|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
δεν ισχυει κατι τετοιο Jim Adams..απλα οι οποιες αλλαγες οφειλουν να γινουν με πολυ αργους ρυθμους.αν ηταν ετσι θα ειχαμε οτι ψαρι θελαμε και δεν θα τρεχαμε για αντιστρωφη οσμωση και διαφορες επεξεργασιες νερου.
|
|
|||
|
|||
![]()
και ομως ισως να μην παιζει τοσο μεγαλο ρολο οσο πιστευουμε
|
|
||||
|
||||
![]()
κοιτα γενικα δεν χρειαζονται υπερβολες.τα περισσοτερα ψαρια θα ζησουν κοντα στο ουδετερο πεχα.αυτο ομως δε σημαίνει οτι θα παθουν ζημια αν τους δωσουμε τις σωστες συνθηκες.το dna δεν αλλαζει ετσι ευκολα.μεγαλη κουβεντα.το πιο πολυ που με νοιαζει στα πετ σοπ δεν ειναι αν τα κρατανε σε νερο βρυσης αλλα που εχουν 45 ψαρια σε 60 λιτρα ενυδρεια..
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
τουλαχιστον παραμενουν για λιγο χρονικο διαστημα σε μικρα ενυδρεια..και τα καλα μαγαζια εχουν τελεια σχεδον νερα εκτος απο γνωστη αλυσιδα κατοικιδιων που πραγματικα το ενυδρειακο τους τμημα ειναι αθλιο... |
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
tsala τι να πω μπραβο φοβερο αρθρο!!
Πολυ καλο το θεμα παρεπιμπτοντως!
|
||||
|
||||
![]()
Εγω καθε φορα που παω σε καποιο πετσοπ ειναι σαν να βλεπω φαντασματα και οχι ψαρια! Το 90% των ψαριων θα πεθανουν με βασανιστικο τροπο ... Μη βλεπετε μονο τις "βιτρινες" των καταστηματων ... αν πατε κατω στα ενυδρεια τους εχουν πολυ μεγαλο αριθμο ψαριων σε "θεραπεια"¨με τρομερες απωλειες!
Επισης οι περισσοτερες εισαγωγες (οχι αγριων ψαριων) γινονται απο Ασιατικες "φαρμες" οπου ειναι πολυ πιο φτηνα και συμφέρει η εισαγωγη τους ... αν τυχει να εισαστε σε παραλαβη καποιας τετοιας εισαγωγης θα σας πιασουν τα κλάματα. Οι απωλειες ειναι ηδη μεγαλες και ενας ακομα πιο μεγαλος αριθμος ψαριων θα πεθανει στα ιδια τα καταστηματα (συνηθως βλεπω νεκρα ψαρια να κανιβαλιζονται απο τα αλλα μεσα ... Δεν τηρουνται ουτε καραντινες ουτε καν τα βασικα! Ελαχιστα ειναι τα καταστηματα που προσπαθουν να κανουν κατι καλυτερο! Το περιεργο ειναι οτι οσα ψαρια ερχονται απο Ασια εχουν γεννηθει και μεγαλωσει σε πολυ χαμηλης γενικης σκληροτητας νερο (και ph) ... Οταν ερθουν Ελλαδα "βαφτιζονται" με το νερο της "βρυσης" της Ελλαδας - σαν να μην εχουν φαει τοσα πολλαπλα σοκ - Γνωμη μου ψαρια απο πετσοπ ειναι τρομερα ταλαιπωρημενα και σοκαρισμενα ... απο αλλαγη συστασεως νερου αλλα και απο επανειλημμένες "θεραπειες" ... Παράθεση:
Αυτη ειναι η θλιβερη Ελληνικη πραγματικοτητα .... Εν καιρω θα τη δειτε αν ακομα δεν την εχετε δει στη πραξη!
Gab at Facebook: https://www.facebook.com/GreekAquaristsBoards/ https://www.facebook.com/groups/GreekAquaristsBoards/ Knowledge is having the right answer Intelligence is asking the right question Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Γιώργος Κ : 28-02-16 στις 02:06 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ειμαι απο κινητο και δεν το βρηκα, γι αυτο εβαλα το λινκ. Παντως η κουβεντα ειχε πολυ ενδιαφερον.. Αν την βρω θα την βαλω. |
|
||||
|
||||
![]()
¶ντε να πώ την γνώμη μου , έχω φίλη που έχει μαγαζί πετ σοπ , το λοιπόν το κάθε ενυδρείο έχει τις δικές του παραμέτρους (με μετρήσεις) όλα κανονικά και ρουτίνες και τα πάντα όλα και τα ψάρια δεν είναι σαν πάστα και τα ενυδρεία είναι τεράστια .
Αλλά υπάρχει και το άλλο άκρο δυστυχώς ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Black Moly από πετσοπ | Sandrea | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 05-03-12 23:59 |
Betta με Guppy στο πετσοπ? | Sandrea | Γλυκό νερό - Γενικά | 25 | 15-12-11 22:11 |
ψαχνω πετσοπ/μαγαζι για λαμπες | Petran22 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 31-07-08 09:49 |