|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σε γενικές γραμμές το νερό της βρύσης στην Πάτρα (Αγία Σοφία γιατί όσοι ξέρουν από Πάτρα γνωρίζουν για το περίφημο δίκτυό της) είναι γύρω από τις παρακάτω τιμές: - 8 ph - 12-16 GH - 6/7 ΚΗ - 0 ΝΟ2 - διάφορες μικρές τιμές ΝΟ3 Στο 54άρι ξεκίνησα με απλό χαλίκι και πριν από ένα μήνα πρόσθεσα flourite (2 εκατοστά πάχος) για να ενισχύσω τη δράση στις ρίζες. Ο φωτισμός (ο μανίσιος της Juwel) λειτουργεί 12 ώρες με χρονοδιακόπτη και δεν έχω προσθέσει ποτέ λίπασμα. Σήμερα έκανα μετρήσεις (πριν από λίγο τέλειωσα) και τα αποτελέσματα είναι: - 7.2 ph - 14 GH - 6 ΚΗ - 0 ΝΟ2 - 30 ΝΟ3 (αν και έχω αμφιβολία με τις σταγόνες γιατί ήτανε στα τελειώματα και λόγω πίεσης μάλλον έπεσαν παραπάνω - με τα sticks το βλέπω στις αποχρώσεις 10-25) Χαρακτηριστικό είναι ότι τα δύο φυτά που πρόσθεσα πριν από 8 ημέρες Limnophila sessiliflora και Ceratopteris thalictroides αναπτύσσονται τάχιστα (περίπου 1 εκατοστό την ημέρα η Limnophila) ενώ το Crinum thaianum που έχει μπει πριν από 1 μήνα ακριβώς έχει διπλασιαστεί (επειδή έχει μικρό ύψος το 54άρι έχουν διασχύσει όλο το μήκος του ενυδρείου και το μεγαλύτερο από αυτά αρχίζει την επιστροφή). Επειδή όμως όπως λες και εσύ καλό είναι να κρατάμε μικρό καλάθι σε αυτά που διαβάζουμε και ακούμε θα πρέπει να το δούμε σε βάθος χρόνου πως θα πάει το πράγμα.
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αλγη για πουλημα!!!! | Pritanis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 18-02-05 11:42 |
Phosphates (PO4)- Αλγη | Emmanuela | Γλυκό νερό - Γενικά | 6 | 24-03-03 22:37 |
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΦΥΤΑ ΜΟΥ | newfish | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 27-12-02 17:34 |
Algae eaters | newfish | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 24-12-02 21:59 |
Algae, algae prevention, algae eaters, | Tolis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 15-12-02 05:36 |