Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

 
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Next
  #9  
Παλιά 16-02-16, 17:14
Το avatar του χρήστη Kostas G.
Kostas G. Ο χρήστης Kostas G. δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator
 
Εγγραφή: 08-09-2003
Περιοχή: Γλυφάδα
Μηνύματα: 2.793
Προεπιλογή

Έχεις αρκετή ιχθυοφόρτιση αλλά νιτρικά 100 δεν δικαιολογεί. Θέλεις να τα κρατάς κάτω από 12 ιδανικά, και αυτό πριν την αλλαγή νερού. Οπότε θέλεις μερικές έκτακτες αλλαγές νερού να το φέρεις σε ένα καλό σημείο και να δεις και το πόσο ταίζεις 2-3 φορές την ημέρα σε μωρά ψάρια είναι αποδεκτό, μετά 2 το πολύ και όχι μέχρι να σταματήσουν να τρώνε. Ταίζεις προσέχοντας να μοιράζεται καλά το φαγητό σε όλα τα ψάρια(χρησιμοποιείς διάφορους τύπους φαγητού για να το πετύχεις αυτό, π.χ. ταμπλέτες βυθού και επιπλέοντα granules/flake + βυθιζόμενα granules. ¶σχετα με τις ώρες φαγητού βάζεις επίσης (βιολογικά)λαχανικά ή φρούτα(και τα αφαιρείς σε 24 ώρες αν δεν τρώγονται επαρκώς, αλλιώς τα αφήνεις μέχρι αν φαγωθούν αφού αν τα τρώνε επιφανειακά, δεν σαπίζουν) τα οποία ισορροπούν κάπως την διατροφή του εμπορίου που έχει πολύ πρωτείνη για τις ανάγκες αυτών των ψαριών, ακόμα και οι εξειδικευμένες. Έτσι τρώνε λιγότερη τροφή του εμπορίου και ταίζεις λιγότερο. Αυτό μειώνει και τα νιτρικά που συσσωρεύονται μέχρι να κάνεις αλλαγή νερού.
Μπορείς επίσης να προσθέσεις και κάποιο φυτό γρήγορης ανάπτυξης είτε μέσα(δύσκολο), είτε έξω από το ενυδρείο με τις ρίζες μέσα σε αυτό, αν βλέπεις πως τα νιτρικά ανεβαίνουν πολύ γρήγορα παρόλο το καλό πρόγραμμα αλλαγών νερού και το σωστό τάισμα(τα φυτά είναι πάντα καλή ιδέα πάντως, σωτήρια για τα ψάρια οποτεδήποτε δεν μπορέσεις να τηρήσεις το πρόγραμμα για κάποιο λόγο)

Όπως βλέπει υπάρχει ολόκληρη αλυσίδα πραγμάτων που μπορούν να γίνουν, και ακόμα περισσότερα από αυτά. Σκέψου το πιο ολοκληρωμένα και θα είναι πιο εύκολη η συντήρηση

Όσον αφορά το φίλτρο, το νερό πρέπει να περνάει πρώτα από το λευκό, μετά από το μαύρο και μετά από μακαρόνι και ελαφρόπετρα. Θέλεις οπωσδήποτε καλή κυκλοφορία νερού στο μακαρόνι και στην ελαφρόπετρα, μην τα αφήσεις να θαφτούν σε βρωμιές. Σε αυτό θα βοηθήσει ο τακτικός καθαρισμός του λευκού(και αλλαγή του ανάλογα τις ανάγκες) και του μαύρου(το ξεπλένεις και όσο δεν διαλύεται, δεν χρειάζεται να το αλλάξεις. Μετά οποιοδήποτε σφουγγάρι μηχανικού φιλτραρίσματος με μεσσαία διάμετρο πόρων για να μην βρωμίζει πολύ εύκολα και ενοχλεί την ροή, είναι καλό, δεν χρειάζεσαι σφουγγάρι άνθρακα)
__________________
"The Catfish is a Plenty Good Enough Fish For Anyone" - Mark Twain
Απάντηση με παράθεση
 


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
SOS Moνομάχος με ΤΕΡΑΣΤΙΑ κοιλιά OlgaM Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού 25 09-10-11 10:31
Τεραστια διαφορα στην αναπτυξη delta66 Γατόψαρα Ν. Αμερικής 5 26-10-10 11:32
ανοδος ΝΟ3 Mary-z Χημεία - Φυσική θαλασσινού νερού 29 28-10-08 21:41
ανοδος θερμοκρασιας johnkalaigis32 Αρχάριοι γλυκού νερού 4 15-06-08 18:24

No_parrots

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 12:43.


Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board
Page generated in 0,05692 seconds with 13 queries