|
|
||||
|
||||
![]()
Για ελαφρυ κυματισμο μιλησα, οχι να γινεται πλυντηριο το ενυδρειο. Ακομα και σε ειδη που θελουν ελαχιστη κυκλοφορια απο το φιλτρο, δουλευει μια χαρα η οξυγονωση ετσι.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Και στην β) που επέλεξα εγώ, την ελαφρά κίνηση νερού, με το εξ. φίλτρο που προσθεσα εγώ, η οποία όμως είτε οταν η στάθμη κατεβαίνει, είτε όταν για κάποιο λόγο, κάποιοι πίδακες ψηλά στο νερό μπορούν να δημιουργησουν μικρές μπουρμπουλήθρες, αραιές και μικρές. Ρωτάω 1 για τα ψάρια μου χρειάζεται? 1 shubunkin, περίπου 8 εκατοστά και ένα comet, περίπου 6 εκ. Τα μήκη, χωρίς ουρές. Να δημιουργώ λίγες μπουρμπουλήθρες ή οχι (το 2 ) και (μην πέσετε όλοι μαζί να με φάτε, τα ξανάπαμε αυτά, είναι προσωρινό το ενυδρείο) Το σύστημα υπάρχει, σε ένα ενυ. 55λτ (δαγκώθηκα). Να κάνω μπουρμπουλήθρες ή οχι? Το σύστημα, δούλευε 2 χρόνια, χωρίς μπουρμπουληθρομηχανή και χωρίς προβλήματα. υγ. Κλεόβουλε αυτά τα difusor εγώ δεν τα ξέρω καλά. Και συνφορουμίστα, με συγχωρείς, που πετάχτηκα λίγο με μεγάλο κείμενο στο θέμα σου.. Τέλος, πιστευω ότι θα καταφέρουμε να συνενοηθούμε. |
|
||||
|
||||
![]()
Εγω θα το προτιμουσα στην ιδια ευθεια, γιατι ετσι υπαρχει καλυτερη κυκλοφορια, μιας και το νερο "φευγει" προς καποια κατευθυνση και δεν πεφτει σταθερα σε ενα σημειο καθετα. Ομως, θα σου προτεινα να αφησεις τα φυλλαδια του κατασκευαστη και να δεις λιγο παραπερα.
To καλυτερο που εχεις να κανεις για εμενα σε καθε εξωτερικο φιλτρο ειναι να παρεις ενα spray bar ή να φτιαξεις ενα, του οποιου η βασικη εξοδος (οι πολλες παραλληλες τρυπες) να ειναι στο υψος της επιφανειας του νερου. Αλλα περα απο αυτο, να κανεις μερικες τρυπες ακομα σε διαφορα σημεια προς τα κατω και προς διαφορες κατευθυνσεις, για καλυτερη κυκλοφορια.
|
|||
|
|||
![]()
ευχαριστώ για την ιδέα με το spray bar. Αν θες κάποια στιγμή εξήγησε μου αυτό το "παραπέρα"
|
|
||||
|
||||
![]()
Με το "παραπερα", εννοουσα το spray bar στην παρουσα φαση. Αλλα υπαρχουν πολλα "παραπερα" σε ολους τους τομεις για ενα καλυτερο ενυδρειο, αν καποιος ψαχτει με αρκετο διαβασμα και αναζητηση, παιρνοντας ιδεες. Και αυτο ισχυει για ολους μας.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αεραντλια | angello | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 15-12-11 15:40 |
αεραντλια | akis&nikol | ¶λλα λαβυρινθόψαρα | 2 | 19-06-11 17:18 |
???Αεραντλια??? | rocker70 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 01-03-10 10:58 |
αεραντλια | m3expert | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 1 | 09-06-09 15:58 |