|
|
||||
|
||||
![]()
Το θεμα ειναι οτι πολυ συντομα θα θελεις να μπλεξεις βαθυτερα στο χομπι να πας για παραδειγμα σε φυτεμενο φουλ, που κατα την αποψη ειναι μια οπτασια μεσα σε ενα σπιτι, μιας και εχεις μπολικα λιτρα.
Να φανταστεις εγω παλευω με ξεκινημα ζουγκλας (μικρη στο ματι ακομα) σε λιτρα μεγεθους ταπερ. 45λιτρα ![]() Καλη αρχη , μην απογοητευεσαι, διαβαζε εδω μεσα ειναι πανεπιστημιο |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα dimis1978! Θα πάρω φωτογραφία το χαλίκι και θα το ανεβάσω το βραδάκι λογικά. Αν φυτέψω λογικά θέλω και 8 ώρες φώτα + κάποιο γενικό λίπασμα ή δεν χρειάζεται λίπασμα στην αρχή; Απλά φυτά θέλω όπως Anubias barteri, Vallisneria sp. Asiatica, java moss, Echinodorus bleheri, Crinum calamistratum, Cabomba caroliniana κτλ
@kompsognathous Χαμός από πληροφορίες θα έλεγα! Διαβάζω και θέλω να τα κάνω όλα ταυτόχρονα και τώρα!!χαχαχα! και διοξείδιο και ανεμιστήρες και λάμπες και κοντρόλερ και όλα ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα! Οι σημερινές πρωινές μετρήσεις δείχνουν ότι 3ppm αμμωνία εξαφανίζεται σε 24 ώρες το πολύ και τα νιτρώδη αλλά και τα νιτρικά είναι πολύ υψηλά. Οπότε θα κάνω μεγάλη αλλαγή νερού και το παρακολουθώ μερικές ημέρες ακόμα.
Επισυνάπτω φωτογραφίες του χαλικιού που έχω στο ενυδρείο μου. Η διάμετρός του είναι 1-3χιλιοστα και οι άκρες του είναι αρκετά στρογγυλεμένες. Λογικά σήμερα θα πάω να επιλέξω και μερικά φυτά να αρχίσουν τα πειράματα ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Θύμισε μου πως στρώνεις, με τροφή η αμμωνία ;
Και πόσο καιρό το στρώνεις ; Έχεις βάλει μπόλι ή βακτήρια ;
|
||||
|
||||
![]()
Στρώνω με αμμωνία χωρίς μπόλι, τροφή ή βακτήρια. Ξεκίνησα 12/2 με μία ποσότητα γύρω στα 10ml. Μέσα εκτός από το χαλίκι έβαλα 3 ρίζες (mopani είναι λογικά) με πέτρες από πάνω για να καθίσουν στον πάτο. Αυτά
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
¶ρα βρίσκεσαι στις 10 ημέρες περίπου.
Κάνε μια καλή αλλαγή για να μειώσεις τα νιτρικά και πρόσθεσε αμμωνία. Και αφού η αμμωνία μηδενίζεται σε 24 ώρες να φροντίζεις να βάζεις καθημερινά. Το μυστικό είναι να υπάρχει συνέχεια αμμωνία, έστω και ελάχιστη και να μη μηδενίζει ποτέ, έτσι και η βιολογία θα διατηρείται αλλά και θα πολλαπλασιάζεται. Θερμοκρασία όσο μπορείς πιο ψηλά 27-28 βαθμούς, επιταχύνεται η διαδικασία
|
||||
|
||||
![]()
Αυτό ακριβώς κάνω! Σήμερα θα κάνω τη μεγάλη αλλαγή και ίσως φυτέψω και κάποια φυτά μαζί αν προλάβω να τα πάρω. Μετά πάμε βουρ για ψαράκια!
![]() |
![]() |
Tags |
αρχαριος, ξεκίνημα, επιλογή ενυδρείου, ψάρια |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|