|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αν το ανέβαζες μια φωτό (το εσωτερικό) θα σου έλεγα. Μπορεί να υπάρχει και η πιθανότητα να κρατήσεις αυτές που έχεις και απλά να προσθέσεις μια Τ5... Τ5 μπορείς να πας σε 24 άρες. Με 3Χ24 μπορείς να σηκώσεις τα περισσότερα φυτά, εκτός από πολύ δύσκολα. Σε Τ5 24w υπάρχει μεγάλη γκάμα από λάμπες. "Επώνυμες" και ακριβότερες απο ενυδρειομάγαζα, φθηνότερες και εξ ίσου καλές- αν όχι καλύτερες- όπως Sylvania και Osram από μαγαζιά με ηλεκτρολογικά. Μπορείς να βάλεις διαφορετικές, πχ 2 λάμπες για φυτά και 1 daylight. Στην ενότητα για τον φωτισμό, θα βρείς καμιά....300 αριά συζητήσεις περί του θέματος... Τα υλικά θα τα πάρεις από ηλεκτρολογάδικα. Τα μπάλαστ αν δεν έχει χώρο στο καπάκι μπορείς να βγάλεις έξω, μέσα στο ντουλάπι του ενυδρείου. Δεν είναι δύσκολη δουλειά, το θέμα είναι να ξέρεις τα βασικά... |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστω.Το καπακι ειναι αυτο.
Βλεπω και αυτο το ετοιμο http://www.petsupermarket.gr/3145/pr...24w.html.Αλλου λεει 2χ24 και αλλου 2χ39. |
|
|||
|
|||
![]()
αν κρατησεις τις τ8 θα πρεπει να προσθεσεις αλλες δυο λαμπες σιγουρα για να φτασεις το φως των 2 τ5. οπως σου ειπαν και πιο πανω, πας σε μαγαζι με ηλεκτρολογικο εξοπλισμο και αγοραζεις ηλεκτρονικο μπαλαστ για λαμπες τ5. στο μηκος του ενυδρειου σου βγαινουν στα 24 βατ η μια λαμπα τ5. στα 39 βατ νομιζω ειναι γυρω στους 90 ποντους μηκος η τ5.
εγω προσωπικα στα ενυδρεια μου, εχω μονο καλο φωτισμο και παροχη διοξειδιου με μπουκαλες περιπου 3φυσ./δευτ. και τα φυτα πανε αρκετα καλα. μεχρι μετριας δυσκολιας εχω, αν και τωρα δοκιμαζω και τη λιμνοφυλλα αρωματικα που την πηρα απο το φιλο nicpapa, η οποια μου εχει κατσει σαν δυσκολο φυτο, δεν ξερω γιατι. απο λιπανση δεν βαζω τιποτα, μονο ταμπλετες αραια και που σε ολο το εμβαδον του βυθου και ταιζω καλα τα ψαρια μου για να υπαρχουν νιτρικα (οχι στο θεο εννοειται). προτιμω τα ανοιχτα ενυδρεια, ειναι πιο εντυπωσιακα, ειδικα οταν τα φυτα μεγαλωνουν και εκτος νερου, αυτη τη στιγμη ειναι ανθισμενη η hygrophila corymbosa siamensis μου, πρεπει να εχει καμμια σαρανταρια μωβ λουλουδια. την εχω αφησει και μεγαλωνει εκτος νερου στην πλατη του ενυδρειου. πες κανα τετοιο στην γυναικα σου, μπορει να αλλαξει γνωμη ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Για να καταλαβω 24W σε Τ8 με 24W σε Τ5 ειναι διαφορετικο?Εγω νομιζα μονο το σχημα της λαμπας
|
|
||||
|
||||
![]()
Aλλη αποδοση εχουν οι Τ5. Νεοτερη τεχνολογια και ειναι πιο αποδοτικες με αλλα λογια πιο δυνατες.
|
||||
|
||||
![]()
Με 2 Τ8 18W που εχω να βαλω ενα ballast Τ5 με μια 24w θα ειμαι ενταξει? ή να παρω ενα διπλο ballast T5 να τις βγαλω τις παλιες και να εχω 2χ24 Τ5 ή αν χωρανε 2χ39 Τ5?
|
|
||||
|
||||
![]()
Εγω θα εβαζα 2Χ 39 Τ5 για σιγουρια αλλα χωρανε;εκει ειναι το θεμα..
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Βοήθεια με CIY CO2!! | leonidas87 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 07-03-14 01:11 |
Για μποστανάδες... | ChocolatePuma | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 20 | 28-09-13 23:33 |
Help - Βοήθεια!!!! | dessert | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 13 | 04-05-07 13:24 |
Βοήθεια !!!!! | xaris1974 | Γλυκό νερό - Γενικά | 13 | 23-10-06 22:30 |
Red mangrove (Αυστηρά για μποστανάδες) | lasal | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 03-03-06 10:38 |