|
Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
θεωρω οτι δεν χρειαζεται καμια ριζα στο ενυδρειο σου.επισης κανεις δεν γνωριζει με τι ειχε ερθει σε επαφη οσο ηταν στο πετσοπ.σαν ξυλο εχει την ιδιοτητα να απορροφάει ουσιες σαν σφουγγαρι.υπαρχει λοιπον μεγαλη πιθανοτητα να σου απελευθερωσε στο νερο κατι τοξικο που εστειλε τα ψαρακια αδιαβαστα
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα και πάλι. Μην έχοντας εμπιστοσύνη στα τεστ της Sera,βρήκα από φίλο συνχομπίστα το τεστ αμμωνίας της API. Μετρήσεις μετά από 12 μέρες από την τελευταία αλλαγή νερού:
ΝΗ3/ΝΗ4 (τεστ API): 0,5 ppm NO2(Sera): 0 NO3(Sera): ~10 Αύριο έχω προγραμματισμένη αλλαγή ~50%. Τις τελευταίες μέρες όμως έχω παρατηρήσει ότι μαυρίζει η άμμος. Ψάχνοντας βρήκα αντίστοιχες περιπτώσεις που μίλαγαν για κυανοβακτήριο. Σας παραθέτω και φωτογραφία για να μου πείτε τι γνώμη σας κι αν όντως επιβεβαιώνετε, τρόπους αντιμετώπισης. Υπάρχει περίπτωση δηλητηρίασης των ψαριών και να προέρχονται οι απώλειες από αυτό? Υπάρχει περίπτωση να υπάρχει στο νερό καιρό και απλά τις τελευταίες μέρες να υπάρχει έξαρση? |
|
||||
|
||||
![]()
το κυανοβακτηριο ειναι στην αρχη του μαλλον.εμενα οταν πηγε να βγει εκανα πληρη συσκωτιση για 4 μερες και εφυγε.δεν ξερω αν απλα ετυχε.μετα απο αυτο δεν ξαναβγηκε.
παντως για τους θανατους που λες δεν ειναι το κυανο αλλα η αμμωνια που εχεις..για καποιο λογο δεν εχει στρωσει και πρεπει να το παρακολουθησεις.εχει κανενα ψαρι τωρα μεσα? |
|
|||
|
|||
![]()
Έχω ένα μικρό labidochromis. Το στρώσιμο έγινε με μπόλι από τον Τάκη(ελαφρόπετρα).. Υπάρχει περίπτωση με τις αγωγές που ακολουθήσαμε(epsom salt, flagyl) να "ξεστρώθηκε" και να χάλασε η βιολογία; Όπως και να χει, έχω αποφασίσει να κάνω απολύμανση και να το ξεκινήσω από την αρχή, απλά δεν έχω βρει ακόμα μπόλι..
|
|
||||
|
||||
![]()
ετυχες στην περιπτωση.δε σημαινει οτι επειδη εχουμε βαλει μπολι το ενυδρειο μπορει να σηκωσει τα παντα βιολογικα.παντα υπαρχει η πιθανοτητα να καταρευσει το συστημα ειτε απο υπερβολικο ταισμα ειτε απο καποια θεραπεια ειτε γιατι ηταν ανωριμο ακομα.για να ειμαστε σιγουροι για τη σταθεροτητα της βιολογιας θα πρεπει το ενυδρειο να τρεχει υγειες για 2-3 χρονια και να ειμαστε τυπικοι στις κινησεις μας απεναντι του.εγω προσωπικά δεν εχω τεστ αμμωνιας πλεον παρα μονο νιτρικων.και αυτα τα χρησιμοποιώ σπανια.
επειδη σου παρουσιαζει και κυανοβακτηριο,σιγουρα η απολυμανση και το στησιμο απο την αρχη θα σε βοηθησει πολυ.δεν χρειαζεσαι βιασυνη.κανε το στησιμο σου,το στρωσιμο,μετρησεις και μετα οταν βαλεις τα πρωτα ψαρια θα παρακολουθεις αμμωνια και νιτρωδη μην κανουν καμια ξαφνικη παρουσια. βημα βημα θα ενημερωνεις εδω και θα συζηταμε για το πως πρεπει να κινηθεις. ευχομαι να ηταν η πρωτη και τελευταια φορα που ταλαιπωρήθηκες!! |
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα,
Ξεκινάω σήμερα σιγά σιγά τη διαδικασία της απολύμανσης. Το πρώτο στάδιο είναι η απολύμανση των πετρών. Διάβασα ότι μπορώ να τους βάλω μέσα σε νερό και να ρίξω λίγο χλωρίνη και μετά πολύ καλό ξέβγαλμα. Τι αναλογία νερού/χλωρίνης προτείνετε να έχω και πόσο να τις αφήσω για μούλιασμα; Υ.Γ Ενημερώνω ότι θα ζητάω τη γνώμη σας σε κάθε βήμα γιατί έχω ταλαιπωρηθεί αρκετά και θα ήθελα επιτέλους να χαρώ με το νέο ξεκίνημα ![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Malawi 330 λίτρα my way | Κλεόβουλος | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 169 | 15-11-20 22:13 |
Malawi 240 λίτρα | sofianos7 | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 17 | 22-12-14 23:34 |
700 λίτρα malawi | giorgio | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 43 | 25-04-13 13:57 |
Malawi 500 λίτρα | ntritzt | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 32 | 21-12-12 16:33 |
400 λίτρα Malawi! | \/ag | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 19 | 23-11-12 01:43 |