|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Καντο και έτσι, κάνε όμως ταυτόχρονα και τη δοκιμή στο 10λιτρο κουβά, και μη βάλεις 0,5 κιλό, βάλε παραπάνω, βάλε 1 κιλό και κάνε μετρήσεις κάθε μέρα, αν κατέβει πολύ το PH βγάζεις τη τύρφη και το αφήνεις να δουλεύει μόνο του
|
|||
|
|||
![]()
βασικα το γεμισα το βαρελι και εβαλα 230 γρ . πιο πολυ δεν παιρνει το φιλτρο σε βαρος ... δεν κουμπωνει μετα .
------------------------- επειδη ειναι κομματακια σκληρα η τυρφη δεν την εσπασα δεν ειναι σαν την κηπουρικη απο praktiker η ενυδρειακη . εαν δω οτι κατεβαινει το ph εστω και λιγο θα βαλω και αλλη ποσοτητα σε καποιες μερες θελω να πεσουν και οι σκληροτητες πολυ ! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Νικολέτα : 25-02-16 στις 15:18 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
με 230 γραμμαρια δεν 8α κάνεις και πολλά
κάνε κάτι τέτοιο τότε ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
2 μπουκαλια με τις αντλιες τους ειχα σε 140L βαρελι. Δεν θυμαμαι δοσολογια τυρφης... Νομιζω 20-25 κουταλιες της σουπας τυρφη συνολικα αλλα ειχα και νερο απο ΑΟ... Αλλη περιπτωση... |
|
|||
|
|||
![]()
Αυτο ειναι το βαρελι μου εχει το φιλτρο μεσα οπου εχω βαλει σε 2 καλτσες 230 γρ τυρφη ενυδρειακη και μια αεραντλια APS 300 . Το εχω μισοανοιχτο και μερικες φορες το φιλτρο επειδη δεν στεκεται στο τοιχομα του βαρελιου με τις βεντουζες πεφτει στον πυθμενα , πειραζει αυτο θα επηρεασει την διαδικασια ? Και υπαρχει αναταραξη στην επιφανεια απο την αεραντλια .
|
|
||||
|
||||
![]()
Βγαλε την αεραντλια.
Και αστο στον πυθμενα το φιλτρο. Δεν θελουμε αναταραξη. Και μη βαζεις το καπακι. Βαλε τουλι με ψιλο ματι και το τσερκι του καπακιου (αυτο που δεν εχεις βαλει) να το συγκρατει ------------------------- Η αεραντλια ανεβαζει το πεχα, Αεραντλια βαζουμε οταν θελουμε να επιταχυνουμε την εξατμιση του χλωριου ή για να μη μενει ακινητο το νερο για πανω απο 24 ωρες. Εσυ δεν τα χρειαζεσαι αυτα γιατι η επεξεργασια με τυρφη, διαρκει πανω απο 24 ωρες για να ολοκληρωθει και το χλωριο θα φυγει κι ετσι. Και εχεις ηδη κινηση στο νερο απο το φιλτρο. Ανοιχτο καπακι θελουμε για να εξατμιζεται το χλωριο. Τουλι για να μη μπαινουν σκονες εντομα κλπ
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 25-02-16 στις 16:52 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=delta66;925006]Βγαλε την αεραντλια.
Και αστο στον πυθμενα το φιλτρο. Και μη βαζεις το καπακι. Βαλε τουλι με ψιλο ματι και το τσερκι του καπακιου (αυτο που δεν εχεις βαλει) να το συγκρατει[/QUOTE θα υπαρχει αναταραξη και ροη ομως τωρα που βγηκε η αεραντλια ? Εβαλα τουλι αλλα το στιριξα με 4 οδοντογλυφιδες στις ακρες του , δεν ηξερα πως αλλιως να το κλεισω . Το φιλτρο ειναι πλαγιαστο στον πατω βαθια στο βαρελι το αφηνω ετσι ? |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν χρειάζονται οι βεντούζες, βάλτο στο πάτο, μπροστά στην έξοδο της αντλίας αν μπορείς βάλε και ένα μπουκάλι αναψυκτικού όπως σου έδειξα πριν και βάλε και άλλη τύρφη. Όταν βάλεις το φιλτράκι στο πάτο , αν μπορείς βάλε τη ροή προς τα πάνω, θα είναι ακόμα καλύτερα, και εγώ τα δικά μου στο πάτο τα έχω, αλλά και στο πλάι να είναι πάλι δεν έχεις πρόβλημα γιατί σε συνδυασμό με την αεραντλία το νερό γυρίζει, άρα μη το φοβάσαι
|
||||
|
||||
![]()
220 λιτρα βαρελι.
Βαλε κι αλλη τυρφη. Εχετε σκληρο νερο επανω. Ριξε την ΚΗ στο 3 για να δεις αποτελεσματα
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τυρφη | ΔημήτρηςΤ | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 23-02-16 06:34 |
τυρφη | στελιος προεδρου | Bettas | 34 | 06-09-14 01:37 |
sos τυρφη | stef_alex | Γλυκό νερό - Γενικά | 10 | 27-04-13 14:29 |
Τυρφη | petros | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 06-12-12 20:59 |
Τυρφη | ANEMOS | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 16-03-09 20:15 |