|
Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής Παρουσιάσεις ενυδρείων Ν. Αμερικής, συζητήσεις για διακόσμηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια
![]() Cohiba, θα χαρώ να τα πούμε από κοντά! ![]() Προσωπικά προτιμώ τα χτιστά για πολύ μεγάλα μεγέθη(πολύ μεγαλύτερα από το δικό μου)
|
||||
|
||||
![]()
Κώστα δεν είναι απαραίτητο στο ξύλινο να βάλεις χημικά για υγρομόνωση,
εγώ δεν έβαλα, ίσως να θεωρηθεί υβριδικό το δικό μου γιατί είναι συνδυασμός ξύλο, πλεξιγκλάς και γυαλί
|
||||
|
||||
![]()
Ναι, το έχω δει και αυτό, ξύλινος σκελετός για χρήση πιο λεπτού γυαλιού/plexi. Για μεσσαίου μεγέθους ενυδρεία είναι καλή λύση και γίνονται πολύ όμορφα και ανθεκτικά στο χρόνο. Σε μεγαλύτερα όμως έχω ακούσει από πολλούς προβλήματα όταν η εσωτερική επένδυση είναι από λεπτό γυαλί. Κάποια στιγμή τους ξεκινάει ράγισμα. Η καμπυλότητα του ξύλου είναι μεγαλύτερη από του γυαλιού και ακόμα και με πολλές κόντρες, αν πάρει κάπου νερό και μαλακώσει το ξύλο ή φουσκώσει ανώμαλα, το ράγισμα δύσκολα αποφεύγεται.
|
||||
|
||||
![]()
Οχι γυαλί Κώστα, δεν θα αντέξει , θα ραγίσει με το παραμικρό, πλεξιγκλας, εχει μεγάλη ελαστικότητα αλλά και αντοχή στην έλξη
|
||||
|
||||
![]()
Το plexi, καλά φτιαγμένο, πρέπει να αντέξει, με γυαλί όπως λες έχω δει πολλά ραγίσματα σε ξύλινα(όχι μπροστά, μπροστά τα ενισχύουν με κόντρες και βάζουν χοντρό γυαλί, οπότε σπάνια έχει θέμα το μπροστινό).
Έχεις δει πως γίνεται το plexi από τους μεγάλους pleco; ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Τρώνε οι pleco το πλεξιγκλάς ;
|
||||
|
||||
![]()
¶σπρο το κάνουν από τις γρατσουνιές με τα δόντια
![]() Το αποτέλεσμα του ξυσίματος που κάνουν φαίνεται σε όλον τον πλαστικό εξοπλισμό του ενυδρείου, στις σιλικόνες που εξέχουν και στα σφουγγάρια. Όλα τα ξύνουν οι ξυλοφάγοι
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
διευθύνσεις και τηλ. κατασκευαστών? βοήθεια στο στήσιμο! | mios | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 29 | 23-03-07 20:41 |
Kostas G.(River tank βιότοπος Rio Orinoco) | Kostas G. | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής | 4 | 11-02-07 14:51 |
Νέο στήσιμο ενυδρείου | CASPER | Γλυκό νερό - Γενικά | 32 | 23-03-06 17:19 |
DIY All Glass Tank 875 Λίτρα - Sump Tank | silveraro | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 5 | 13-07-05 10:39 |
Στήσιμο Νεου Ενδρείου | Filippos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 20-03-04 01:31 |