|
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Για να έχεις νιτρικά, και μάλιστα τόσα πολλά δεν είναι άστρωτο, ίσως να μην ειναι καλά στρωμένο και αυτό ανάλογα με τη ποσότητα της αμμωνίας που υπάρχει.
Θυμισε μου, βάζεις τροφή ή αμμωνία ;
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
Αν ομως η τροφη που ριχνω παραγει παραπανω αμμωνια απο αυτη που μπορει να στηριξει το φιλτρο;; φανταζομαι δεν θα μηδενισει..... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kompsognathous : 25-02-16 στις 15:50 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Τοτε θα εχεις μονιμα αμμωνια και νιτρωδη
Ποιο φιλτρο εχεις και με τι υλικα?
|
||||
|
||||
![]()
Να ρωτήσω κάτι άλλο ;
Τι θα βάλεις στο 25λιτρο ;
|
||||
|
||||
![]()
Eheim pic up 45
Σφουγγαρι μπλε Υαλοβαμβακα Σιποραξ μινι και ματριξ. Στην φωτο πιο πανω φαινεται καθαρα ------------------------- Λεω να βαλω red cherry. Εχει ηδη αρκετους νεοσους ramshorn στο μεγεθος σουσαμιου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kompsognathous : 25-02-16 στις 15:56 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
OK ειναι μπολικη η τροφη.
Πιστευω ομως οτι μπορει να ανταπεξελθει το φιλτρο και για τοση τροφη. Συνεχισε να περασουμε τις 25 -27 μερες και βλεπουμε και τοτε τι γινεται.
|
||||
|
||||
![]()
Οκ ευχαριστω. Αναμενω
|
|
||||
|
||||
![]()
Ετσι και αλλιώς για να βάλεις γαρίδες θα χρειαστείς λίγο χρόνο να στρώσει και ο βυθός, άρα θα κάνεις λίγο υπομονή, βάλε φυτά και σαλιγκάρια να προετοιμάζουν τον βυθό.
Και αφού έχεις 50 νιτρικά κάνε μια αλλαγή 50% και πρόσθεσε τροφή
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Εχω φυτα μεσα και τα σαλιγξαρια εκκολαφθηκαν και μαλιστα μεγαλωνουν γρηγορα. Γαριδες λεω να βαλω γιατι φανταζομαι δεν μπορω να βαλω τιποτα αλλο. Οι γαριδες αποβαλουν αναλογως ενος μικρου ψαριου; νεον ας πουμε Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kompsognathous : 25-02-16 στις 16:13 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Κάνε τότε μια τεράστια αλλαγή, ακόμα και 90% , βάζεις τροφή , και παρακολουθείς τον ρυθμό αύξησης των νιτρικών, αν σε 4 ημέρες είναι πάλι 50, τότε θεωρώ πως το φίλτρο σου , σύμφωνα με τις δυνατότητες που έχει είναι στρωμένο, γιατί αν βάλεις γαρίδες και σε 4 ημέρες έχεις 50 νιτρικά αλλά και νιτρώδη, τότε και το φίλτρο είναι μικρό και δεν μπορεί παραπάνω, και μεγάλη ιχθυοφόρτιση θα έχεις και ταίζες και πολύ.
Και οι γαρίδες βγάζουν ρύπους, όχι βέβαια η κάθε γαρίδα όπως ένα ψάρι, λιγότερο, αλλά μη ξεχνάς πως μπορεί στο 25λιτρο να βρεθείς με 100 γαρίδες, που τότε θες δεν θες να έχεις τους ανάλογους ρύπους
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Με 25lt καθαρά τι;;; | kostas ate | Γλυκό νερό - Γενικά | 24 | 16-09-13 22:17 |
Nano Reef 25lt | haf_k | Nano Reef | 21 | 05-10-11 01:08 |
DIY έπιπλο για ενυδρείο 25lt... | jimz | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 0 | 22-11-09 18:04 |
Κατασκευή 25lt? | DimmyF | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 14 | 28-06-05 01:31 |