Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 25-02-16, 17:00
Το avatar του χρήστη Dimis
Dimis Ο χρήστης Dimis δεν είναι συνδεδεμένος
Διαχειριστής
 
Εγγραφή: 20-05-2008
Περιοχή: Μεγαρα Αττικης & Χαλανδρι
Μηνύματα: 3.890
Προεπιλογή

Δεν χρειάζεται επί της παρούσης.
__________________
"Όταν μια γυναίκα κοιμάται μονή,είναι ντροπή για όλους τους άνδρες του χωριού..." Ν.Καζαντζακης
Απάντηση με παράθεση
  #2  
Παλιά 29-02-16, 17:42
Το avatar του χρήστη Aquatix
Aquatix Ο χρήστης Aquatix δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 18-11-2015
Περιοχή: -
Μηνύματα: 133
Προεπιλογή Update 29/2/2016

Τα νιτρώδη έχουν πιάσει ταβάνι εδώ και 2 ημέρες (3 με τη σημερινή) οπότε προσέχω τα επίπεδα της αμμωνίας, μην την πατήσω όπως την προηγούμενη φορά, να ολοκληρωθεί το στρώσιμο. Τα νιτρικά υπάρχουν γύρω στο 40 αλλά μάλλον κάτι τρώνε και τα φυτά .

Δυστυχώς στο hardscape δεν πρόλαβα να κάνω πολλά πράγματα εκτός από αλλαγές σε θέσεις φυτών. Κάποια ξύλα τώρα που το βλέπω ίσως να πρέπει να φύγουν και να βρω κάτι άλλο στη θέση τους. Να γίνει λίγο αξιοπρεπές να ανεβάσω καμιά φωτογραφία να μου πείτε τη γνώμη σας. Λίπασμα δε ρίχνω ακόμα όπως είπαμε.

Αγόρασα κάποια πράγματα για να με διευκολύνουν στις ρουτίνες. Από μαγαζί στην Πειραιώς λοιπόν, αγόρασα βαρέλι 60 λίτρων για να κάνω τις αλλαγές (16 ευρώ τα 60 λίτρα, 18 τα 75 χωρίς βρύση). Επίσης πήρα αλφαδολάστιχο Φ16 (5/8 95λεπτά το μέτρο για την αντλία που πήρα με 29 ευρώ (Eheim 1000). Επίσης έβαλα ένα παλαιό χρονοδιακόπτη που είχα και ρύθμισα τα φώτα να παίζουν από 15:00-23:00 κάθε μέρα. Είχα πάρει και μια απλή σκούπα βυθού με αρκετό μήκος και τη δοκίμασα. Θέλει να πάρω τον αέρα και τσακίζει λίγο το λάστιχο στην πάνω μεριά. Αν καταφέρω θα βάλω μια γωνία και θα το φτιάξω. Θα δω και για τον καθαρισμό των τζαμιών ώστε να βγουν όλες οι ρουτίνες και να μπω σε μια σειρά.

Έκανα μέτρηση Ph και βγήκε 7,4. Οπότε με το που στρώσει το ενυδρείο θα δω και σκληρότητες και ανάλογα αποφασίζω.

Υ.Γ.: Τιμές και μαγαζιά τα έβαλα μήπως κάποιος θέλει κάτι παρόμοιο. Αν έπρεπε να τα βάλω αλλού ή να μην τα βάλω μου λέτε και το αλλάζω!
Απάντηση με παράθεση
  #3  
Παλιά 18-03-16, 14:43
Το avatar του χρήστη Aquatix
Aquatix Ο χρήστης Aquatix δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 18-11-2015
Περιοχή: -
Μηνύματα: 133
Προεπιλογή Almost there!

Καθαρά Δευτέρα λοιπόν, με τον ταραμά στα χέρια λέω δεν κάνω ένα τεστ να δω που βρισκόμαστε; Τα υγρά τεστ API άναψαν το γαλάζιο φως στα νιτρώδη οπότε είμαστε έτοιμοι για ψαράκια. Κρατάω αμμωνία γύρω στο 2-3 να υπάρχει και έκανα και αλλαγή νερού να μειώσω τα νιτρικά που ήταν στο ταβάνι! Το PH μετρήθηκε γύρω στο 7,3-7,4. Θα αγοράσω σήμερα τεστάκια και για Kh και Gh οπότε θα κάνω ολοκληρωμένες μετρήσεις και στη βρύση και στο ενυδρείο. Τα νιτρώδη σήμερα πάντως είναι σταθερά μηδέν αν και η αμμωνία "καταναλώνεται" κανονικά.

