|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστω πολυ! Με την απαντηση σου αλλα και του Κωστα_G ειμαι 100% καλυμμενος εγω αλλα και πολλοι αλλοι εδω μεσα.
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
H ταση που προσωπικα διαπιστωνω οτι εχει επικρατησει σε φορουμ ξενα ειναι οτι για ασφαλη καταταξη του ενυδρειου χρησιμοποιειται το PAR και οχι τα w/l.
H τιμη PAR (photosynthetically active radiation) για να μετρηθει χρειαζονται ειδικα εργαλεια αλλα για μια αναφορα μπορουμε να δουμε το ακολουθο διαγραμμα ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Στέφανε τα είπαμε και πριβέ αλλά να σου πω κι εδω ,ότι νομίζω ότι δεν έχεις καταλάβει τι γράφω στο ποιο πάνω κείμενο
![]() Ακομα να συμπληρωσω ότι και αυτοί που πραγματικά μετράνε par στα ενυδρεία τους ασχολούνται με τα κέλβιν γιατί αλλιώς δεν έχει νόημα, το παρ μετράει συνολικά την ροή φωτοσυνθετικων φωτονιων που έχει το φωτιστικό τους οπότε δεν τους ενδιαφέρει αυτή ή ροή από πόσα μπλε ή κόκκινα αποτελείται αλλά το σύνολο τους. Εμείς που δεν έχουμε τα όργανα καλό είναι να ξέρουμε οτι ενα watt μπλε φωτισμού αποδίδει τα μισά και λιγότερα φφ από ένα watt κόκκινου φωτισμού,οπότε κατά κάποιον τρόπο μπορεί κάποιος να υπολογίσει μπακαλιστικα το par. Σε κάθε περίπτωση όμως,μέχρι να γίνει και αν γίνει προσιτή αυτή ή τεχνολογία σε μας έχουμε τα κέλβιν,τα οποία συμφωνώ ότι είναι ψιλά γράμματα αλλά όταν ρωτάει κάποιος τι λάμπα να βάλω daylight coolwhite grolux ενυδρείου ή μη, γιατί να μην γνωρίζει. Και τέλος να σημειωσω ότι δεν λέω ότι υπάρχουν καλές κ κακές λάμπες αλλά διαφορετικά φάσματα. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Δυστηχως για εμενα οσα διαβασα παραπανω απλα δεν ισχυουν , δεν ειναι τοσο απλο οσο το αναφερεις ...
Αν δεν εχουμε parmeter ,πολυ απλα παμε στα τυφλα... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ποιο από όλα δεν ισχύει;
Οποιοδήποτε μου εξηγήσεις ότι δεν ισχύει ,θα σου βάλω λινκ από πανεπιστήμια και εργασίες . Το δεν ισχύει τίποτα δεν είναι απάντηση είναι άποψη και εν προκειμένω λάθος άποψη.
|
||||
|
||||
![]()
Μα δες το κειμενο , σε τι ακριβως αναφερεσαι ?
![]() Ποια μελετη διαβασες? Και δεν καταλαβα αυτα που γραφεις σε τι βοηθανε σε καποιον? Λες : σ.σ. υπάρχει ακόμα ένας τρόπος μέτρησης που ίσως είναι και ο ποιο σωστός από όλους ,τον οποίο των χρησιμοποιούσε στα ενυδρεία του ο πρωτοπόρος Takashi Amano τα lux, δηλαδή lumen/τετραγωνικό.) Και εγω σου λεω οτι η μονη σωστη μετρηση ειναι το par... Οπως και παλι χρησιμοποιουσε ο Τakashi... Παλι γραφεις ... σ.σ. παράδειγμα αν έχουμε λάμπες μόνο με κόκκινο φάσμα θα έχουμε ψηλά και με μεγάλα μεσογονάτια διαστήματα φυτά, και κακή απορρόφηση co2. σ.σ οι grolux λάμπες Αυτο πως το συμπερανες? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
φωτισμός led για Rio 180 | stred | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 1 | 12-11-15 14:47 |
Φωτισμός | Akakios Miskos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 13 | 01-06-13 19:37 |
Ο φωτισμός του φτωχού. | kalaxan | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 24 | 08-02-10 21:46 |
φωτισμός | j.p. | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 8 | 29-12-09 16:32 |
Φωτισμός... | Kotsos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 22-05-08 16:42 |