|
|
|||
|
|||
![]()
Σε ευχαριστώ για την απάντηση " Sarpijk". Παρουσίαση έχω κάνει (όχι σε αυτο το Topic, αλλά στα βιοτοπικά Malawi).
Το ενυδρείο μου είναι 300 λίτρα. μετρήσεις κάνω τακτικά (με υγρα τεστ API) και δεν έχω διαπιστώσει κάποιο πρόβλημα στις τιμές. Αλλαγές νερού κάνω 40 με 50 % κάθε 7 ημέρες. Θερμοκρασία έχω στους 26 βαθμούς. φίλτρανση έχω 2 εξωτερικά φίλτρα ( ένα Fluval 406 1300 lt/h) και ένα (Astron AS-2212 1350 lt/h). Σαλιγκάρια δεν μπορώ να βάλω (εκτός απο τα zebra τα οποία δεν τα θέλω γιατί γεμίζουν με τα αυγά παντου) γιατί τα mbuna θα κάνουν πάρτι και δεν θα μείνει κανένα. |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ειχα δει το θεμα σου αλλα τωρα το ειδα! Για τα φυτα τα λιγα και ευκολα που εχεις δε χρειαζεσαι 4 λαμπες. Βαλε μονο τις δυο. Αλλιως φοβαμαι οτι θα εχεις αλγες.
|
|||
|
|||
![]()
Μα για αυτό το λόγο τις ανάβω εναλάξ. 4ώρες τις 2 μπροστά και 4 ώρες τις 2 πίσω. Τις έχω βάλει με χρονοδιακόπτη και μόλις είναι να σβήσουν οι μπροστά ανάβουν οι 2 πίσω.
Συνολικά έχω 8 ώρες με φωτισμό 2 χ 39 watt. Για τις ανούμπιες μπορώ να κάνω κάτι? Το πρόβλημα με το κρίνουμ ήταν αυτό που μου είπε και ο Κλεόβουλος ? |
|
||||
|
||||
![]()
Γιατι το εχεις ρυθμισει ετσι το φωτισμο?
Η καφε αλγη θα φυγει μονη της. Το ενυδρειο φαινεται απο τις φωτο οτι θα χρειαστει καιρο να ωριμασει. Μεχρι να βρει την ισοροπιια του θα χρειαστει καιρο. Crinum δεν ειχα ποτε ο Κλεοβουλος κατι παραπανω ξερει. Εξαλλου τα εχεις πολυ λιγο καιρο τα φυτα και μεχρι να προσαρμοστουν ισως να απωλεσουν καποια φυλλα.
|
||||
|
||||
![]()
Τις ροζ λάμπες εγώ θα τις άλλαζα με daylight
![]() Η καφέ "άλγη" θα φύγει μην ανησυχείς. Το κρίνουμ όπως είπα, ο βολβός όσο μπορείς έξω απ' το χώμα να τον βλέπει το φως. Αργής ανάπτυξης αυτό το φυτό και δεν πρέπει να κόβεις τα φύλλα στις άκρες γιατί σταματάνε να μεγαλώνουν. |
|
|||
|
|||
![]()
Κλεόβουλε καλημέρα και σε ευχαριστώ. Σήμερα που θα κάνω την αλλαγή νερού θα φτιάξω και το κρίνουμ.
Για τις λάμπες θα το έχω υπόψην μου και σε πρώτη ευκαιρεία θα τις αλλάξω. ¶σε να μη με πάρει χαμπάρι ο χωροφύλακας. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Κλεοβουλε γιατι θα αλλαζες τις grolux?
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πρόβλημα άλγης | pcknights | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 12 | 30-01-13 19:11 |
Πρόβλημα άλγης παντού.. | omegka | Malawi | 39 | 18-01-10 20:04 |
τεράστιο πρόβλημα άλγης | Hary | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 14 | 07-10-08 22:41 |
Πρόβλημα άλγης | MiziGr | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 14 | 18-01-07 15:57 |
Πρόβλημα άλγης στο στρωσιμο | ΒΑΣΙΛΗΣ | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 9 | 06-12-05 10:24 |