|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
λάμπα κ φίλτρο ήταν πακέτο με το ενυδρείο κ αποδείχθηκαν πολύ κατώτερα των λίτρων κ τα δύο.
το φίλτρο δέχεται κ προέκταση αλλά μάλλον θα προσπαθήσω να το αλλάξω με καλύτερο. η λάμπα είναι 4Watt αλλά είναι led το οποίο νομίζω ότι αντιστοιχεί σε 8Watt φθορισμού. απ'ότι διάβασα μπορώ μέχρι κ να τριπλασιάσω την απόδοση της με ανακλαστήρες αλλά υπάρχει πάντα κ η δυνατότητα τοποθέτησης δεύτερης. να χρησιμοποιήσω ένα οποιοδήποτε υπόστρωμα ή αξίζει να ασχοληθώ με το flourite ? για DIY λίπασμα δεν έχω ψαχτεί ακόμη. ωραίο το έχεις κάνει κ πολύ όμορφα τα ψαράκια σου "Ένα ξεκούραστο ενυδρείο, αμελητέα άλγη στο τζάμι ,λίγες παρεμβάσεις." Αυτό ακριβώς ψάχνω μιας κ με δύο μωρά στο σπίτι δύσκολα θα προλάβω κάτι παραπάνω |
|
||||
|
||||
![]()
Εαν εχεις την οικονομικη δυανοτητα θα ελεγα να επενδυσεις σε flourite. Υπαρχουν και αλλα υπόστρωματα αλλα δεν εχω δοκιμασει.
Το φως ειναι οντως λιγο ενα αντιστοιχει σε τοσα watt μπορεις να πας σε diy λυση εαν πιανουν τα χερια σου. Θα ελεγα οτι θα ηταν αρκετη μια λαμπα στα 15 watt T8.
|
||||
|
||||
![]() ![]() Για φυτά, ξέχνα το τοπικό ενυδρειακό κατάστημα - ούτε το ξέρω ούτε θέλω να το μάθω Μπες στις αγγελίες ή βάλε εσύ μια αγγελία Υπάρχουν χομπίστες οι οποίοι και εμπιστοσύνης είναι και ποιοτικά φυτά έχουν και το σημαντικότερο είναι πως τα πουλάνε στο 1/3 της τιμής των πετ σοπ |
|
|||
|
|||
![]()
με το φίλτρο κ τα φυτά τι γίνεται ??? σε πόση απόσταση μπορώ να έχω φυτά κ να δουλεύει κ το φίλτρο σωστά ? θέλω να βάλω μερικά ψηλά μπροστά του για να το κρύψω κ λίγο αλλά δεν ξέρω αν θα δημιουργηθούν προβλήματα
|
|
||||
|
||||
![]()
Ανάλογα με την ένταση του φίλτρου αλλά και με το είδος των φυτών, πχ μια ανουμπια έχει τόσο σκληρά φύλλα και κλαδιά που και να τη βάλεις μπροστά από το πιο δυνατό φίλτρο δεν θα καταλάβει τίποτα, αντίθετα αν βάλεις stragrass ή θα κολλήσει στις γρίλιες του φίλτρου ή θα το πάει βόλτα στο ενυδρείο. Πολύ κοντά στις γρίλιες αποφεύγουμε να βάζουμε φυτά, να υπάρχει ένα μικρό κενό. Αν το φίλτρο όμως είναι εξωτερικό και υπάρχει μπαστούνι, τότε με το ποτηράκι που έχει μπροστά γλυτώνουμε κατά κάποιο τρόπο τυχόν μπούκωμα του φίλτρου από φυτά ή από πεσμένα φύλλα
|
|||
|
|||
![]()
σκεφτόμουν ένα από αυτά : Hygrophila polysperma, Vallisneria americana var. natans, Hygrophila corymbosa "siamensis", Limnophila sessiliflora (πρώτη φορά χρησιμοποιώ τις ονομασίες κ ελπίζω να τα γράφω σωστά)
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μια χαρά εύκολα φυτά είναι όλα αυτά
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αλλαγή στο φυτεμένο μου 60lt | giannisaek | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 23 | 12-12-10 12:51 |
Παρουσίαση jewel 60lt κοινωνικό φυτεμένο | dizio | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 35 | 10-03-09 19:08 |
ΞΑΝΑΠαρουσίαση jewel 60lt κοινωνικό φυτεμένο | dizio | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 20 | 03-07-08 14:21 |
Ανθεκτικά γατόψαρα | bessy | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 4 | 17-01-08 13:44 |
Ανθεκτικά ψάρια | Λιβέρης Σταύρος | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 05-12-07 10:40 |