|
|
|||
|
|||
![]()
το κατάστημα εδώ στη Λάρισα μου είπε ότι μπορεί να φέρει το 90% των ψαριών αλλά δεν βιάζομαι καθόλου. μπορώ να περιμένω όσο χρειαστεί για τα κατάλληλα ψαράκια.
την περίπτωση των σαλιγκαριών δεν την είχα σκεφτεί κ από αυτά που διαβάζω θα μου άρεσαν 2 Clea Helena με ένα κοπαδάκι 10-12 ψαριών. τα περισσότερα σμηνόψαρα που βρήκα προτιμούν σκουρόχρωμο βυθό. θα βολευτούν τα συγκεκριμένα σαλιγκάρια σε κάτι τέτοιο ? ταιριάζουν επίσης κ αρκετά 'Danio' που μου αρέσουν αλλά δεν ξέρω αν υπάρχουν ιδιαιτερότητες στο συγκεκριμένο είδος. με τα Kulhi Loach (Pangio Semicincta) http://www.seriouslyfish.com/species/pangio-semicincta/ έχει ασχοληθεί κανείς ? |
|
||||
|
||||
![]()
Τα khuli ειναι για πολυ οξινο νερο, ξεχασε τα.
Helena θα βαλεις παραπανω , δεν γεννανε συνεχεια , αυξανονται αργα και σταθερα. Δεν εχουν προβλημα με το χρωμα του βυθου , θελουν ομως αμμο η ψιλο ψιλο χαλικακι. |
|
||||
|
||||
![]()
Καλύτερα απ τα pseudomugil furkatus είναι τα Pseudomugil gertrudae http://www.seriouslyfish.com/species...gil-gertrudae/ ή τα
paskai καθότι πιο μικρόσωμα για τις διαστάσεις που έχεις. Πάντως για δέκα είσαι στο μέγιστο του ενυδρείου και σχεδόν σίγουρα με άλλο φίλτρο. |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι ,το φιλτρο θελει αλλαγη..
Παντως δεν θυμαμαι ακριβως τι σκληροτητες εχει η Λαρισα, αλλα θυμαμαι ηταν αρκετα σκληρο.. Και προσωπικα gertrudae δεν θα εβαζα σε ph πανω απο 7.5 Θα πρεπει να παρεις υγρα τεστ πριν καταλληξεις , να ξερεις που βρισκεσαι.. |
|
|||
|
|||
![]()
μετρήσεις δεν έχω κάνει αλλά όσους ρώτησα (επαγγελματίες κ ιδιώτες) μου είπαν ότι η Λάρισα έχει σταθερά 7.0-7.2 Ph. λόγω αυτού απέρριψα τα ψαράκια με ανώτατο όριο το 7.5.
φίλε Cohiba εννοώ ότι θέλω ψαράκια που να περνάνε καλά στις τιμές του φυσιολογικού νερού βρύσης. φυσιολογικό Ph κ μέτρια σκληρότητα. τα 300lt/h είναι λίγα για ένα ενυδρείο με λιγότερα από 60lt καθαρό ??? νόμιζα ότι το ελάχιστο είναι τρεις φορές περισσότερο από τα λίτρα. το συγκεκριμένο φίλτρο έχει δυνατότητα προσθήκης προέκτασης αλλά δε νομίζω ότι αυτό επηρεάζει τον ρυθμό. μικρή η λάμπα, μικρό το φίλτρο ... με βλέπω να καταλήγω με έναν μονομάχο κ πολύ είναι ![]() υπάρχει κάποιο site να δω ενδεικτικές τιμές από τα ψαράκια ? μόνο τα Cherry Barb βρίσκω |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Temperature: 21 – 28 °C pH: 4.5 – 7.5 Hardness:90 – 215 ppm Στο seriously fish, στην ενότητα water conditions, βλέπεις τις τιμες του νερου Πιο πάνω σου αναφέρω τις τιμές για τα Pseudomugil gertrudae ------------------------- Παράθεση:
![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ChocolatePuma : 28-02-16 στις 20:19 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() αυτές τις τιμές τις ελέγχω εδώ κ μέρες από διάφορες σελίδες. τις τιμές σε ευρώ δεν μπορώ να βρω ![]() ![]() στις τελευταίες μετρήσεις της ΔΕΥΑΛ (δεν ξέρω την εγκυρότητα τους) δίνει Ph 7.3 για την περιοχή μου |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ενυδρείο 60lt | billaras | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 99 | 26-01-15 23:28 |
60lt ενυδρείο, αλλαγή | DaltonGR | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 08-02-13 13:44 |
Αρχάριος.. Ενυδρείο 60lt | sv2gfx | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 9 | 30-10-09 14:02 |