|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν βγαζω ακρη τι μπορει να ειναι..
Αφου εβαλες omnipur, ας δουμε αν κάνει τιποτε. Δυστυχως τετοια πειραματα δεν κάνουν καλό, αλλά μιας και το βαλες ας το αφησουμε να δρασει... Εχει καποιες πιθανοτες. Το site λεει (Bacterial infections, fin rot, fungal infections (Saprolegnia, Achlya), skin slime (Costia, Chilodonella), Trichodina, Oodinium, gill and skin flukes (Dactylogyrus or Gyrodactylus), skin injuries and wounds.) Σε κάθε περίπτωση, ακολουθησε πιστα τις οδηγιες του κατασκευαστή. |
|
||||
|
||||
![]()
Σε κάποιο site που είδα κάποια σκίτσα και μοιάζαν με τη δική μου περίπτωση,την περιέγραφε σαν Αιμορραγική σηψαιμία.Αν είναι αυτό πόσο επικίνδυνο και πόσο μετάδοτικο είναι? Πάντως η προσβόλη των αλλων δύο ψαριών έγινε με μία μέρα διαφόρα.Το ένα oranda έκανε κόκκινη πληγή και δίπλα από το στόμα του.Μοιάζει όπως μία γρατσουνιά και είναι λίγο πρησμένη και από μέσα βγαίνει μία ασπρη τριχούλα,που κάποια στιγμή μετά το omnipur έγινε σαν χνούδι και μετά πάλι τριχούλα.Το omnipur θα μου χαλάσει τη βιολογία? Έχω ένα EHEIM 2213.
|
|
||||
|
||||
![]()
σιγουρα το φιλτρο δεν θα καλοπερασει...
συχνες μετρησεις για αμμωνια επιβαλλονται. ασε το φαρμακο να δρασει και βλεπουμε. |
|
||||
|
||||
![]()
Παραθέτω κάποιες φωτό από τα άρρωστα ψαράκια μου.Όποιος αναγνωρίσει κάτι περιμένω τη γνώμη του.Ελπίζω να ξεχωρίζει κάτι γιατί ειναι και ζωηρά και δεν κάθονται να ποζάρουν.Και να πω εδώ οτι η συμπεριφορά των ψαριών,παρά την ασθένεια δεν έχει αλλάξει καθόλου.Τρώνε και κολυμπάνε κανονικά,όπως και πριν.
|
|
||||
|
||||
![]()
Έχω καλά νέα για τα ψαράκια μου.Οι πληγές κλείνουν και κάθε μέρα είναι και καλύτερα.Βέβαια τα φυτά που έχω τα έχουν παίξει λίγο από την δύναμη του sera omnipur (και από ότι φαίνεται και η βιολογία μου).Δεν πειράζει όμως,αρκεί να ζήσουν τα ψάρια και θα κάνω υπομονή μέχρι να ξαναστρώσουν τα πράγματα.Τώρα το ζητούμενο ειναι πόσο καιρό να συνεχίσω την θεραπεία?Το κακό είναι ότι το τεστ της αμμωνίας που έχω,αν και δεν είναι ληγμένο συνεχώς δείχνει κίτρινο που σημαίνει 0,και στο νερό του ενυδρείου και της βρύσης αλλα και σε τεστ που έκανα με καθαρή αμμωνία μέσα στο αντιδραστήριο.Ή αυτο τα έχει παίξει ή εγώ κάτι δεν κάνω καλά.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη sakis1976 : 17-12-05 στις 00:23 |
|
||||
|
||||
![]()
αν το ειχες χρησιμοποιησει στο παρελθον και δουλευε λιγο δυσκολο να κανεις κατι λαθος. οπως και να εχει ειναι κριμα μετά από ολα αυτά να αφήσεις την αμμωνια να ξανανεβει. παρε ενα καινουργιο τεστ αμμωνιας.
αυτά που φαινόταν σαν σκουλικια υπαρχουν ακόμα? ποσες δοσεις έχεις ριξει? αλλαγή νερού έχεις κάνει? το μανουαλ του φαρμακου τι λεει? |
|
||||
|
||||
![]()
Από την αρχή που το είχα αγοράσει μου έδειχνε κίτρινο.Οταν το χρησιμοποίησα πρώτη φορά,το ενυδρείο ήταν ένα μήνα στημένο και υπεθεσα ότι δεν πρέπει να υπάρχει αμμωνία.Ήδη παρήγγειλα καινούριο τεστ άλλης εταιρίας όπως και για ΝΟ2 και ΝΟ3.
Στις πληγές που κλείσαν έχει φύγει,σε καποιες που είναι λίγο ανοιχτές υπάρχουν ακόμα. Έχω ρίξει μία δοση στην αρχη 5ml για 100lt και είναι η 4η μέρα θεραπείας. Αλλαγή νερού δεν έχω κάνει και σκεφτόμουν για σήμερα και να ξαναρίξω φάρμακο.Και να ρίξω ποσότητα για το νερό που θα αλλάξω(50%). Το μάνουαλ λέει <<Αν στίς πρωτες 7 ημέρες δεν δείτε αποτέλεσμα τραβήξτε το φάρμακο με ενεργό άνθρακα και επαναλάβετε ξανά.>>Το θέμα είναι οτι εγώ είδα βελτίωση και οι οδηγίες δεν διευκρινίζουν κάτι σχετικά με αλλαγες νερού.Φοβάμαι για αμμωνια γιατί κάθε Σάββατο κάνω και την εβδομαδιαία αλλαγή νερου(30%). |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αίμα στα Πτερύγια; | John T | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 7 | 07-05-05 19:55 |
Πτερύγια - Κρόσια!!! | John T | Bettas | 6 | 26-12-04 21:54 |
Εξωφθαλμία και ουρά με πτερύγια που ....λιώνουν | c0stakis | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 7 | 01-10-04 18:11 |
Μαυρισαν τα πτερύγια σε χρυσόψαρο | moogy | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 4 | 04-06-04 11:49 |
cardinal tetras: φαρμακευτική αγωγή για λαβωμένα πτερύγια | pavloukos | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 11 | 07-02-03 17:14 |