PH : 8,2 , Kh : 10 , Gh : 10 Στη συνέχεια πρόσθεσα 10 λίτρα νερό αντιστροφης όσμωσης και στις δύο 200λιτρες δεξαμενές γιατί θέλω σταδιακά να κατεβάσω το ph , το kh και το gh ( πολύ σταδιακά 1 μονάδα κάθε 10 μέρες ) ώστε να είναι πιο εύκολη αργότερα η προσαρμογή των guppies στο φυτεμένο ενυδρειο όπου το ph , kh , και gh ειναι αρκετα χαμηλότερα . Στη συνέχεια έκανα και πάλι μετρήσεις του νερού με τέστ και απο τις δύο εταιριές και πήρα τα εξής : Α. Τεστ Sera 1ο ενυδρειο : PH : 8,2 , Kh : 8 Gh : 9 2o ενυδρειο : PH : 8,1 , Kh : 8 , Gh : 9 B. Tεστ Aquili 1ο ενυδρειο : PH : 8,2 , Kh : 8 , Gh : 9 2o ενυδρειο : PH : 8,1 , Kh : 8 , Gh : 9 Όποτε το συμπέρασμα που έβγαλα είναι ότι τα τέστ της φθηνής εταιριάς Aquili είναι άκρως αξιόπιστα σε σύγκριση με την διπλάσια σε τιμή Sera !!! Όπότε με περίπου 20 ευρώ , έναντι 40 για Sera , μπορεί κάποιος να πάρει αξιόπιστα τέστ υγρά της Aquili !!! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Νικολέτα , άσχετο με τις μετρήσεις αλλά δεν μπορείς να βάλεις ζωοτόκα σε μαλακό νερό, μη θυσιάζεις τα ψάρια για χάρη των φυτών
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
pH και σκληρότητα νερού... | Γιώργος Κ | Bettas | 15 | 28-01-10 13:16 |
Σκληρότητα 54,1 γερμανούς | mikrosaquaristas | Υφάλμυρο νερό, ένας ξεχωριστός κόσμος | 2 | 18-10-09 12:03 |
ιδανική σκληρότητα | Dimi | Ζωοτόκα | 11 | 05-11-07 14:37 |
Βοήθεια για σκληρότητα και PH!!! | candus | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 18-09-07 00:01 |
να ρίξω pH και σκληρότητα ή όχι; | pavloukos | Γλυκό νερό - Γενικά | 24 | 14-11-03 16:26 |