|
|
||||
|
||||
![]()
Αν τα ψάρια δεν δείχνουν να ενοχλουνται ,εγώ θα το άφηνα στις 90, το ότι έχεις φυσαλίδες στην επιφάνεια σημαίνει κιόλας ότι δεν έχεις καλή ανατάραξη, μήπως έχει και πρωτεϊνικό φιλμ; Τον δυαχητηρα βαλτον κάτω από το σπραι μπαρ για να γίνει καλυτερη διάχυση, αν έχεις ένα 30αρι για ριακτορα πάρε, αν όχι γίνεται ή δουλειά και με τον γυάλινο κεραμεικό ,εγώ τέτοιον είχα πάντα, αφού έχεις νιτρικά μηδέν αν θυμάμαι καλά , καλό είναι να ξεκινήσεις σιγά σιγά και λίπανση, αν βρεις το σωστό τρόπο και την σωστή αναλογία
Φωτός co2 και λίπασματος θα υποχωρήσουν και ή άλγες κάποια στιγμή. Υπομονή θέλει ,και να δίνεις χρόνο στα φυτά μετά τις αλλαγές να δεις πως θα αντιδράσουν, μην τα αλλάζεις όλα κάθε 1-2 μέρες. Ανακεφαλαιωνω : Ασε το co2 στις 90 εφόσον δεν ενοχλουνται τα ψάρια Βάλε τον δυαχητηρα κάτω από το σπρέι μπαρ Καθάριζε όση άλγη μπορείς με μια οδοντόβουρτσα στην εβδομαδιαία αλλαγή Κοιτάς να έχεις καλή κυκλοφορία Ξεκινά μια συντηρητική λίπανση για αρχή μέχρι να πάρουν και τα φυτά τα πάνω τους . Αν θες λιπάσματα σου δίνω εγώ μια ποσότητα να ξεκινήσεις Τώρα θυμηθηκα ότι δεν έχεις σπρέι μπαρ πρέπει να έχω εγώ δύο περίσσια θα τα ψαξω κ θα σου πω.
|
||||
|
||||
![]()
Γιαννη ευχαριστω! Νομιζω απο ροη ειμαι καλα με το 306 στα 110 λιτρα.Σπρευμπαρ δεν εβαλα ακομα γιατι πρεπει να βγαλω τα σπιραλ απο οτι μου ειπαν.Λιπασματα πρεπει να βρω χρονο να παω να παρω
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα και από εμένα..φίλε μου είχα αυτό το πρόβλημα και εγώ πριν καμιά ευδομαδα..βρηκα την καλύτερη λύση μιας και έκανα 2πλο καλό.έβαλα ένα φίλτρο εσωτερικό για κυκλοφορία και πάνω του έβαλα και το co2.είναι η καλύτερη διάχυση που είχα μιας και γίνετε σαν ομίχλη...θα σου έβαζα φώτο να δεις άλλα δεν ξέρω πως να ανεβάσω μιας και είναι νέος...
|
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστω πολυ φιλε μου.Εγω εβγαλα το εσωτερικο που ειχα και εβαλα δυνατο εξωτερικο για περισσοτερο χωρο μεσα στο ενυδρειο.Δεν θελω να ξαναβαλω.Προτιμω να αλλαξω σωληνες στο εξωτερικο και να βαλω εκει τον διαχυτη
|
|
||||
|
||||
![]()
Ναι και αυτό είναι μια καλή λύση...
|
|
||||
|
||||
![]()
Κρινοντας απ την δικη μου διαταξη με γ.διαχυτηρα, την καλυτερη ροη την εχω ακριβως απεναντι απ το spray bar χαμηλα εννοειται!!Αλλα πρεπει να βαλεις spray bar να χτυπαει 30 μοιρες προς την επιφανεια να σχηματιζεται ενα ελαφρυ ρυακι ας πουμε κι ετσι δημιουργειται καλυτερη ροη σε ολο το ενυδρειο!!
Το καλυτερο ειναι να κανεις δοκιμες και βλεπεις σε ποιο σημειο απλωνονται οι φυσαλλιδες καλυτερα!
|
||||
|
||||
![]()
Να κανω και μια χαζη ερωτηση.Αν βγαλω την μπιλια απο τον σωληνα εισοδου του φιλτρου πειραζει? Πανε και καθονται εκει σκουπιδακια,φυλαρακια και μπουκωνει ο σωληνας.Και αντι για μπιλια να βαλω ενα σφουγγαρακι για προστασια
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αν τα ψάρια ενοχλουντε αφού πάνε στην επιφάνεια αλλά το co2 είναι οκ σύμφωνα με το τεστ τι κάνουμε.???? |
|
||||
|
||||
![]()
Χαμηλώνουμε το co2 ,αν ενοχλουνται τα ψάρια σημαίνει ότι είναι πολύ το co2 ή ότι δν υπάρχει επαρκής οξυγόνωση και στις δύο περιπτώσεις πρέπει να βρούμε την λύση,δεν μπορούμε να έχουμε τα ψάρια σε συνθήκες ασφυξίας.
|
|