Και κάπου εδώ επανέρχομαι στο αρχικό ερώτημα ζητώντας τη βοήθειά σας με τα ψαράκια. Η πρώτη σκέψη (πριν καν πάρω το ενυδρείο) ήταν τα cherry barbs παρέα με σαλίγκαρους και kuhli loach. Είχα σκεφτεί και ένα άλλο είδος αλλά διάβασα πολλά για ασθένειες και άλλαξα γνώμη (dwarf gourami αν θυμάμαι καλά). Αργότερα ίσως έβαζα μερικές γαρίδες amano (και ένα καρχαρία να κόβει βόλτες τόσο χώρο θα έχω!). Από την άλλη μου φαινόντουσαν πολλά όλα αυτά αλλά από την άλλη αν δεν το έχεις ξανακάνει που να ξέρεις με τόσα που ακούς. ( η πρόταση από γνωστό petshop ήταν 15 barbs, 10kuhli, 10 sterbai και βάλε και μερικά από αυτά τα μπλε(neon tetra))

Θα ήθελα ψαράκια λοιπόν με τελικό μέγεθος γύρω στα 5 εκατοστά να παίζουν στην πάνω ζώνη. Στο σύνολο να υπάρχει μια κάποια ποικιλία χωρίς όμως να το πήξω ή να παίζω οριακά με τις αντοχές των ζωντανών ή του ενυδρείου. Όμορφα/α έντονο/α χρώμα/τα. Τα σαλιγκαράκια έχουν φάση οπότε επιμένω να θέλω μερικά και από αυτά αλλά όχι πάρα πολλά (5-6) και ότι γεννάνε χάρισμα .

Αν κάποιος έχει καταλάβει στο περίπου τι θέλω και έχει χρόνο και όρεξη να μου προτείνει κάτι είμαι όλος αυτιά! Έχω κάποια ψαράκια εδώ χωρίς όμως να είναι δεσμευτικά. Όπως είπα αν μου δίνονται πολλές περισσότερες επιλογές (για αρχάριο πάντα με ότι σημαίνει αυτό) με χαμηλότερες τιμές ph μπορώ να πάω όσμωση.

Ευχαριστώωωωωωω
Απάντηση με παράθεση
  #4  
Παλιά 18-03-16, 16:38
Το avatar του χρήστη Τάκης
Τάκης Ο χρήστης Τάκης δεν είναι συνδεδεμένος
Bob ο Μάστορας
 
Εγγραφή: 28-12-2012
Περιοχή: ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Μηνύματα: 14.715
Προεπιλογή

Θύμισε μας διαστάσεις ενυδρείου
Το νερό θα είναι βρύσης ή θα το μαλακώνεις ;
__________________
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα
Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι
Τα ενυδρεία μου


Απάντηση με παράθεση
  #5  
Παλιά 18-03-16, 16:44
Το avatar του χρήστη Aquatix
Aquatix Ο χρήστης Aquatix δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 18-11-2015
Περιοχή: -
Μηνύματα: 133
Προεπιλογή

Είναι το Rio 125 με μήκος 80 πλάτος 35. Το νερό της βρύσης βγάζει 7,3-7,4 Ph και τόσο έχει και το ενυδρείο. Το απόγευμα θα κάνω και Gh Kh να δω και εκεί τι παίζει τόσο στη βρύση όσο και ενυδρείο. Η μεγαλύτερη δυσκολία μου είναι να καταλάβω το μέγιστο αριθμό ζωντανών ώστε να μην τον ξεπεράσω (αλλά ούτε να είμαι και οριακά). Θα προχωρήσω λίγο το φύτεμα το ΣΚ και θα ανεβάσω και φώτο. Κάθε πρόταση για τη σύνθεση δεκτή!
Απάντηση με παράθεση
  #6  
Παλιά 18-03-16, 17:10
Το avatar του χρήστη Τάκης
Τάκης Ο χρήστης Τάκης δεν είναι συνδεδεμένος
Bob ο Μάστορας
 
Εγγραφή: 28-12-2012
Περιοχή: ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Μηνύματα: 14.715
Προεπιλογή

Αν δεν μαλακώσεις το νερό ξεχνάς Νεον και Kulhi
__________________
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα
Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι
Τα ενυδρεία μου


Απάντηση με παράθεση
  #7  
Παλιά 18-03-16, 17:21
Το avatar του χρήστη Κωστας Malawi
Κωστας Malawi Ο χρήστης Κωστας Malawi δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 29-05-2013
Περιοχή: Αιγαλεω
Μηνύματα: 2.043
Προεπιλογή

ειδικα τα kulhi ζουν σε παρα πολυ μαλακο και οξινο νερο απο οτι εχω διαβασει.
Απάντηση με παράθεση
  #8  
Παλιά 18-03-16, 19:10
GN_AZ Ο χρήστης GN_AZ δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 25-02-2016
Περιοχή: Ξάνθη
Μηνύματα: 888
Προεπιλογή

ας ρωτήσω κ εδώ μιας κ μου φαίνεται ότι είμαστε στην ίδια θέση.

αν κατάλαβα καλά αυτά που γράφεις, έχεις αμμωνία κ νιτρικά αλλά όχι νιτρώδη.

κ εμένα κάπως έτσι είναι αλλά είναι φυσιολογικό αυτό ???

εύκολα, ζωηρά κ όμορφα ψαράκια είναι κ τα endler κ μπορείς άνετα να βάλεις 20 εκεί μέσα κ να σου περισσέψει κ χώρος
__________________
Γιώργος
το 60άρι #1
το 60άρι #2
το 40άρι
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Tags
αρχαριος, ξεκίνημα, επιλογή ενυδρείου, ψάρια


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;

No_parrots

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 13:42.


Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board
Page generated in 0,05611 seconds with 14 queries