|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Παιζει ρολο και η ροη του φιλτρου.
Συνηθως μετα απο 24-48 ωρες βλεπεις αποτελεσμα με καλη ροη.
|
||||
|
||||
![]()
Αυτο το μαυρο σφουγγαρι που αναφερεται οτι υπαρχει στο φιλτρακι που ειναι και η τυρφη ειναι ενεργος ανθρακας...σωστα;
Αν θυμαμαι καλα, γιατι παει καιρος που το ειχα ψαξει με τυρφες κλπ, ο ανθρακας αναστελλει καπως τις ιδιοτητες της τυρφης... Μηπως φταιει αυτο; |
|
||||
|
||||
![]()
Ο άνθρακας αναστέλλει κατά κάποιο τρόπο τη δράση της τύρφης, πιο πολύ αφαιρεί τη κιτρινίλα.
Καλό είναι να μην υπάρχει άνθρακας μαζί με τη τύρφη, αν υπάρχει όμως βάζουμε πιο πολύ τύρφη. Από την άλλη , δεν είναι όλα τα μαύρα σφουγγάρια άνθρακας , υπάρχουν και απλά μαύρα σφουγγάρια. Προσωπικά έχω 2 φιλτράκια στο βαρέλι προετοιμασίας, στο ένα έχω τύρφη και ζεόλιθο και στο άλλο άνθρακα για να αφαιρώ τη κιτρινίλα αλλά να κάνω και αποχλωρίωση
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Βγαλ'το δεν σε βοηθαει σε τιποτα. Βαλε λιγο υαλοβαμβακα στη θεση του μην περασει τιποτα απ'την τυρφη μεσα στο φιλτρο. Δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε τετοια τυρφη (κηπουρικης) σε ενυδρειο αλλα εχω διαβασει οτι αλλοι που την χρησιμοποιουν εχουν αποτελεσμα. Το φιλτρακι με ροη 1480 λ/ω μια χαρα ειναι. Κανονικα θα'πρεπε να εχει μαλακωσει το νερο... |
|
|||
|
|||
![]()
Οι σκληρότητες παντως επεσαν νομιζω , βρυση μετραω kh = 10 , gh = 11 .
Κουβα με τυρφη kh = 6.5 , gh = 7 αλλα το ph πολυ ψηλα παραμενει ... |
|
|||
|
|||
![]()
Παιδια λεω να γεμισω το 220λιτρο βαρελι νερο και να γεμισω αυτο το φιλτρο με 0,5kg τυρφη μονο και να το αφησω να το ξεχασω 5-6 μερες να κανω μετα μετρησεις σε ph , kh και gh , γιατι δεν θα εχω νερο για το ενυδρειο εαν δεν προλαβει να μαλακωσει σε 5-6 μερες που θελω να το γεμισω ...
|
|
||||
|
||||
![]()
Καντο και έτσι, κάνε όμως ταυτόχρονα και τη δοκιμή στο 10λιτρο κουβά, και μη βάλεις 0,5 κιλό, βάλε παραπάνω, βάλε 1 κιλό και κάνε μετρήσεις κάθε μέρα, αν κατέβει πολύ το PH βγάζεις τη τύρφη και το αφήνεις να δουλεύει μόνο του
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Κι εγω παντα αντιμετωπιζα δυσκολια στο να ριξω το ph...αλλα σε ενυδρειο. Σε βαρελι προετοιμασιας το ειχα ριξει μεχρι και κατω απο 6. Το σφουγγαρι το εβγαλες; Εγω θα εβγαζα το σφουγγαρι, θα εβαζα φρεσκια τυρφη και θα περιμενα κανα 2 μερες. kh, gh τα μετρας με υγρα τεστ; Δεν παιρνεις κι ενα για το ph... |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Γιατι δεν πεφτει το πεχα ομως? (που ουσιαστικα απο την πτωση της ΚΗ συμπαρασυρεται και πεφτει) Μηπως μπορεις να βαλεις τιποτα φωτο ή και βιντεο απο το συστημα που κανεις επεξεργασια?
|
|||
|
|||
![]()
θα προσπαθησω να ανεβασω φωτο το απογευμα απο το κινητο να σας το δειξω
|
|
||||
|
||||
![]()
Θα έπαιρνε κάποιο μέρος από το χρώμα.
Βγάλε το σφουγγάρι, βάλε καινούρια τύρφη κηπουρικής και ξαναδοκίμασε, δυστυχώς κάποιες φορές μόνο με δοκιμές μπορείς να καταλήξεις σε ασφαλή συμπεράσματα
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τυρφη | ΔημήτρηςΤ | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 23-02-16 06:34 |
τυρφη | στελιος προεδρου | Bettas | 34 | 06-09-14 01:37 |
sos τυρφη | stef_alex | Γλυκό νερό - Γενικά | 10 | 27-04-13 14:29 |
Τυρφη | petros | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 06-12-12 20:59 |
Τυρφη | ANEMOS | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 16-03-09 20:15 |