|
#1
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εγω κανω σταδιακα και ανανεωση στα υλικα του φιλτρου και καθε μερικα χρονια βαζω και καινουριο βυθο (ή τον πλενω αν μπορω).
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Ετσι, αυτό ήθελα να ξέρω, δεν είπα να το κάνω κάθε εβδομάδα, λέω για παράδειγμα κάθε 2 μήνες, εσύ τι προτείνεις;
__________________
![]() |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Δεν μπορω να προτεινω κατι συγκεκριμενα.
Αναλογα το ενυδρειο. Βασικα, η ποιοτητα του νερου φαινεται και χωρις τεστ. Με τα ματια, τα χερια και τη μυτη καταλαβεις πολλα. Αν το νερο αλλαζει χρωμα (και δεν ειναι η αιτια κατι που κανουμε εμεις, οπως πχ τυρφη, ξυλα, φυλλα), αν ειναι θολο, αν βουλιαζουμε την ακρη του δαχτυλου μας και τη βγαζουμε δημιουργωντας φυσαλιδες στην επιφανεια του νερου που δεν σκανε αμεσως, αν υπαρχει μονιμα αφρος στην επφανεια (και δεν ειναι προσωρινο συμπτωμα πχ απο λιγο παραπανω αντιχλωριο), αν το νερο μυριζει σαν σκορδο ή τσιγαρο και οχι σαν φρεσκος κηπος, τοτε κατι δεν παει καλα και αρχιζουμε τις μετρησεις ή τις αλλαγες νερου και τη συντηρηση του εξοπλισμου και των διακοσμητικων. Για το βυθο, ή κανουμε σκουπα, ή βαζουμε κυκλοφορητες να στελνουν τα σκουπιδια στο φιλτρο, ή τον βγαζουμε και κανουμε καθαρισμο ή αντικατασταση.
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τι γίνεται με τις αλλαγές νερού κατά τις καλοκαιρινές διακοπές? | endymion | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 21-06-10 15:09 |
Ποσοστό καθαρότητας νιτρικού καλίου | neos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 30-03-10 21:17 |
Υπάρχει ανεμώνη γλυκού νερού? | alcol | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 01-12-08 11:10 |
Αντιχλώριο - προσθήκη κατά την αλλαγή νερού; | Strahos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 15 | 21-02-06 17:59 |